Презентація, Герої убиті війною

Про матеріал
Вшановуємо пам’ять Героїв Небесної Сотні, Героїв які полягли за неньку Україну, у війні з Росією
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Герої завжди поміж нас: талант убитий війною

Номер слайду 2

Герой — це людина, яка знає, що є блага, дорожчі за життя; людина, яка присвятила своє життя служінню державі, себе одну — служінню багатьом. Г. Лессін

Номер слайду 3

Людина з великою любов'ю і душевним трепетом згадує місце, де вона народилася, де промайнуло її дитинство, дитинство з дивосвітом казки, з материнською ласкою у затишній батьківській оселі. То — родинне вогнище, маленька батьківщина кожної людини. А якщо скласти ма­ленькі батьківщини кожного з нас, вийде наша велика держава Україна. Що для вас Україна?

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

На шляху до незалежності український народ часто втрачав своїх найкращих синів і дочок. У цьому довгому списку за гарне майбутнє нашої держави стали і герої Небесної Сотні. Саме вони зуміли рішуче стати до боротьби із злом у 2013 - 2014 році, заплативши за перемогу надвисоку ціну — власне життя. То чи може бути забутою кров героїв, пролита на вулицях Києва? Можлива лише одна відповідь — ні!

Номер слайду 8

Відеоролик «Герої не вмирають»

Номер слайду 9

Всі події почалися під вечір 21 листопада, незадовго після оприлюднення рішення уряду про призупинення процесу підготування підписання Угоди асоціації України з ЄС, люди стали самоорганізовуватися через соціальні мережі. Перша акція розпочалася у Києві на Майдані Незалежності близько 22:00. Під кінець доби учасників мітингу нараховувалось близько 1500 осіб. На Майдан прийшли журналісти, громадські активісти, опозиційні політичні лідери. Стали з'являтися поліція та посилені загони Беркуту.

Номер слайду 10

Частина активістів пішла під Адміністрацію Президента України, після чого повернулась на Майдан Незалежності. Люди вирішили лишатися на ніч. Цього дня суд прийняв рішення заборонити встановлення наметів, кіосків, навісів під час проведення акцій на Майдані Незалежності, вулиці Хрещатик та Європейській площі до 7 січня 2014 року. Цього дня з'явилась інформація про те, що небайдужі люди вийшли на «євромайдани» також у Донецьку, Івано-Франківську, Луцьку, Харкові, Хмельницькому та УжгородіЛюди вийшли на мирну акцію протесту проти рішення уряду. Вони не планували ніяких збройних сутичок. Вони просто відстоювали свої права. У ніч проти 30 листопада українська влада силами влаштувала силовий розгін Євромайдану в Києві. Внаслідок розгону було травмовано десятки протестувальників.

Номер слайду 11

силовий розгін Євромайдану

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Хай пам'ять всіх невинно убитих згуртує нас, живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення держави. Давайте запалимо свічку пам'яті,  яка  буде даниною поваги тим, хто навічно пішов від нас, але залишився у наших серцях! Слава Україні! Героям Слава!

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Сьогодні Україну знають у всьому світі.

Номер слайду 16

Близько 4 години за київським часом 24 лютого президент РФ путін оголосив про «спеціальну воєнну операцію» з метою нібито «демілітаризації та денацифікації України». Уже за кілька хвилин почалися ракетні удари по всій території України, у тому числі неподалік від Києва. Російські війська вдерлися до України поблизу Харкова, Херсона, Чернігова, Сум, увійшовши з Росії, Білорусі й тимчасово окупованого Росією Криму. Разом з Росією війну проти України фактично веде Білорусь: із прикордонних районів завдають ракетних ударів по території України, здійснюють вильоти бойової авіації для завдання ракетно-бомбових ударів по території України, відбувається передислокація війська та його забезпечення. Контрольоване Росією Придністров'я (Молдова) також являє собою потенційну загрозу.

Номер слайду 17

Завдяки спротиву української армії та сил самооборони вже в перші дні агресії російська армія зазнала значних втрат у живій силі та техніці. У своїй новітній історії, за оцінками України, Росія в усіх війнах, які вона вела, ще не зазнавала навіть приблизно таких великих втрат за такий короткий час. За визнанням західної розвідки, Росія зустріла сильніший, ніж очікувала, опір, що зумовило матеріально-технічні проблеми для її військ, нестачу пального, боєприпасів і продовольства, підрив бойового духу нападників. Швидке об'єднання країн світу для допомоги Україні, як і запровадження потужних санкцій проти Росії, стало несподіваним ударом для країни-агресора.

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Сьогодні від фотографій проспекту Миру завмирає серце. Окупанти знищили наш Маріуполь. Розбомбили інфраструктуру, історичні будови та житлові будинки, де ховаються жителі міста, жінки та діти. Проте мирний та затишний Маріуполь знаходиться у серці кожного. І це вони ніколи не зможуть знищити.

Номер слайду 20

Донецький обласний драматичний театр

Номер слайду 21

Незламніhttps://youtu.be/V1-e2el-3nohttps://youtu.be/t. Iv1lp. DAr. A8

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Номер слайду 24

«Століття за століттям продовжується боротьба українського народу за власну державу, культуру, мову, церкву, незалежність. Невимовний сум, біль в серцях рідних, які втратили своїх синів, дочок та надзвичайна тривога за тих, хто на передовій у бою з російськими окупантами. У нас немає і не може бути сумніву в тому, що наша боротьба праведна і ми обов’язково переможемо. Переможемо заради пам’яті Героїв, що віддали своє життя. Переможемо заради майбутнього наших дітей. Наша сила у вірі в Бога, в єдності українського народу, незламності духу української нації. Віримо в перемогу і єднаймося в боротьбі за нашу незалежність»

Номер слайду 25

Номер слайду 26

Номер слайду 27

Номер слайду 28

Номер слайду 29

Номер слайду 30

Номер слайду 31

Номер слайду 32

Номер слайду 33

Обмін полоненими: 140 українських захисників повертаються додому

Номер слайду 34

Номер слайду 35

Номер слайду 36

Номер слайду 37

Номер слайду 38

Номер слайду 39

Газета "Вісник Кіровоградщини«Опублікувала відеоролик

Номер слайду 40

https://www.menti.com/al4mex8ja2gi. Що для вас означає Україна?

pptx
Додано
9 березня 2023
Переглядів
1905
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку