презентація "Фотосинтез"

Про матеріал
Фотосинтез - це кисневий процес, найважливіший у природі. Для кисневого процесу необхідні: енергія світла Сонця, вуглекислий газ, що є у повітрі, вода, що знаходиться у грунті, ферменти, хлорофіл за участю якого відбувається фотосинтез.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Кисневий фотосинтез- найважливіший процес у природі. « Первинним джерелом енергії для живої природи є та частка енергії, яку називають видимим світлом». К. Свенсон

Номер слайду 2

Тема уроку: «Фотосинтез: світлова та темнова фаза»

Номер слайду 3

Фотосинтез- процес утворення в клітинах автотрофних організмів органічних сполук за допомогою неорганічних з використанням світлової енергії та за участі фотосинтезуючих пігментів. Для кисневого фотосинтезу необхідні:- енергія світла Сонця;- вуглекислий газ, що є у повітрі;- вода,що надходить з грунту;- ферменти ;- хлорофіл клітини ( зелений пігмент, за участі якого відбувається. Фотосинтез).

Номер слайду 4

У процесі фотосинтезу виокремлюють дві стадії – світлову та темнову фази.

Номер слайду 5

Світлова фаза фотосинтезусукупність процесів, які забезпечують утворення молекулярного кисню, атомарного водню та АТФ зарахунок світлової енергії.- фотоліз води (розщепення води з утворенням кисню);- відновлення НАДФ ( приєднання атома Гідрогену);- фотофосфорилювання ( утворення АТФ з АДФ)

Номер слайду 6

Темнова фаза фотосинтезу. Сукупність циклічних реакцій, які завдяки хімічній енергії АТФ забезпечуютьутворення глюкози, з використанням вуглекислого газу, що є джерелом Карбону та води, що є джерелом Гідрогену. Цей процес відбувається в цикліФіксації вуглекислого газу або цикліКребса.

Номер слайду 7

Значення процесу фотосинтезу - Світлова енергія Сонця перетворюється автотрофами в хімічну енергію вуглеводнів, що дають органічну речовину.- Починаються ланцюги живлення, якими енергія передається гетеротрофним організмам.- Рослини слугують кормом для травоїдних тварин.- Травоїдні тварини стають їжею для хижаків.- Весь кисень сучасної атмосфери є продуктомфотосинтезу.

Номер слайду 8

Домашнє завдання:1. Вивчити параграф 20 у підручнику.2. У друкованому зошитіоформити сторінку29.3. Усно відповіді на завданнядля самоконтролю ст. 87.

pptx
Додано
23 листопада 2021
Переглядів
1201
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку