Презентація "Флораріуми та тераріуми"

Про матеріал
Різновиди і створення флораріумів та тераріумів.Чим відрізняється тераріум для флораріуму.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Флораріуми і тераріуми. Виконала Ганжиловська Лілія

Номер слайду 2

Флораріум – це прозора ємність зі скла, призначена для вирощування рослин.

Номер слайду 3

Всі флораріуми можна поділити на дві основні групи:•    закриті флораріуми;•    відкриті флораріуми.

Номер слайду 4

Усередині закритого флораріуму створюється певна атмосфера зі своєю вологістю та температурою. Флораріум можна закрити пробкою, а можна залишити відкритим.

Номер слайду 5

Щоб створити флораріум необхідні:• ємність (ваза, акваріумна банка, пляшка або інший вибраний варіант), • грунт (він повинен відповідати рослинам), • дренаж (керамзит, пісок або галька), • рослини, декоративні деталі для прикраси, відфільтрована вода,• інструменти

Номер слайду 6

Дренаж: Керамзит (з фракцією менш 5 мм), галька або пісок. Субстрат для рослин. Сукулентам потрібна буде легка піщана суміш, орхідеям - спеціальний грунт на основі деревної кори, іншим підійде звичайний готовий грунт з додаванням перліту та вермикуліту (30 % від загальної кількості ґрунту).

Номер слайду 7

Декоративні елементи: Мохи (сфагнум)Кольорове скло;Камені, черепашки;Природні матеріали;Декоративні фігурки.

Номер слайду 8

Найбільш популярні рослини для вологого флораріуму: Мініатюрні фіалки зі строкатим листям – відмінно підходять для вирощування в скляних ємностях. Компактні папороті - існують міні-різновиди (багаторядник, адіантум, та ін). · Сфагнум - це багаторічна водна рослина, а простіше кажучи, мох.

Номер слайду 9

Рослини для сукулентного флораріума:седум, ехеверія (кам'яна троянда), крассула або товстянка, каланхое, алое, аіхрізон та ін.

Номер слайду 10

Догляд за флораріумом: Підберіть для флораріуму світле місце недалеко від вікна, так щоб на рослини не потрапляли прямі промені сонця. Взимку переміщайте садок ближче до вікна. Поливайте флораріум помірно. Слідкуйте за вологістю всередині нього. За потреби, особливо в жаркий час, обприскуйте рослини в міру підсихання моху. Періодично протирайте скло вологим паперовим рушником.

Номер слайду 11

Найбільш часті помилки при створенні композиції.

Номер слайду 12

Тераріум - це скляна або пластикова ємність для утримання земноводних та рептилій

Номер слайду 13

В тераріумі має бути: • система вентиляції;• обігрівальні елементи, необхідні теплолюбним жителям;• прилад освітлення;• лампи УФ-опромінення;• пристрої, що регулюють відсоток вологості у резервуарі

Номер слайду 14

Земноводні: Квакша (звичайна, блакитна, японська, гігантська), жаба шпорцева, тритон(звичайний, гольчастий), аксолотль. Плазуни: Ящірка ( прудка, зелена), вуж (звичайний, водяний), черепаха (болотяна, червоновуха, степова).

Номер слайду 15

Види тераріумів-Без підігріву, сухі.-Без підігріву, вологі.-З підігрівом, сухі.-З підігрівом, вологі.-Тераріум, що імітує болото.-Акваріумний або водний тераріум, підвид акваріума.-Тераріум, де умови близькі до природних - для звичайних тварин нашої зони.

Номер слайду 16

Різновиди тераріумів. Горизонтальний тераріум для рослин і наземних рептилій. Вертикальний. Акватераріум. Кубічний тераріум.

Номер слайду 17

Прибирання тераріуму. Повністю чистити тераріум можна раз на 8-15 днів. Якщо в тераріумі живуть змії - один раз на два-чотири тижні". Гігієна вихованця теж не забере багато часу. Важлива перевага екзотичних ящірок, які досить тривалий час здатні обходитися без їжі. Чистити його потрібно рідше, достатньо раз на місяць.

pptx
Пов’язані теми
Біологія, Презентації
Додано
28 березня
Переглядів
69
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку