Презентація «Фруктово-ягідні кондитерські вироби» є допоміжним інструментом для більш ефективного сприйняття усної інформації а також засобом впливу на візуальний канал сприйняття при поясненні нового матеріалу уроку
Фруктово-ягідні кондитерські вироби. Підготувала Ященок Н. В.
Номер слайду 2
До фруктово-ягідних відносять вироби, які випускають кондитерські фабрики (мармелад, пастильні вироби) і плодоконсервні підприємства (варення, джем, повидло, галярет, желе плодово-ягідне, цукати). Завдяки включенню в рецептурний склад фруктів і ягід, біологічна цінність цих кондитерських виробів значно вища, ніж інших.
Номер слайду 3
Номер слайду 4
Мармелад Мармелад — це желеподібний продукт, який одержують виварюванням фруктово-ягідної сировини або розчину драгле утворювачів з цукром та іншими добавками для поліпшення смаку, аромату, кольору і консистенції.
Номер слайду 5
Пастила Пастильні вироби одержують збиванням вивареного фруктово-ягідного пюре з цукром та яєчним білком і змішуванням з драгле утворювачами. Зефір — різновидність клейової пастили, яку формують відливом
Номер слайду 6
Варення — продукт, одержаний з цілих або розрізаних на шматочки фруктів, ягід, деяких овочів, пелюстків троянд, уварених у цукровому або цукрово-патоковому сиропі за таких умов, щоб фрукти не розварились, рівномірно просочились цукровим сиропом, а сироп вільно відділявся від них. Варення
Номер слайду 7
Джем Для приготування джему фрукти і ягоди уварюють у цукровому сиропі, який набуває желеподібної консистенції і не розтікається. Желування наступає внаслідок переходу пектину в гель. При цьому фрукти стають м'якими, можуть бути й розвареними, від сиропу не відділяються.
Номер слайду 8
Повидло Повидло — однорідний, густий продукт, який одержують уварюванням плодово-ягідного пюре з цукром до щільної або мазкої консистенції.r
Номер слайду 9
Желе Желе фруктово-ягідне виробляють у консервованому вигляді, а також як десертну страву з плодово-ягідних соків, частково із екстрактів або пюре з цукром, з додаванням або без додавання пектину, желатину.
Номер слайду 10
Цукати Цукати — це зварені в цукровому або цукрово-патоковому сиропі фрукти, ягоди, овочі або їх частинки, з додаванням для деяких видів харчових кислот, підсушені, обсипані цукром-піском або глазуровані.