Презентація. Герої не вмирають.

Про матеріал

Презентація буде корисною при проведенні уроків мужності та на всіх заходах з патріотичного виховання.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

За Україну, за її волю, за народ. Герої не вмирають!Підготувала: Ковальська К. В.

Номер слайду 2

Щоб країна ввійшла в майбуття. Вільна, сильна, без чвар та війни,Віддають найцінніше – життя,України найкращі сини!

Номер слайду 3

В Кіровоградській області в 2015 році вийшов збірник «За Україну, за її волю, за народ» присвячений воїнам-землякам, які поклали своє життя за мир на нашій землі, за світле майбутнє України.

Номер слайду 4

Підступний ворог нівечить нашу землю та винищує найцінніші скарби держави – молодих, сильних, відданих Україні патріотів. Уже другий рік російсько-українська війна забирає життя славних синів Кіровоградщини. Понад тридцять із них упокоєні на Алеї Слави Рівненського кладовища.

Номер слайду 5

Пам’ятаємо і єднаймося!Збірник «За Україну, за її волю, за народ!» це розповіді про героїв-кіровоградців…

Номер слайду 6

Вічна слава полеглим Героям!

Номер слайду 7

Євген Положій «Іловайськ»Автор наполягає, що це передусім художній твір, а не документальний. Хоча вигадані персонажі співіснують в книзі з реальними. Мета цієї роботи – розповісти українцям , та й усьому світові зворушливі історії безпосередніх учасників іловайської трагедії.

Номер слайду 8

Для цього автор узяв понад 70 інтерв’ю у солдатів, що вийшли з іловайського котла. Це бійці добровольчих батальйонів «Донбас», «Дніпро-1», «Херсон», «Миротворець», «Дніпро-2», «Кривбас», 42-й батальйон територіальної оборони, солдати і офіцери 17-ї танкової бригади, 51-ї, 92-ї, 93-ї бригад ЗМУ, прикордонники Сумського пересувного загону. «Коли дивишся на таких хлопців , починаєш поважати свою країну. Ти не поважатимеш країну лише за прапор і гімн – тільки через вчинки людей. Саме тому нас почали поважати, і ми починаємо поважати один одного», - зазначає автор.

Номер слайду 9

Книги Євгена Положія

Номер слайду 10

Василь Шкляр «Чорне сонце»Повість присвячена добровольчому полку «Азов». Якось з ними на війні трапилась містично-філософська історія. Коли в Широкиному згоріла бібліотека, не збереглося жодного видання. Уцілів тільки «Кобзар» Тараса Шевченка. Хлопці подарували авторові цю книгу. А він у свою чергу вирішив зробити їм свій подарунок, написав про них книгу.

Номер слайду 11

Хоча багато сцен в книзі виписані з гумором, загалом повість просякнута болем і смутком. І в цьому немає нічого дивного, адже один із центральних епізодів твору - події в Іловайську.«Кажуть, герої не вмирають, але я хотів би, дуже хотів би, щоб вони замість того, щоб вмирати героями, - жили. Тут, на землі, вони потрібніші, ніж на небі. Тут є багато такого, чого без них не зробить ніхто», - говорить автор.

Номер слайду 12

Книги Василя Шкляра

Номер слайду 13

Сергій Лойко «Аеропорт»Це роман авторства військового кореспондента, який пробув разом з кіборгами кілька днів у Донецькому аеропорту. Хоча книга має документальне підгрунтя, автор наполягає, що його твір – не хроніка, а художній. Під час роботи над романом автор записав понад 40 годин інтерв’ю з кіборгами.

Номер слайду 14

За сюжетом книги, разом з кіборгами в ДАП перебуває американський фотограф, який з огляду на низку причин сприймає цю війну як особисту драму. Саме він стає таким собі поводирем через події новітньої історії України від Майдану до знищення аеропорту. Роман поставив рекорд з перепродажу художньої літератури в Україні. В одному з онлайн - магазині купили понад тисячу примірників ще до того, як книга була видрукувана.

Номер слайду 15

Сергій Лойко - єдиний іноземний кореспондент, який побував у ДАП під час його оборони українськими кіборгами. У США він отримав чимало журналістських нагород саме за свої матеріали з України. А нині одна із відомих голлівудських кіностудій веде перемови щодо екранізації статей автора, які були опубліковані в американському виданні los Anqele Time.

Номер слайду 16

Буклет містить дванадцять історій, дванадцять доль учасників АТО, які успішно подолали «синдром війни». Ці хлопці долали біль і страждання, втрачали побратимів, були на межі життя і смерті… Та попри це вони зберегли вірність Україні, стали сильнішими, стійкішими, цілеспрямованими, навчилися посміхатися крізь сльози, мріяти і жити.

pptx
Додано
29 серпня 2018
Переглядів
1257
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку