Розрахунок кількості петель і рядів. презентація

Про матеріал
Розрахунок кількості петель і рядів. Презентація Правила техніки безпеки та санітарно-гігієнічні вимоги 1. В'язати треба, сидячи на стільці зі спинкою і постійно стежити за осанкою. У процесі в'язання не нахилятись близько до спиць. Нижній край лопаток має опиратись на спинку стільця, а поперек — ледь відхилятись від неї. Коліна ледь підняти над сидінням. Якщо стілець зависокий, треба підставити під ноги стільчик. 2. Освітлення повинно бути м'яким, але достатнім для того, щоб добре були видно петлі. Світло має падати на руки зліва зверху і ледь позаду. 3. Під час в'язання темними нитками бажано стелити на коліна світлу тканину, а під час в'язання світлими — темну. 4. Через 40-50 хв. необхідно робити перерву для активного відпочинку. Корисно зробити гімнастичні вправи. 5. Перед в'язанням вимити руки, щоб не забруднити нитки. 6. Робоче місце має бути добре упорядкованим. Інструменти та матеріали для роботи зберігати в спеціальних чохлах, корзинках тощо. Спиці треба носити не в пластикових пакетах, а в твердій упаковці, розміщуючи горизонтально. 7. Спицями працювати обережно, щоб не поранити ні себе, ні інших. З цієї причини не можна сидіти близько один біля одного під час в'язання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Розрахунок кількості петель і рядів для вязання. Способи вязання, схематичне зображення. Рапорт. Підготувала вчитель технологіїОдеської ЗОШ №43 Шилова Тетяна Євгенівна

Номер слайду 2

Є терпіння – буде й вміння. Народна мудрість

Номер слайду 3

Правила техніки безпеки та санітарно-гігієнічні вимоги1. В'язати треба, сидячи на стільці зі спинкою і постійно стежити за осанкою. У процесі в'язання не нахилятись близько до спиць. Нижній край лопаток має опиратись на спинку стільця, а поперек — ледь відхилятись від неї. Коліна ледь підняти над сидінням. Якщо стілець зависокий, треба підставити під ноги стільчик.2. Освітлення повинно бути м'яким, але достатнім для того, щоб добре були видно петлі. Світло має падати на руки зліва зверху і ледь позаду.3. Під час в'язання темними нитками бажано стелити на коліна світлу тканину, а під час в'язання світлими — темну.4. Через 40-50 хв. необхідно робити перерву для активного відпочинку. Корисно зробити гімнастичні вправи.5. Перед в'язанням вимити руки, щоб не забруднити нитки.6. Робоче місце має бути добре упорядкованим. Інструменти та матеріали для роботи зберігати в спеціальних чохлах, корзинках тощо. Спиці треба носити не в пластикових пакетах, а в твердій упаковці, розміщуючи горизонтально.7. Спицями працювати обережно, щоб не поранити ні себе, ні інших. З цієї причини не можна сидіти близько один біля одного під час в'язання.

Номер слайду 4

Техніка в'язання основних петель, закривання петель. Петля складається із двох стінок: передньої, що лежить перед спицею, і задньої, що лежить за спицею. У в'язанні є дві основні петлі: лицьова й виворітна, їх можна в'язати за задню або передню стінку. Найбільш раціональним, тобто таким, що потребує менше часу й зусиль, є спосіб пров'язування, при якому лицьову петлю в'яжуть за задню стінку, а виворітну — за передню. Якщо з петель останнього ряду витягти спицю, то петлі розпустяться. Щоб цього не сталося, петлі необхідно закривати. Закривання петель останнього ряду можна виконувати у різні способи: пров'язування двох петель разом, пров'язування з використанням додаткової нитки тощо. Найчастіше використовують прийом пров'язування двох петель разом, тому що він найзручніший.

Номер слайду 5

{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Назва. Умовне позначення. Способи пров’язування. Лицьова Х За задню стінку. Виворітна0 За передню стінку. Умовні позначення петель. Запис узорів. Під час в'язання можна користуватися текстовим описом узорів. А те зазвичай він займає дуже багато місця й важко читається. Тому доцільніше користуватися схемою узорів — записом в'язання за допомогою умовних позначень петель.

Номер слайду 6

Основні правила запису й читання схем узорів1) Кожний ряд на схемі узору позначають цифрами: непарні записують із правого боку схеми, парні — із лівого.2) У схемах узорів непарні ряди відповідають лицьового боку в'язання, а парні — виворітному.3) Непарні ряди читають справа наліво, а парні — зліва направо.4) У схемах не вказується початковий ряд (набирання петель).5) Пружкові петлі ряду в схемах не позначаються, тому що завжди пров'язуються однаково: першу петлю знімають непров'язаною, а останню в'яжуть як виворітну.6) Термін «в'язати, як показують петлі», що зустрічається в описах, означає, що-в'язати необхідно відповідно до того, який вигляд мають петлі на цьому боці в'язання: лицьові — лицьовими, виворітні— виворітними. Якщо в схемах узорів відсутній опис якого-небудь ряду, це означає, що його треба в'язати, як показують петлі.7) Група петель, що створює рисунок в'язання й повторюється під час пров'язування ряду кілька разів, називається рапортом. В описах рапорт виділяється знаками: *...*. Якщо до рапорта або після нього є петлі, то вони пров'язуються один раз у ряду: відповідно на початку або наприкінці ряду (для симетрії рисунка).

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Однобічне в'язання — це в'язання, у якого рисунок є лише з одного боку (тобто можна розрізнити лицьовий і виворітний боки), а у двобічному в'язанні кожен бік може бути лицьовим. панчишна в'язка• усі петлі мають бути однакового розміру;• загальний вигляд в’язаного полотна — рівномірний.

Номер слайду 9

Головні правила запису і читання схем узорів. Кожен ряд на схемі узору позначають цифрами: непарні записують праворуч від схеми, парні — ліворуч. У схемах узорів непарні ряди відповідають лицьовому бокув’язання, а парні — виворітному. Непарні ряди читають справа наліво, а парні — зліва направо. У схемах не позначається початковий ряд (набирання петель). Пружкові петлі ряду в схемах не позначаються, оскільки завжди пров’язуються однаково: першу петлю знімають непров’язаною, а останню в’яжуть як виворітну.

Номер слайду 10

Термін «в’язати, як показують петлі», що використовується в описах, означає, що в’язати необхідно відповідно до того, який вигляд мають петлі на цьому боці в’язання: лицьові — лицьовими, виворітні — виворітними. Якщо в схемах узорів немає опису якогось ряду, це означає, що його слід в’язати, як показують петлі. Група петель, що створює малюнок в’язання і повторюється під час пров’язування ряду кілька разів, називається рапортом. В описах рапорт виділяється знаками *…*. Якщо до рапорту або після нього є петлі, то вони пров’язуються один раз: відповідно на початку або наприкінці ряду (для симетрії малюнка).

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Бажаю успіху!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Лілія Ошовська Володимирівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
3 травня 2022
Переглядів
653
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку