Презентація Гаврилюк Н.П. "Моя Батьківщина"

Про матеріал
За допомогою цієї презентації можна поглибити знання дітей про Батьківщину, повторити символи, традиції, побачити красу і неповторність рідного краю, виховувати любов до Батьківщини,почуття гордості за досягнення нашого народу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Моя країна - Україна

Номер слайду 2

Моя країна - Україна Мета: поглибити знання дітей про свою Батьківщину, про символи України, традиції українського народу, красу і неповторність рідного краю . Виховувати любов до Батьківщини, почуття гордості за досягнення нашого народу. Розвивати увагу, мислення, мовлення, пізнавальний інтерес.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Божа матір – покровителька людей

Номер слайду 5

Карта України

Номер слайду 6

Столиця України – місто Київ

Номер слайду 7

Міста України Д . Н . ЦЬК К..В ЛЬВ.В В.НН.Ц. Ж.Т.М.Р

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Літературна сторінка Склади вірш! Ось небо блакитне i сонце в зенiтi! Моя Україна - найкраща у ... ! Красиві пейзажі i гори високі, Маленькі струмочки i ріки ... . Сади чарiвнi, мальовничиї села. Моя Україна - це пісня ... . Її обереги - верба i калина. Найкраща у свiтi - моя ... . Бо нам найрiднiша Вітчизна i мати. То як же нам, дітям, її не …! Моя Україна - козацька слава! Така волелюбна i мирна … . Вітчизно свята, дорога Україно, Для кожного з нас ти у свiтi ... . весела світі єдина кохати глибокі держава Україна

Номер слайду 11

Народні символи українців Калина – символ рідної землі, батьківської хати. Дівчата цвітом калини прикрашали коси. Достиглі кетяги використовують для лікування. Відомо понад 300 видів цього дерева. Росте до 15 метрів і вище протягом 50 – 60 років. Гілки використовують для плетіння різних виробів. Недарма в народі кажуть: Без .….. та ……. нема України

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Українці – захисники своєї країни

Номер слайду 16

Україна - мирна країна, її народи хочуть жити в мирі і злагоді.

Номер слайду 17

Талановиті люди України

Номер слайду 18

Уроженець с. Клішківці, Чернівецької області. Літав більш ніж на 50 типах та модифікаціях літаків. В період з 19.11 по 05.12.1995 р. здійснив космічний політ на американському кораблі “Коламбія” . За заслуги перед Українською державою присвоєно звання “Герой України”. Помер 31 січня 2018 р.

Номер слайду 19

Номер слайду 20

“Золота рибка”України – Яна Клочкова Майстер спорту міжнародного класу з плавання; інструктор зі спорту вищої кваліфікації . Багаторазова чемпіонка України. Клочкова Яна встановила 71 рекордУкраїни . Чотирьохразова Олімпійська чемпіонка.

Номер слайду 21

Андрій Шевченко – володар “Золотого м’яча” Український футболіст, виступав за київське «Динамо» і національну збірну України. Заслужений майстер спорту України . Нагороджений найвищою державною відзнакою — «Герой України». Володар «Золотого м’яча» — призу, який вручають найкращому футболісту Європи. Найкращий бомбардир національної збірної України в історії. Тренер збірної України.

Номер слайду 22

Брати Кличко — українські боксери. Віталій і Володимир Кличко. Обидва — чемпіони світу з боксу у важкій вазі, але ніколи не були противниками на рингу. 

Номер слайду 23

Василь Вірастюк — володар титулу "Найсильніша людина світу"

Номер слайду 24

Олег Винник — український співак, композитор та автор пісень. Почав свою кар'єру як російськомовний співак. Згодом почав також співати пісні на українській мові та випустив альбом «Роксолана».

Номер слайду 25

1. Чи сподобалась вам бесіда? 2. Що найбільше запам`яталось? 3. Домашнє завдання

Номер слайду 26

Красивий, щедрий рідний край І мова наша солов'їна. Люби, шануй, оберігай Усе, що зветься Україна!

Номер слайду 27

Дякую за увагу!

ppt
Додав(-ла)
Гаврилюк Ніла
Додано
26 січня 2023
Переглядів
474
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку