Презентація Франція

Про матеріал
Технології – це чудовий спосіб зробити уроки цікавими. Діти дуже люблять електронні пристрої, тому необхідно частіше включати їх у навчальний процес. Замість того щоб просто читати лекцію перед класом, використовуйте презентації та інтерактивні дошки. Скористайтеся програмами для відеоконференцій і проведіть спільний урок з іншим класом.. Використовуйте різні технології – і ви побачите, як зростає інтерес учнів до навчання. 6. Ставтеся простіше до навчального процесу Ефективне навчання – це дуже важливо. Але це не означає, що ви повинні завжди бути максимально серйозними під час уроків. Розслабтеся й визнайте, що в учнів можуть бути й інші інтереси, крім навчання. Іноді можна внести в навчальний процес трохи гумору. Ви побачите, що вашим учням стане набагато цікавіше.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Франція Викладач географії та біології«Мринської філії ДПТНЗ «Куликівський ПАЛ»Ніна ЖИГУН

Номер слайду 2

Візитна картка ФранціїОфіційна назва - Французька Республіка. Площа - 544 тис. км.2 Населення - 65258825 млн. чол. Столиця Франції - Париж. Тип країни - високорозвинена економічна держава, країна «Великої сімки»Державний устрій - президентська республіка, унітарна держава. Склад території – 95 депертаментів, особлива територіальна одиниці Корсика. Офіційна мова – французька, Валюта - євро. Релігія – християнство (католицизм)

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Франція — держава на заході Європи, республіка, що межує на північному сході з Бельгією і Німеччиною, на сході з Німеччиною, Швейцарією й Італією, південному-заході з Іспанією й Андоррою, на півдні омивається Середземним морем, на заході — Атлантичним океаном

Номер слайду 5

Місце країни у світі та регіоні Франція була третьою країною світу, яка запустила власний супутник Землі. Вона має широку космічну програму і космодром на мисі Куру в Французькій Ґвіані, що розташована у Південній Америці.  Місце Франції у міжнародному поділі праці визначає ряд чинників:вигідне економіко-географічне положеннянауково-технічнийпрацересурснийспоживчийприродно-ресурсний потенціала також історичний чинник.  Францію називають «колискою європейської інтеграції», оскільки після Другої світової війни країна стала однією із тих, які ініціювали об’єднання Європи. Вона посідає 6-те місце у світі та 3-тє в Європі за ВВП14-те місце в світі та 4-те в Європі – за золотовалютними резервам     Франція – постіндустріальна країна з розвинутою промисловістю. Франція – ядерна держава, постійний член Ради Безпеки. За військовою потужністю країна посідає 6-те місце в світі та 3-тє в Європейському регіоні. 

Номер слайду 6

Франкофонія – це співпраця франкомовних країн у сфері культурного та лінгвістичного розповсюдження французької мови. Франкофонія – це кооперація і співпраця країн Франкофонії (Франція, Швейцарія, Бельгія, Канада, країни Африки і багато інших) в руслі культурного і лінгвістичного поширення французької мови і культури, а також в питаннях зовнішньої політики і економіки. Міжнародний День Франкофонії (Journee Internationale de la francophonie) – свято усіх людей, які говорять французькою, а також вивчають і люблять французьку мову, святкується 20 березня!

Номер слайду 7

Девіз організації «Рівність доповнення, солідарність»

Номер слайду 8

Економіко-географічна характеристика

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Франція має одну з найрозвинутіших транспортних систем у Європі і є піонером у виготовленні й застосуванні надшвидкісних засобів транспорту. На лінії Париж — Ліон завдовжки 425 км уперше в світі почав курсувати поїзд зі швидкістю 270 км/год (зараз уже 400 км/год). Вперше розпочалися тут і рейси пасажирського надзвукового літака «Конкорд».

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Провідну роль відіграє автомобільний транспорт, який здійснює перевезення більшої частини пасажирів і вантажів. Залізничний транспорт займає 2-е місце за вантажообігом (50 млрд. т/км). Протяжність залізничних колій - 34 тис. км, з них 10 тис. км – електрифіковано. Незважаючи на те, що загальна довжина судноплавних річок в метрополії Франції у сучасних кордонах становить близько 8500 км[1], значна частина території відноситься до кількох великих річкових басейнів, які утворені так званими Великими річками.

Номер слайду 16

Франція є провідною країною в індустрії моди. Мода завжди була важливою частиною в культурному житті країни і суспільства, і французи добре відомі за їх увагу до модного одягу, а французькі слова от-кутюр, прет-а-порте та інші увійшли в світовий словник моди.

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Франція – батьківщина різних сортів винограду, таких як Каберне Совіньон, Шардоне, Совіньон Блан і Сіра, які сьогодні культивуються по всьому світу. Крім того саме у Франції зародилися багато виноробних традицій, що поширилися по інших країнах і континентахрічний обсяг виробництва - 7-8 мільярдів пляшок (найбільший виробник у світі);загальна площа виноградників - 836 999 Га (друге місце після Іспанії);частка на світовому ринку вина - 17,6% (перше місце);Франція є синонімом сирів. У кожному регіоні країни є свій сир або сири, і існує близько 240 сирів, які можна широко класифікувати на три сімейства: пресовані, м'які і блакитні.

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Номер слайду 26

Номер слайду 27

Номер слайду 28

Номер слайду 29

Номер слайду 30

Номер слайду 31

Номер слайду 32

Підсумок уроку. Прийом «Мікрофон»Оцінювання:підрахуйте кількість ейфелевих веж. На уроці ми дізналися…Мені сподобалося…Я хотів би…

Номер слайду 33

Домашня робота Уявити себе президентом французької туристичної фірми і виготовити буклет «Франція дивує»

Номер слайду 34

Номер слайду 35

pptx
Додав(-ла)
Жигун Нина
Пов’язані теми
Географія, Презентації
Додано
23 березня 2023
Переглядів
858
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку