Презентація "Глобальне потепління" 10 клас

Про матеріал
Глобальне потепління – це підвищення середньої температури Землі біля поверхні повітря й океанів. Більшість спостережуваного підвищення температури викликано збільшенням концентрації парникових газів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Глобальне потепління. Галацан Олена, КЗО «СЗШ №20»М. Дніпро

Номер слайду 2

Глобальне потепління – це підвищення середньої температури Землі біля поверхні повітря й океанів. Більшість спостережуваного підвищення температури викликано збільшенням концентрації парникових газів. 1. водяна пара – 36-70% 2. вуглекислий газ – 9-26% 3. метан -4-9% 4. озон – 3-7%Їх спалювання викликає так званий «парниковий ефект» в атмосфері Землі.

Номер слайду 3

Парниковий ефект – це коли сонячне проміння проникає в атмосферу, але коли це тепло відбивається від поверхні, воно не може вийти назад у космос. Гази, що утворюються при спалюванні викопного палива, перешкоджають виходу тепла з атмосфери. Такими парниковими газами є вуглекислий газ , хлорфторвуглеці, водяна пара , метан і закис азоту . Надлишок тепла в атмосфері спричинив підвищення середньої глобальної температури. Глобальна середня температура повітря.середньорічне5-річне середнє значення. Розрив

Номер слайду 4

Сьогодні клімат на планеті змінюється і стає все більш гарячим і непередбачуваним, ніж він був протягом двох тисячоліть. Якщо в найближчі роки не зміняться існуючі тенденції до кінця століття глобальна температура досягне найвищої відмітки. Вчені впевнено стверджують, що зміна клімату відбувається через вплив людини і саме людство несе відповідальність за забруднення та негативні зміни у кліматичному балансі планети.

Номер слайду 5

Негативний вплив людства. Причини потепління. Виробництво електроенергії. (спалюються паливні ресурси )Вирубування лісів (зменшується кількість дерев , що синтезують вуглекислий газ) Транспорт( вихлопи в повітря)Електропостачання будівель (знову ж таки, використовуються паливні ресурси: вугілля, нафта, природний газ.)

Номер слайду 6

Зміни клімату тягнуть за собою такі екстремальні природні явища: посухи, повені, сильні урагани, , торнадо, спека , затоплення прибережних районів і поселень, аномальні температури. Танення льодовиків, вимирання родів і збільшення ареалів із переносниками хвороб. Глобальне потепління, навіть, розширює розповсюдження комарів через підвищення рівня вологості та їх часте зростання в теплій атмосфері. Через проблему зміни клімату вже до кінця цього століття сотням мільйонів людей загрожує вимирання. НАСЛІДКИ. Вплив глобального потепління.екосистеми. Екстремальна погодарозподіл. Економіка та екологія. Незворотні та різкі зміни.

Номер слайду 7

Організація Об’єднаних Націй вважає потепління та, як наслідок, зміну клімату визначальною кризою нашого часу. На щастя, є сотні організацій по всьому світу, які спільно та інклюзивно працюють над пошуком рішень. 350.org . Письменник і активіст Білл Мак. Кіббен і група друзів з університету заснували 350.org у 2008 році з метою підтримувати глобальну концентрацію вуглекислого газу нижче 350 частин на мільйон. Вони використовують владу колективних людей у ​​всьому світі, щоб зупинити розробку нафти та газу та перейти до 100-відсоткової відновлюваної енергії. Азійсько-Тихоокеанська мережа адаптації (APAN)Щоб підвищити стійкість до наслідків зміни клімату, APAN підтримує адаптацію в Азії та Тихоокеанському регіоні. APAN надає ресурси та інструменти для планування, фінансування та побудови адаптивних суспільств. Наприклад, є публікації про управління прибережною зоною, які можуть допомогти прибережним громадам зменшити шкоду від підвищення рівня моря.

Номер слайду 8

C40 Cities Міжнародний C40 об’єднує мережу мегаполісів з усього світу, дозволяючи їм керувати кліматичними діями шляхом співпраці та обміну знаннями. Нью-Йорк, Йоганнесбург, Гонконг, Сідней, Токіо, Лондон і Мехіко – це лише деякі з міст у списку, які взяли на себе зобов’язання щодо кліматичних цілей, встановлених Паризькою угодою . Кліматичний альянс. Кліматичний Альянс, що складається з муніципалітетів і районів, регіональних урядів, неурядових організацій (НУО) та інших організацій, є однією з найбільших європейських міських мереж, присвячених кліматичним діям. Альянс сприяє діям щодо уповільнення зміни клімату як у європейських муніципалітетах, так і в басейні річки Амазонки. Друзі земліFriends of the Earth використовує колективний голос низових членів, щоб говорити правду владі та виступати за життя в гармонії з природою. Вони привернули увагу великих корпорацій і державних установ по всьому світу, вимагаючи змінити правила наших політичних і економічних систем, якщо ми хочемо боротися з кліматичною кризою. Й інші подібні організації.

Номер слайду 9

Вивчаймо географію разом!

pptx
Додав(-ла)
Галацан Олена
Пов’язані теми
Географія, 10 клас, Презентації
Додано
2 травня 2023
Переглядів
2202
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку