Презентація "Гарячі напої. Класифікація кавиї"

Про матеріал

Інформаційний матеріал до теми «Гарячі напої».

Презентація покликана доповнити матеріал уроку додатковими наочними матеріалами, що підвищують ефективність вивчення теми «Гарячі напої» шляхом демонстрації відомостей про класифікацію кави.

Мультимедійні презентації на наш погляд значно підвищують ефективність сприйняття матеріалу, сприяють активізації навчально-пізнавальної діяльності учнів.

Запропоновані форми та методи роботи відповідають віковим особливостям учнів, сприяють розвитку логічного мислення та реалізації творчого потенціалу.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Гарячі напої. Класифікація кави

Номер слайду 2

Тільки два ботанічні види кавових дерев цікавлять поціновувачі кави — це Арабіка, що ще називається аравійською кавою, і Робуста, яку іноді називають конголезькою кавою. Інші два різновиди кавового дерева — Ліберика і Ексцельса. Цим двом різновидам властиві якості Робусти і цілком прийнятний, хоча і не дуже приємний, смак. Класифікація кави за сортом зерен

Номер слайду 3

Арабіка Арабіка — найважливіший вид кави у світі. Має благородний і м'який смак з пікантною кислинкою і вишуканим ароматом. Арабіка містить в собі більшу кількість кофеїну.

Номер слайду 4

Робуста Робуста — вважається міцнішим і гірким сортом. Особливість цієї кави полягає у більшій кількості кофеїну і сильно вираженій міцності готового напою. Часто її використовують для приготування кавових сумішей з арабикой.

Номер слайду 5

Кавові суміші Кавові суміші — суміш різних сортів кави. У магазинах і супермаркетах рідко можна знайти зернову або мелену каву однорідного сорту. Більшість виробників комбінують один або більше за сорти кави, по своїй особливій рецептурі.

Номер слайду 6

За типом обробки кава ділиться на такі основні групи: Натуральна кава Несмажена Смажена Кава без кофеїну Ароматизована кава Класифікація кави за способом обробки

Номер слайду 7

Зелена кава Зелена кава — кава у якої кавові зерна не обсмажувалися. В процесі спеціальної обробки, зерна кави звільняють від солодкуватого м'якуша ягоди. Смак зеленої кави схожий на смак звичайного, але особливий мікс натуральних добавок надає йому насичений аромат, що запам'ятовується. Несмажена кава

Номер слайду 8

Кава в зернах Кава в зернах — це обсмажений і очищений продукт, розфасований тим або іншим способом. Як правило, він продається в суміші. Це може бути суміш кавових зерен з різних країн або з різних урожаїв. Смажена кава

Номер слайду 9

Розчинна кава Розчинна кава — продукт переробки обсмажених кавових зерен. Результатом такої переробки є сухий порошок, який після додавання води (зазвичай гарячої) перетворюється на напій з багатьма властивостями кави, звареної у традиційний спосіб. Смажена кава

Номер слайду 10

Гранульована кава Гранульована кава — обсмажені, перемелені і переварені кавові зерна швидко заморожують. Рідина виморожується у вакуумі, а масу що залишилась, розбивають і отримують ті самі гранули у вигляді пірамідок, які ми і бачимо у банці на магазинній полиці. Смажена кава

Номер слайду 11

Кава в капсулах Кава в капсулах — напій, що отримується з дозованих капсул з обсмаженої, меленої і спресованої натуральної кави. Для приготування кави використовуються спеціальні капсульні кавові машини. Смажена кава

Номер слайду 12

Кава без кофеїну Кава без кофеїну — зерна кави замочуються в гарячій воді (але не окропі). Після чого воду зливають, а зерна заливають розчинником для видалення кофеїну, що міститься в них. Після завершення цій стадії зерна знову заливають водою, цього разу кип'ятком, ретельно в нім прополіскують, а потім піддають їх сушці. Кава без кофеїну

Номер слайду 13

Кава ароматизована Кава ароматизована — це арабіка досить високого класу середньої міри обжарювання, оброблена різними ароматизаторами: ваніль; лісовий горіх (ліщина); мигдаль; лікер Ама­ретто. Кава ароматизована

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Коломієць Олена
    Все чудово, красиво,по темі, але помилки в перекладі
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
31 липня 2018
Переглядів
2996
Оцінка розробки
4.7 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку