Презентація Фізичні і хімічні явища

Про матеріал
Презентація може бути використана при вивченні даної теми з хімія у 7 класі. Містить теоретичний і практичний матеріал, пояснюючи дану тему у доступній для учнів формі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Визначити валентність елементів у сполуках.

Номер слайду 2

http://learningapps.org/1601779

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Фізичні та хімічні явища

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Явища бувають: біологічні; фізичні; хімічні; тощо Явища – це зміни, що відбуваються

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Фізичні явища це явища, при яких не утворюються нові речовини, а змінюються агрегатний стан, розміри і форма тіла та положення тіл одне відносно одного.

Номер слайду 12

Фізичні явища

Номер слайду 13

Хімічні явища це явища, які супроводжуються перетворенням речовин на інші Під час хімічних явищ руйнуються тільки молекули, а атоми залишаються незмінними, вони тільки перегруповуються. Хімічні явища називають хімічними реакціями.

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Ознаки хімічних явищ зміна кольору; зміна запаху; випадення або розчинення осаду; виділення газу; виділення або поглинання теплоти або світла;

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Номер слайду 24

https://learningapps.org/display?v=pzgehenft21

Номер слайду 25

Закріплення знань 1) іде тепло від батареї опалення; 2) горять іменинні свічки; 3) мама "гасить" соду оцтом, готуючи тісто; 4) скисає молоко, не випите кішкою; 5) після додавання цукру чай стає солодким; 6) з відкритої пляшки "Фанти" виділяються бульбашки газу; 7) на цвяхах у гаражі з'являється іржа; 8) узимку гілля дерев вкривається памороззю; 9) за зиму опале листя згниває; 10) запах розлитих парфумів швидко поширюється по всій кімнаті; 11) з часом на стінках чайника утворюється накип.

Номер слайду 26

1-ша група До якого явища – фізичного чи хімічного – належать явища зміни агрегатного стану речовини? 2-га група Восени листя жовтіє. Яке явище відбувається з листям – хімічне чи фізичне? 3-тя група При нагріванні заліза до температури 1 536 °С воно плавиться. Про яке явище – фізичне чи хімічне – йде мова? 4-та група Як довести, що процес випаровування води належить до фізичних явищ? 5-та група За якими ознаками явища протухання яєць потрібно віднести до хімічних явищ?

ppt
Пов’язані теми
Хімія, Презентації
Додано
29 січня 2023
Переглядів
165
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку