Презентація "Футбол"

Про матеріал
Дуже цікава презентація на тему "Футбол", в презентації висвітлюється мета гри, правила гри, тактика гри, розповідається що таке стандарти в грі. Дуже гарно розповідається про те як футбол вперше завітав до України і початок розвитку. Ще розповідається про успіхи національної збірної України та футбольних клубів України. Дякую.
Перегляд файлу

image

image

Мета гри

У футбол грають на прямокутному полі з воротами на кожному кінці. Мета гри полягає в тому, щоб забити м'яч у ворота протилежної команди. Команда, яка забиває більше голів до кінця матчу — виграє його. Якщо жодна   

image                                                команда не забила м'яч, або                                                                рахунок однаковий, то                                                         оголошується нічия, або гра                                                              переходить у додатковий час, або                                                     пенальті, залежно від формату                                                   змагань.

правила гри

Грають на футбольному полі завдовжки 90—120 м і завширшки 45—90 м. На двох протилежних кінцях стоять ворота куди потрібно завести м'яча. М'яч, обвід якого повинен бути 68-71 см, а маса м’яча — від 396 до 453 грамів.

imageФутбольний матч складається з двох рівних таймів по 45 хвилин із 15-хвилинною перервою між ними. Після перерви команди міняються воротами. Рішення судді є остаточними і під час гри не переглядаються, якщо на матчі не задіяна система відеоасистенту арбітра.

правила гри

М'яч вважається таким, що «вийшов з гри», якщо він цілком виходить за межі поля, або гра зупинена суддею.

imageГолом називається ситуація, коли м'яч цілком перетнув лінію воріт, розташовану між стійками і під перекладиною, й при цьому команда, що забила гол, не порушила правил.

Порушення караються штрафним або вільним ударом, попередженням або видаленням гравця. Пенальті — вид штрафного удару у футболі, що пробивається з відстані 12 ярдів.

тактика гри

imageОскільки футбол гра командна, на перше місце висувається взаєморозуміння гравців, уміння вести грамотні спільні дії. Важливе значення при цьому має тактичну побудову гравців. Тактика поділяється на три основні категорії:

1.   розстановка гравців;

2.   дії команди при атаці або        при обороні, в відношенні або        всієї команди, або її частини;

3.   стандартні положення

тактика гри

imageНайпоширенішою тактичною схемою в сучасному футболі є гра з чотирма захисниками, чотирма півзахисниками і двома нападниками — 4-4-2. Існує велика кількість схем, проте саме поняття схеми, як і поняття амплуа гравців досить відносно. У залежності від кваліфікації гравців, їх обов'язки на полі можуть значно виходити за межі амплуа.

стандартні положення

imageКутові - одне з трьох основних стандартних положень, поряд з вільними ударами і вкидання. Поділяються на три типи: подача м'яча на ближню штангу, на дальню штангу або короткий розіграш. При подачі на ближню штангу можна і відразу бити по воротах.

 Вільні удари - можливість забити м'яч з вільного удару залежить від відстані до воріт і від того, прямий це удар чи ні.

Вкидання - вкидання м'яча у штрафний майданчик може бути розіграно двома способами: або гравець скидає м'яч своєму партнеру, або відразу б'є по воротах.

футбол в україні

imageОфіційно першим футбольним матчем в Україні зараз вважається матч у Львові 14 липня 1894 р. між командами Львова і Кракова. Матч відбувся у Стрийському парку в рамках Загальної виставки краєвої і тривав 7 хв. до першого голу, оскільки після матчу мали відбуватися показові виступи спортсменів інших видів спорту. У 2004 р., з нагоди відзначення 110-ї річниці першого матчу в Україні у Стрийському парку Львова відбулося урочисте відкриття пам'ятника українському футболу роботи львівського скульптора Ярослава Скакуна.

футбол в україні

imageФутбол прийшов в Україну у 1880-90-их роках через службовців британських підприємств в Одесі, чужинців, що працювали на заводах. За їх прикладом футбол поширився серед студентства, шкільної молоді, робітництва. У 1900-их роках виникли перші футбольні клуби. До першої світової

війни футбол поширився майже у всіх містах України. Клуби

відбували міжміські матчі, футбольні турніри, об'єднувалися у футбольні ліги (1911 - у Києві, 1912 - у Харкові, 1913 - на

Донбасі), організувалися футбольні суддівські колегії, виходили футбольні видання.

Досягнення України в футболі

imageЗбірна України з футболу дійшла до 1/4 фіналу чемпіонату світу 2006 та чемпіонату Європи 2020, а також була учасником чемпіонату Європи 2016 року.

Донецький «Шахтар» став володарем Кубку УЄФА сезону 2008/2009.

«Дніпро» в 2015 році дійшов до фіналу Ліги Європи УЄФА.

Україна здобула право на проведення разом із Польщею чемпіонату Європи 2012, а також фіналів Ліги чемпіонів (чоловічої та жіночої) в 2018 році.

image

основні змагання

Рівень національних збірних

Найважливішим футбольним змаганням є

imageЧемпіонат світу з футболу, який розігрується під егідою ФІФА кожних чотири роки, і в якому беруть участь національні збірні понад 200-от країн світу. Це змагання складається з кваліфікаційного етапу, на якому відбираються 32 найкращі збірні, й фіналу. Окрім Кубку світу серед чоловіків ФІФА проводить також Кубок світу серед жінок, а також низку молодіжних і юнацьких змагань з віковими обмеженнями для учасників.

основні змагання

Рівень клубних команд

imageНа клубному рівні найважливішими футбольними змаганнями є національні чемпіонати, в Україні Чемпіонат України з футболу, та національні кубки, в Україні — Кубок України з футболу. Національні футбольні змагання організовані за системою ліг і дивізіонів й охоплюють гравців усіх рівнів — від аматорів до професіоналів.

image

pdf
Додав(-ла)
Довгий Ігор
Пов’язані теми
Фізична культура, Презентації
Інкл
Додано
4 грудня 2023
Переглядів
193
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку