Презентація «Фруктово-ягідні кондитерські вироби»

Про матеріал
Презентація «Фруктово-ягідні кондитерські вироби» є допоміжним інструментом для більш ефективного сприйняття усної інформації а також засобом впливу на візуальний канал сприйняття при поясненні нового матеріалу уроку
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Фруктово-ягідні кондитерські вироби. Підготувала Ященок Н. В.

Номер слайду 2

До фруктово-ягідних відносять вироби, які випускають кондитерські фабрики (мармелад, пастильні вироби) і плодоконсервні підприємства (варення, джем, повидло, галярет, желе плодово-ягідне, цукати). Завдяки включенню в рецептурний склад фруктів і ягід, біологічна цінність цих кондитерських виробів значно вища, ніж інших.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Мармелад Мармелад — це желеподібний продукт, який одержують виварюванням фруктово-ягідної сировини або розчину драгле утворювачів з цукром та іншими добавками для поліпшення смаку, аромату, кольору і консистенції.

Номер слайду 5

Пастила Пастильні вироби одержують збиванням вивареного фруктово-ягідного пюре з цукром та яєчним білком і змішуванням з драгле утворювачами. Зефір — різновидність клейової пастили, яку формують відливом

Номер слайду 6

Варення — продукт, одержаний з цілих або розрізаних на шматочки фруктів, ягід, деяких овочів, пелюстків троянд, уварених у цукровому або цукрово-патоковому сиропі за таких умов, щоб фрукти не розварились, рівномірно просочились цукровим сиропом, а сироп вільно відділявся від них. Варення

Номер слайду 7

Джем Для приготування джему фрукти і ягоди уварюють у цукровому сиропі, який набуває желеподібної консистенції і не розтікається. Желування наступає внаслідок переходу пектину в гель. При цьому фрукти стають м'якими, можуть бути й розвареними, від сиропу не відділяються.

Номер слайду 8

Повидло Повидло — однорідний, густий продукт, який одержують уварюванням плодово-ягідного пюре з цукром до щільної або мазкої консистенції.r

Номер слайду 9

Желе Желе фруктово-ягідне виробляють у консервованому вигляді, а також як десертну страву з плодово-ягідних соків, частково із екстрактів або пюре з цукром, з додаванням або без додавання пектину, желатину.

Номер слайду 10

Цукати Цукати — це зварені в цукровому або цукрово-патоковому сиропі фрукти, ягоди, овочі або їх частинки, з додаванням для деяких видів харчових кислот, підсушені, обсипані цукром-піском або глазуровані.

pptx
Додав(-ла)
Ященок Наталія
Додано
24 грудня
Переглядів
14
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку