Презентація "Фізкультхвилинки"

Про матеріал

Фізкультхвилинки до різних уроків . Можна використати і на ГПД

Мета проведення фізкультурної хвилинки - підвищити або утримати розумову працездатність дітей на уроках, забезпечити короткочасний активний відпочинок для школярів під час занять, коли значну навантаження випробовують органи зору і слуху; м'язи тулуба, особливо спини , що знаходяться в статичному стані; м'язи кисті працюючої руки. Вправи складено так, щоб при їх виконанні були охоплені різні групи м'язів. Вона необхідна для збереження здоров'я учнів, для того, щоб підняти їм настрій, посилити крово- і лімфообмін застійних ділянок в організмі дитини, зняти статичну напругу.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Гра “Ведмідь” Учитель пропонує дітям уявити, як повільно ходить ведмідь, вайлувато переступаючи з лапи на лапу; як бігає; бурчить тощо.

Номер слайду 2

Хто ж там, хто вже так стомився? І додолу нахилився? Треба дружно всім нам встати, Фізкультпаузу почати. Сонце спить, небо спить, ( закривають очі долонями) Навіть вітер не шумить! Рано-вранці сонце встало (відкривають очі, піднімають голови) І проміння всім послало! ( руки в сторону, вгору)

Номер слайду 3

Нумо, діти, раз, два, три! Вліво, вправо поверни! А як скажем : скок, скок, скок- Відгадай, чий голосок?

Номер слайду 4

Ми писали, ми трудились, Наші рученьки втомились! А щоб гарно написати, треба пальці розім'яти! Руки кілька раз тріпнемо І писати знов почнемо!

Номер слайду 5

Раз, два, три, чотири! Три, чотири, раз, два! Хто крокує дружно в ряд? Гурт веселеньких малят. Ми глибоко всі вдихнули, На пальчиках підтягнулись. Дружно видихнули всі! Й нахилились до землі! Ще так раз і два зробили

Номер слайду 6

Гра “Чи знаєш ти свій клас?” Уч. Покладіть руки на коліна, заплющить очі. Я називаю предмет, який є в нашому класі, а ви мені його показуєте рукою. Коли я скажу, щоб ви розплющили очі, ви побачите, чи правильно ви показали.

Номер слайду 7

Трави ростуть низько-низько, Дерева ростуть високо! А ми ідемо тихо-тихо, Щоб не зробити нікому лиха! Вітер дує сильно-сильно! Дерева хитає невпинно! А нам у класі так затишно Ми до занять готові сісти!

Номер слайду 8

Зимно зайчику стоять, Треба трошки пострибать! Скік-скік! Скік-скік! Скік-скік! Треба трошки пострибать! Пострибавши, відпочить!

Номер слайду 9

Раз, два, три, чотири! Три, чотири, раз, два! Розболілась голова. Треба трішки відпочити, щоб нового ще навчитись! Підтягнулися, присіли, Пострибали, знову сіли! Вийшла пауза мала До роботи нам пора!

Номер слайду 10

Раз - піднялись! Два-присіли! Хай мужніє наше тіло! Хто ж втомився присідати, може вже відпочивати. Руки в боки, руки так, Руки вгору, як вітряк!

Номер слайду 11

Руки вгору, руки вниз! На сусіда подивись! Руки вгору, руки в боки! Поскачи на місці трохи! Руки ззаду покладемо, головою поведемо! Дружно всі присядемо і за парти сядемо!

Номер слайду 12

Ведмежата в лісі жили, Головою все крутили: Ось так, ось так, ось так! ( діти крутять головою ) Ведмежата мед шукали, Разом дерево хитали: Ось так, ось так, ось так! ( повороти тулуба вліво, вправо, вперед, назад)

Номер слайду 13

Ішов кіт через сто воріт! До кінця дійшов, котеня знайшов! Няв!

Номер слайду 14

Як захочу, так підскочу! Навіть хату перескочу! Я по колу стриб та стриб! На одній нозі, як гриб! Ще й на другій стрибу-стрибу! Вже мені немає стриму! Вже скачу, скачу, скачу! Наскачуся досхочу!

Номер слайду 15

Станем струнко! Руки в боки! Пострибаємо , як сороки! Як сороки-білобоки! Стрибу-стрибу-стрибу-стриб! Скоки-скоки-скоки-скок!

Номер слайду 16

Гра “Гойдалки” Стати прямо, ноги нарізно, руки на поясі. Гойдатися, піднімаючись навшпиньки й опускаючись на п'яти. (Раз-на носочки! Два-на п'ятки!)

Номер слайду 17

Водичко, водичко! Умий моє личко! Щоб і очки ясніли, Щоб і брівки чорніли, Щоб сміявся роток, Щоб кусався зубок!

Номер слайду 18

Станьмо, дітки, чітко в ряд! Вирушаємо у сад! Руки вгору піднімаємо, Наче яблука зриваємо! Назбираємо багато! Щоб узимку ласувати!

ppt
Додано
23 лютого 2018
Переглядів
3252
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку