Презентація "Геометрія навколо нас"

Про матеріал

Презентація являє собою проект учнів на тему "Геометрія навколо нас". Складається проект з двох частин: "Світ паралельних прямих" та "Світ перпендикулярних прямих"

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Проект на тему: « Геометрія навколо нас» Виконали учні 7 класу Нижньосірогозької ЗОШ І-ІІІ ст ********************************

Номер слайду 2

Паралельні прямі та їх властивості Дві прямі на площині або перетинаються, або паралельні. Дві прямі називаються паралельними, якщо вони не перетинаються. Два відрізка називаються паралельними, якщо вони лежать на паралельних прямих. Через точку, що не лежить на даній прямій, можна провести на площині пряму, паралельну до даної, і тільки одну. Дві прямі, кожна з яких паралельна третій прямій, паралельні між собою. Якщо пряма перетинає одну з паралельних прямих, то вона перетинає і другу пряму.

Номер слайду 3

І частина «Світ паралельних прямих»

Номер слайду 4

Будівельні споруди

Номер слайду 5

На спортивному майданчику

Номер слайду 6

В класній кімнаті

Номер слайду 7

В природі

Номер слайду 8

ІІ частина «Світ перпендикулярних прямих»

Номер слайду 9

Перпендикулярні прямі та їх властивості Менший із кутів, що утворюються при перетині двох прямих на площині, називається кутом між прямими. Дві прямі називаються перпендикулярними, якщо вони перетинаються під прямим кутом. Через точку, що не належить прямій, можна провести пряму, перпендикулярну даній прямій, і тільки одну. Відрізки або промені, які лежать на перпендикулярних прямих, називаються перпендикулярними. Перпендикуляром до даної прямої називається відрізок прямої, перпендикулярний до даної, який має одним зі своїх кінців точку перетину прямої і відрізка. При цьому кінець відрізка, який лежить на прямій, називається основою перпендикуляра. Через кожну точку прямої можна провести перпендикулярну їй пряму й тільки одну. З будь-якої точки, що не лежить на даній прямій, можна опустити на цю пряму перпендикуляр і тільки один.

Номер слайду 10

В класній кімнаті

Номер слайду 11

Шкільне приладдя

Номер слайду 12

В побуті

ppt
Додано
9 серпня 2018
Переглядів
4480
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку