Презентація "Гербарій - наука чи мистецтво"

Про матеріал
Пропоную другу презентацію до мого нового проекту, який має мету об'єднати дітей з природою та знаходити нові шляхи до мистецтва.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Гербарій: наука чи мистецтво. Гер Частина ІІ

Номер слайду 2

У перекладі з латинської мови гербарій означає «трава». Він являє собою колекцію засушених за правилами рослин. В залежності від їх виду, це може бути як окремо взята квітка, гілка, так і ціла рослина.

Номер слайду 3

Зберігати гербарій можна в спеціальному альбомі з файлами, де будуть знаходитися не тільки засушені рослини, але і написи про їх походження. Альбоми можна придбати в спеціальних магазинах або зробити своїми руками. Для цього необхідно взяти або дуже щільні аркуші паперу, або картон і помістити файли. Скріплювати їх між собою не варто. Краще придбати звичайну папку-швидкозшивач. Крім цього, можна використовувати засушені рослини як закладки в книзі або створити з них картини або панно.

Номер слайду 4

Класифікація Зробити класифікацію гербаріїв можна за кількома підгрупами. Спеціальна. Тематична добірка. Періодична. За порами року. Систематична. Розміщується за порядком Тематична. Розміщується за видом Флористична.Певне місце проживання. Морфологічна. Окрема рослина збирається по частинах

Номер слайду 5

Спочатку гербарії з’явилися в Італії на початку XV століття. Основоположником цього виду мистецтва став відомий ботанік Пізанського ботанічного саду Лука Гини. На сьогоднішній день не зберігся жоден екземпляр, створений його руками, але деякі колекції його учнів все-таки залишилися.

Номер слайду 6

На сьогоднішній день рослини сушаться не тільки заради науки. Більшість людей перетворюють збирання рослин, квітів і створення з них композицій в хобі.

Номер слайду 7

Отже гербарій – це традиційна прикраса, яка існує вже дуже багато років. Композиції із засушених рослин, раніше популярні лише серед ботаніків, зараз здатні прикрасити практично кожен будинок або квартиру. З них роблять і картини, букети, альбоми, і навіть листівки. Щоб створити таку красу, необхідно не тільки мати почуття смаку і фантазію, але і посидючість.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Починай з малого, але мрій про велике. Не займайся одночасно дуже багатьма речами. Займися спочатку деякими простими справами, і поступово переходь до більш складних.

Номер слайду 15

Презентацію створила вчитель технологій Південної філії Чкаловського опорного ліцею Лебедин Наталя Володимирівна 2022 рік

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Дорошенко Ірина Григорівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
28 квітня 2022
Переглядів
1033
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку