Презентація “Формування здоров´язберігаючих компетентностей учнів"

Про матеріал
В презентації розкриивається системи виховної роботи класного керівника по формуванню здоров´язберігаючих компетентностей учнів: збереження й зміцнення здоров’я учнів; вплив позитивної мотивації до здорового способу життя; залучення широкого кола установ, організацій, батьківської громадськості до розв’язання завдань збереження здоров’я учнів; виховання культури здоров’я учнів; запобігання негативним проявам у молодіжному середовищі
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентація системи виховної роботи “Формування здоров´язберігаючих компетентностей учнів”класного керівника Вільшанської ЗОШ І –ІІІ ступенів. Тимченко Раїси Василівни

Номер слайду 2

З положення про класного керівника навчального закладу системи загальної середньої освіти (26 вересня 2000 року за № 659/4880) «Класний керівник здійснює свою діяльність відповідно до основних завдань загальної середньої освіти, спрямованих на:— виховання свідомого ставлення до свого здоров'я та здоров'я інших громадян як найвищої соціальної цінності формування засад здорового способу життя, збереження і зміцнення фізичного та психічного здоров'я учнів (вихованців).”

Номер слайду 3

Педагогічне к р е д о : Щоб виховати дитину, потрібноне просто впливати на неї, а впливати таким чином, щоб дати певний напрям її активності

Номер слайду 4

Мета виховної роботи за проблемою: збереження й зміцнення здоров’я учнів;позитивна мотивація до здорового способу життя; залучення широкого кола установ, організацій, батьківської громадськості до розв’язання завдань збереження здоров’я учнів; виховання культури здоров’я учнів; запобігання негативним проявам у молодіжному середовищі.

Номер слайду 5

Завдання: об’єднати зусилля педагогічного колективу, батьків для реалізації права дітей на збереження та зміцнення фізичного й психічного здоров’я, створити систему роботи з формування здоровябереженняактивізувати роботу щодо пропаганди здорового способу життя;сприяти удосконаленню знань в учнів із питань формування навичок здорового способу життя; навчити дітей правил, норм безпечної поведінкивиховувати в учнів відповідальне ставлення до власного здоров’я та здоров’я інших людей;залучити учнів до корисної екологічної та фізкультурно-оздоровчої роботи

Номер слайду 6

Години спілкування. Тестування Виховні години Діалоги. Анкетування Бесіди Диспути. Конкурси Екскурсії Форми виховної роботи

Номер слайду 7

У процесі формування здоров´язберігаючих компетентностей учнів керуюся такими пріоритетами: - вірю в цінність кожної дитини; - дотримуюсь конфіденційності; - надаю позитивну інформацію; - намагаюся бути порадником, а не моралістом; - поважаю думку й позицію дитини; - акцентую увагу дитини на власних пози- тивних рисах, характеристиках і здобутках.

Номер слайду 8

Вірю в цінність кожної дитини Пам'ятаю, що стійка потреба у веденні ЗСЖ з'являється лише тоді, коли учень починає працювати над собою. В центрі уваги цього напрямку — саморозуміння, осмислення учнями «Я-концепції», створення позитивного образу. (Бесіди,диспути: «Бережи свій час і час інших». «Я та мій клас», «Чи задоволений я своїм шкільним життям»)

Номер слайду 9

Дотримуюсь конфіденційностіОдна із складових здорових взаємовідносин в учнівському колективі - гуманний мікроклімат. Формую в учнів культуру спілкування привчаю не конфліктувати (години спілкування, екскурсії: «Я в учнівському колективі» )

Номер слайду 10

Надаю позитивну інформацію. З огляду на те, що серед підлітків найпоширеніша шкідлива звичка — куріння, особливу увагу приділяю її профілактиці шляхом анкетування, діалогу («Паління – це шкідливо чи модно?», «Сорок висловів про здоров'я»)

Номер слайду 11

Намагаюсь бути порадником, а не моралістом. Привчаю дітей до правил і норм здорового способу життя, дотримання режиму дня, санітарно-гігієнічних правил; своєчасного медичного обстеження здоров'я (години спілкування “Азбука здоров'я”, Здоров'я – головний життєвий скарб”)

Номер слайду 12

Поважаю думку і позицію дитини. Діяльність грунтується на розширенні уявлення про здоров'я і способи його збереження, розумінні змісту та дії щодо поліпшення здоров'я. (Спортивні свята (класні та загальношкільні), диспути «Етикет зовнішнього вигляду», «Особливості підлітків»)

Номер слайду 13

Акцентую увагу дитини на власних позитивних рисах, характеристиках і здобутках З метою виховання інтересу до власного здоров'я звертаюся до таких форм виховної роботи як анкетування та самоаналізу фізичного і психологічного самопочуття. Запитання анкети: на кого б хотіли бути схожим і чому? що і чому тобі хотілося б змінити в своєму способі життя? що подобається і що не подобається в своїй поведінці? що роблять, аби бути здоровим? Виховні бесіди: “Умій володіти собою”, ”Кроки до шляхетності”

Номер слайду 14

Робота з батьками. Для успішного функціонування виховної системи особистості дуже важливим є співпраця і партнерство з батьками. На здоров’ї сім’ї будується педагогічна мудрість школи. В. О. Сухомлинський. Разом з учнівським колективом організовуємо Родинні Свята “З родини йде життя дитини”,“Моя Сім’я”

Номер слайду 15

Результативністьпри реалізації науково-методичної проблеми : навчальні досягнення за 9клас І семестр

Номер слайду 16

Результати: зайнятість учнів гуртковою роботою

Номер слайду 17

Результативність: стан здоров'я учнів 9 класу

Номер слайду 18

Результативність: рівень навчальних досягнень учнів з фізичної культури

Номер слайду 19

Результати визначення ступеня фізичного розвитку

Номер слайду 20

Результативність: учні підготували п р о е к т “Ретельно дбай про своє здоров'я”

Номер слайду 21

Основним скарбом життя є здоров’я, і щоб його зберегти, потрібно багато знати. Ібн-Сіна (Авіцена)style.colorfillcolorfill.type

Номер слайду 22

pptx
Додано
22 квітня 2019
Переглядів
1094
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку