Презентація. Гідросфера. Загальна кількість води на Землі та її розподіл в гідросфері.

Про матеріал
Презентація містить інформацію до уроку:" Загальна кількість води на Землі..." Презентація містить діаграми за якими учням буде краще вивчити розподіл води на Землі. Також є різні завдання, робота з конторною картою.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Ми говоримо: вона тече;Ми говоримо: вона грає;Вона біжить завжди вперед, Але нікуди не тікаєГідросфера. Підготувала Гапон О. А.

Номер слайду 2

Загальна кількість води на Землі та її розподіл в гідросфері “Немає земної речовини, яка б її не містила. Уся земна речовина нею просякнена та охоплена”- так писав В. І. Вернадський

Номер слайду 3

Прийом “Бліцопитування”1. Наскільки поширена вода на землі?2. У яких трьох агрегатних станах перебуває вода?3. Назвіть властивості води?4. Як розподіляється вода на Землі?

Номер слайду 4

Кругообіг води у природі

Номер слайду 5

Більша частина поверхні Землі - вода

Номер слайду 6

Де знаходиться вода?На земній кулі вода розміщена дуже нерівномірно. Більша частина поверхні Землі зайнята океанами, морями, які утворюють єдиний Світовий океан. На Світовий океан припадає 71% загальної площі земної кулі. 29% - це суходіл: континенти (материки) й острови.

Номер слайду 7

Загальна кількість води на Землі

Номер слайду 8

Прийом “Географичний практикум”. За даними складіть колову діаграму розподілу води в океанах. Тихий океан – 53%;Атлантичний океан- 25%;Індійський океан – 21%;Північно Льодовитий океан – 1%.

Номер слайду 9

Розподіл води в океанах

Номер слайду 10

Тихий океан – частина Світового океану, яка займає 53%. Обмежений материками Євразія і Австралія на заході, Північна та Південна Америка на сході. Це є найбільший океан на Землі.

Номер слайду 11

Атлантичний океан- другий за розмірами океан на Землі, займає 25% площі Землі. Знаходиться між Євразією та Африкою на сході, та Північною та Південною Америкою на заході.

Номер слайду 12

Індійський океан- третій за розмірами, займає 21% Землі. Знаходиться між Африкою на заході, Євразією на півночі, Австралією на сході.

Номер слайду 13

Північно Льодовитий океан- найменша частина Світового океану. Займає 1% поверхні Землі.

Номер слайду 14

З усього об'єму води на Землі лише 3% - це прісна вода

Номер слайду 15

Майже 4/5 усіх запасів прісної води зосереджено в полярних областях у вигляді льодовиків. Ще 1/5 залягає у вигляді підземних вод і лише 0,3% прісної води перебуває в рідкому стані на поверхні Землі у вигляді річок, озер, боліт. Причому в озерах води набагато більше, ніж у річках.

Номер слайду 16

Прийом “Картографічний практикум”На контурну карту фізична карта світу друкованими літерами позначте океани Землі: Тихий, Атлантичний, Індійський, Північно Льодовитий.

Номер слайду 17

Рефлексія

Номер слайду 18

Прийом “ Вірю не вірю”1. Чи вірите ви в те, що на планеті Земля більше суходолу?2. Чи вірите ви в те, що прісної води менше ніж солоної?3. Чи вірите ви в те, що найбільший океан Тихий?4. Чи вірите ви в те, що найменший океан Індійський?5. Чи вірите ви в те, що в природі постійно відбувається кругообіг води?

Номер слайду 19

Домашнє завдання. Опрацювати параграф 43,ст.156 Разом із членами своєї родини визначте, які у вашій місцевості є основні джерела прісної води.

Номер слайду 20

Дякую за увагу!

pptx
Додано
23 лютого 2022
Переглядів
1956
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку