Презентація .Година класного керівника «Формування культури здоров’я учнів»

Про матеріал
Презентація до години класного керівника «Формування культури здоров’я учнів». Під час заняття використано технологію «Шість мислячих капелюхів де Боно»
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ГОДИНА КЛАСНОГО КЕРІВНИКАФОРМУВАННЯ КУЛЬТУРИ ЗДОРОВ’Я УЧНІВ

Номер слайду 2

МЕТА: - З’ясувати значення поняття «культура здоров’я»; - виявити основні складові здоров’я,скласти пам’ятку культури здоров’я, за якою далі будемо жити; - розвивати вміння систематизувати матеріал та робити висновки;- виховувати та пропагувати необхідність ведення здорового способу життя.

Номер слайду 3

Інтерактивна вправа «Асоціативний кущ»

Номер слайду 4

Технологія «Шість мислячих капелюхів де Боно»Перед вами кольорові капелюхи, кожний з яких несе певні психологічні характеристики і символізує певний тип мислення.

Номер слайду 5

Білий капелюх: інформація та факти. У цьому режимі мислення нас цікавлять лише факти. Використовується для того, щоб спрямувати увагу на інформацію. В білий капелюх ми складемо інформацію про культуру здоров’я.

Номер слайду 6

Жовтий капелюх: логічний позитив  Символічне відображення оптимізму. Дослідження можливих успіхів і позитивних сторін ідеї, яка розглядається. Група жовтого капелюха повинна відшукати всі плюси та переваги здорового способу життя. 

Номер слайду 7

 Чорний капелюх: критика  Застерігає і змушує думати критично. Вона захищає нас від нерозважливих і непродуманих дій, вказує на можливі ризики і підводні камені. В нього ми зберемо негативні сторони інформації, все недобре, що можна виявити …

Номер слайду 8

Червоний капелюх: почуття та інтуїція, формування свого ставлення до проблеми, яка розглядається не вдаючись у пояснення.  У червоний капелюх ми складемо своє ставлення до ведення здорового способу життя.

Номер слайду 9

Зелений капелюх: креативність, нові ідеї  Перебуваючи під зеленим капелюхом, ми придумуємо нові ідеї, модифікуємо вже існуючі, шукаємо альтернативи, досліджуємо можливості, взагалі, даємо креативності зелене світло.  В зеленому капелюсі ,після нашої розмови ,будуть лежати нові ідеї, нові форми, методи організації здорового способу життя. 

Номер слайду 10

Синій капелюх: управління процесом. Висновки  Синій капелюх відрізняється від інших капелюхів тим, що він призначений не для роботи зі змістом завдання, а для управління самим процесом роботи. Зокрема, його використовують щоб узагальнити досягнуте, зробити висновки. 

Номер слайду 11

Здоров’я - це стан повного фізичного, духовного та соціального благополуччя, а не тільки відсутність хвороб

Номер слайду 12

Культура здоров'я особистості характеризується наявністю позитивних цілей і цінностей, грамотним і осмисленим ставленням до свого здоров'я, організацією здорового способу життя.

Номер слайду 13

НАШЕ ЗДОРОВ’Я ЗАЛЕЖИТЬ ВІД ТАКИХ ОСНОВНИХ ЧИННИКІВ: Спадковості – на 20% Рівня медицини – на 10% Екології – на 20% Способу життя – на 50%

Номер слайду 14

Здоровий спосіб життя – це такий спосіб життя, який зберігає і поліпшує здоров’я

Номер слайду 15

Складові здорового способу життя – ранкова гімнастика, фізкультхвилинки, рухливі ігри,контроль за правильною поставою,виконання дихальних вправ, біг, загартування,аромотерапія,заняття на свіжому повітрі, дотримання режиму праці, харчування та відпочинку, відмова від шкідливих звичок, вживання здорової їжі – забезпечать збереження та зміцнення здоров’я.

Номер слайду 16

Аналіз у групах. Ви отримали інформацію про здоров’язберігаючі технології. Спробуймо обговорити дану інформацію, зробити її аналіз, висловити власну думку, але не забувайте, що ви маєте мислити відповідно до кольору вашого капелюха.

Номер слайду 17

Білий капелюх: інформація та факти. Жовтий капелюх: логічний позитив. Чорний капелюх: критика Червоний капелюх: почуття та інтуїція, формування свого ставлення до проблеми. Зелений капелюх: креативність, нові ідеї Синій капелюх: управління процесом, висновки 

Номер слайду 18

Номер слайду 19

У записник школяреві: Здоров’я – найбільше багатство у світі. Поки здоров’я служить , то чоловік не тужить. Хвороба нікого не красить. Без здоров’я нема щастя. Хто здоровий , той багатий, а хто недужий, той бідний. Хворому і мед гіркий.«У здоровому тілі – здоровий дух».«Здоров’я маємо – не дбаємо, а втративши – плачем». «Здоров’я людини – це найдорожчий скарб». Той здоров’я не цінить , хто хворим не був. (З народної творчості). „ Ніщо так не виснажує і не руйнує здоров’я людини, як тривала фізична бездіяльність ” ( Арістотель). „ Існують тисячі хвороб, а здоров’я лише одне ” (Л. Берн).

Номер слайду 20

БУВАЙТЕ ЗДОРОВІ !

pptx
Додано
3 грудня 2020
Переглядів
879
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку