Презентація на тему "Підтримання чистоти тіла у приматів"

Про матеріал
Презентація "Підтримання чистоти тіла у приматів" присвячена вивченню інстинктивних та поведінкових механізмів, які примати використовують для догляду за своїм тілом.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підтримання чистоти тіла у приматів

Номер слайду 2

Примати поширені в тропічних та субтропічних районах Північної та Південної Америки, Африки та Азії. Більшість приматів проживають в лісах, але деякі (зокрема, людиноподібні мавпи та бабуїни) ведуть наземний спосіб життя, зберігаючи при цьому здатність лазити по деревах. Приматам притаманні соціальні зв'язки, більшість з них живуть стадами або сімейними групами. Cercopithecidae. Indriidae. Cebidae

Номер слайду 3

 У макак-резусів, павіанів і горил. У таких групах підпорядкована особина часто повідомляє, голосно плямкаючи губами, що вона хоче почистити іншу, що займає більш високе положення в соціальній ієрархії.

Номер слайду 4

Буатаром згадує про одну самку шимпанзе, яка щоранку мила собі руки і обличчя холодною водою.

Номер слайду 5

Шимпанзе очищає себе від бруду, який прилип до ніг, взятою в руку палицею, ганчіркою, папером, виковириваючі у себе з-під нігтів бруд дротом.

Номер слайду 6

Чищення шерсті одне одному - своєрідний щоденний ритуал для мавп. Мавпа підставляє своїй сусідці ті частини тіла, які необхідно очистити від бруду, лупи і паразитів. Іноді можна побачити цілу групу мавп, що сидять дуже близько поряд, і разом зосереджено очищають шерсть одне одному.

Номер слайду 7

У Танзанії вчені спостерігали за шимпанзе, які використовували палиці, щоб прочистити ніс. У національному парку Серра-да-Капівара в Бразилії самка капуцина використовувала гілки не тільки для того, щоб звільнити дихальні шляхи, а й в якості зубочистки.

Номер слайду 8

Багато мавп витирають рот після обіду. Шимпанзе, вихований Бюффоном, незмінно витирав рот щоразу, коли пив щось. Чищення зубів за допомогою підручних предметів - травинок, голок рослин, пір'я, нейлонової нитки і металевого дроту. Відповідний довгий тонкий об'єкт засовується між зубів і рухається однією рукою взад-вперед. Японські макаки чистили зуби за допомогою власної вовни. Макаки-крабоїди Таїланду використовували з цією метою волокна кокоса і людську волосину.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Лемури розчісують шерсть великим кігтем пальця. У природі тільки один вид лемурів (гапалемури) любить купатися і навіть вміє плавати.

pptx
Додав(-ла)
Hontar Iryna
Пов’язані теми
Біологія, Презентації
Додано
30 березня
Переглядів
23
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку