Презентація "Гігієна зору"

Про матеріал
Ця презентація складається з 9 слайдів, в яких містяться відомості про основні правила гігієни очей, а також загадки, ілюстрації та ігровий компонент.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Гігієна зору. Підготувала: вчитель початкових класів КЗ «Харківська спеціальна школа № 12» ХОРШтих Ольга Сергіївна

Номер слайду 2

Відгадайте загадки1. Круглі озерця ніколи не замерзнуть. 2. Два віконця маємо, добре про них дбаємо. 3. Маленьке, кругленьке, а весь світ бачить.

Номер слайду 3

 Скільки очей має людина ? Навіщо людині очі ?- По якій причині люди носять окуляри ?- Чи зможете ви із закритими очима пояснити, що я роблю ? Чому ?

Номер слайду 4

Завдяки органам зору ми можемо бачити прекрасне.- Сьогодні на уроці ми дізнаємося про основні правила гігієни зору, бо без знання цих правил життя неможливе.

Номер слайду 5

Очі - один з найголовніших органів людини. Завдяки зору ми дізнає­мося про те, що діється довкола : про колір, розмір, і форму предметів, їхнє розташування; про те, що роблять твої друзі і як вони виглядають; якого ко­льору рослини, сонечко, вода і багато - багато іншого.

Номер слайду 6

Яка будова ока?

Номер слайду 7

При відносному відпочинку ін­ших органів очима доводиться працювати чи не найбільше. Тому очі можуть втомлюватися й навіть хворіти. Для того, щоб зберегти зір, потрібно дотримуватись правил гігієни та догляду за очима.

Номер слайду 8

Правила догляду за очима Увечері, перед сном, зранку та після прогулянок очі слід промивати чистою водою, починаючи від скронь. Слідкуйте за повноцінним освітленням. Не чіпай очей брудними рукми. Регулярно відвідуй лікаря-офтальмолога для перевірки зору. Споживай продукти, які містять вітаміни А та В (моркву, масло, яйця, помідори, печінку). Максимально обмежуй перегляд телевізора, роботу за компьтером і т.ін)Регулярно виконуй гімнастику для очей.

Номер слайду 9

Вивчимо віршовану гімнастику для очей. Сидимо в автобусі ми,Дивимось на всі боки.(дивимося вправо-вліво не повертаючи голови)Дивимося вгору, дивимось униз. А автобус наш стоїть, що ж це він притих?(замружуватися)Внизу річка - глибоко,(відкриваємо очі і дивимося вниз, на кінчик носа, не опускаючи голови)Вгорі пташки - високо.(дивимося вгору, на точку між бровами)Двірники – туди-сюди. Витирають личенько.(швидко моргаємо)Колеса закрутилися,Вперед ми покотилися.(Здійснюємо кругові рухи очима)

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Тофан Оксана Василівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
29 жовтня 2022
Переглядів
2348
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку