Презентація"Фізична та суспільна географія України"

Про матеріал
Презентація знайомить з основами фізичної та суспільної географії як системи знань про закономірності розвитку природних умов, прродних ресурсів і населення на території Украхни,методами географічної інформації.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ФІЗИЧНА ТА СУСПІЛЬНА ГЕОГРАФІЯ УКРАЇНИ

Номер слайду 2

«Інтелектуальна розминка»Що вивчає наука географія?Що таке природні ресурси?Якими джерелами географічних знань ви користувалися, вивчаючи географію материків і океанів?

Номер слайду 3

«Інтелектуальна розминка» Що вивчає наука географія? Що таке природні ресурси? Якими джерелами географічних знань ви користувалися, вивчаючи географію материків і океанів?Географія — це наука про Землю, її природу, населення та його господарську діяльність, про взаємодію людей і природи. Природні ресурси - це компоненти природи, які використовуються або можуть бути використані як засоби виробництва і предмети споживання. Підручники, географічні довідники й енциклопедії, карти, атласи, Інтернет-ресурси

Номер слайду 4

компоненти (складові частини) природи,які найбільше впливають на життя і господарську діяльність людини. Природні умови Природні ресурси компоненти природи, які напевному етапі науково-технічного розвитку використовують у господарствіНасамперед це стосується рельєфу та клімату. Поясніть, яким чином?

Номер слайду 5

- мінеральні, або корисні копалини;- водні;- ґрунтові; - біологічні (лісові, кормові, промислово-мисливські). Основні види природних ресурсів

Номер слайду 6

Водні ресурси України

Номер слайду 7

Структура земельних ресурсів України

Номер слайду 8

- Енергія Сонця, вітру, - внутрішнього тепла Землі, - морських течій, хвиль, припливів Альтернативні джерела енергії

Номер слайду 9

– особливості природи та суспільні об’єкти, які можуть використовуватися для відпочинку, туризму та охорони здоров’я: Рекреаційні ресурси 1. Природно-рекреаційні 2. Культурно-історичніДністровський каньйон О. Хортиця

Номер слайду 10

Об'єкти вивчення географії

Номер слайду 11

Фізична географія України вивчає: закономірності формування та розвитку природи нашої держави з притаманними їй загальнопланетарними роцесами й особливостями їх вияву на конкретній території. Предмет вивчення фізичної географії

Номер слайду 12

Об'єкти вивчення суспільної географіїзагальні закономірності розвитку та розміщення населення і господарства на земній кулі, а також в окремих регіонах і країнах. відповідає на питання: де розміщені ті чи ті об’єкти вивчення, чому.

Номер слайду 13

Складові суспільної географії

Номер слайду 14

Методи географічних досліджень. Завдання: Розкажіть, які спостереження та дослідження ви виконували, вивчаючи географію у попередні роки. Які знання з географії ви одержали завдяки цим методам пізнання?

Номер слайду 15

Джерела географічної інформації Географічна енциклопедія. України

Номер слайду 16

Перевірте себе. Прийом «Бесіда»Поясніть, чому географію називають комплексною наукою. З’ясуйте, що об’єднує фізичну та суспільну географію України. Який метод дослідження географії України, на ваш погляд, є найбільш ефективним і чому саме?Прийом «Мандрівка в Інтернет»Самостійно знайдіть в мережі Інтернет інформацію про аеро- та космічні фотознімки і як їх застосовують під час географічних досліджень.

Номер слайду 17

Домашнє завдання: § 1

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 4
Оцінки та відгуки
  1. Стебліна Наталія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Павлова Надія Віталіївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Лисенко Інна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Мукан Ольга Леонідівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 1 відгук
pptx
Додав(-ла)
Tokaruk Svitlana Ivanivna
Додано
6 вересня 2022
Переглядів
7501
Оцінка розробки
5.0 (4 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку