презентація "Єгипет"

Про матеріал
презентація до уроку всесвітньої історії 6 клас,підручник О.В.Гісем "Природа та господарство Єгипту"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Природа і населення Єгипту

Номер слайду 2

Мета: визначити особливості географічного розташування Давнього Єгипту; ознайомити учнів із основними заняттями давніх єгиптян; із суспільним ладом та структурою суспільства; проаналізувати повсякденне життя давніх єгиптян; розвивати увагу, пам'ять, мислення, вміння аналізувати та робити висновки, висловлювати власні судження, удосконалювати навички роботи з історичними картами та текстом підручника; формувати інтерес до вивчення минулого людства.

Номер слайду 3

Очікувані результати. Після уроку учні/учениці зможуть:називати дати, пов’язані з темою уроку;застосовувати та пояснювати на прикладах терміни та поняття;характеризувати особливості географічного розташування Давнього Єгипту; основні заняття давніх єгиптян; суспільний лад та структуру суспільства; описувати повсякденне життя давніх єгиптян;показувати на карті територіальні межі давньоєгипетського суспільства.

Номер слайду 4

Перевірка домашнього завдання. Актуалізація опорних знань.

Номер слайду 5

Бліц - опитування. Як називали писемність Месопотамії? На чому писали жителі Месопотамії? Хто винайшов письмо? З чим були пов’язані знання у Месопотамії? Хто у Месопотамії зберігав та примножував знання? Які календарі розробили жерці Месопотамії?

Номер слайду 6

Чи правда, що у Месопотамії було створено карту зоряного неба? Як називалася віра в багатьох богів? На скільки частин поділявся світ в уявленні людей?Який міф з’явився на основі розливів Тигру та Євфрату? З чого, на думку жителів Месопотамії, боги створили людину? Який твір вважається найвидатнішим у Месопотамії?

Номер слайду 7

Вивчення нового матеріалу. Робота з історичною картою. Розгляньте історичну карту. Визначте географічне розташування Єгипту. На які два регіони поділяється Єгипет?Яку частину Єгипту називають Нижньою? Де вона розташована?Визначте місцеположення Єгипту. У долині якої річки виникла Єгипетська цивілізація?

Номер слайду 8

Опрацюйте матеріал підручника(ст.59,2пункт) та запишіть короткі тези, які відповідають на питання «Що робили?».

Номер слайду 9

Орієнтовний вигляд тез Прокладали канали і дамби. Ставили заслонки. Використовували шадуфи. Об’єднувалися в номи. Обирали номарха.

Номер слайду 10

Шадуф-пристрій для підйому води

Номер слайду 11

Іригаційне землеробство

Номер слайду 12

Ном- об’днання поселень Номарх – обрана людина,яка управляла номом

Номер слайду 13

Менес- перший фараон Єгипту Менес був досвідченим воєначальником і енергійним політиком. Він підкорив Нижній Єгипет (хоча немає даних про його війну з ним) і об'єднав обидва царства, завершивши, таким чином, тривалий процес централізації Єгипту.

Номер слайду 14

pptx
Додано
18 листопада 2021
Переглядів
1476
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку