Презентація "Голлівуд - імперія кіно"

Про матеріал
Майже сто років тому, на початку 1908 року, перші американські кіновиробники потягнулися з колиски національної кіноіндустрії — Нью-Йорка на Західне узбережжя, в Каліфорнію. Так з'явився Голівуд — велика „фабрика мрій" і столиця ілюзій.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Голлівуд – імперія кіно. Як все починалося?Виконала – Тягун Анастасія

Номер слайду 2

Майже сто років тому, на початку 1908 року, перші американські кіновиробникипотягнулися з колиски національної кіноіндустрії — Нью-Йорка на Західнеузбережжя, в Каліфорнію. Так з'явився Голівуд — велика „фабрика мрій" і столицяілюзій. Голлівуд доголлівудівської епохи

Номер слайду 3

Голівуд — один з пригородів Лос-Анджелеса, протягом багатьох років — центркіномистецтва Сполучених Штатів Америки. Виникнення Голівуду відноситься до1908 року, коли група працівників з чикагської фірми У. Зегіла вибрала Лос. Анджелес і його околиці для натуральних зйомок фільму „Граф Монте-Крісто".

Номер слайду 4

Розташований в західній частині США, на березі Тихого океану, Лос-Анджелеса, здавалося, був створений для того, щоб стати центром кіновиробництва. Чудові природні умови, сприятливий клімат, достаток сонця — все це в поєднанні з 6гірними ландшафтами, відкритими просторами та чудовою гладдю океану гарантувало сприятливі умови для зйомок різноманітних фільмів.

Номер слайду 5

В 1886 році Дейда Уілконс з Канзас-Сіті разом зі свої чоловіком купила ділянку землі в околицях Лос-Анджелеса, назвавши її Голівудом. Через кілька років подружжя почало здавати землю в оренду, а до 1930 року навколо ранчо виросло ціле селище, що приєдналося до Лос-Анджелеса.

Номер слайду 6

Наймогутніший в світі центр кіновиробництва виник у результаті так званоїпатентної війни. Знаменитий винахідник Томас Едісон, створив апарат для зйомкита показу картин, володів патентом на свій винахід. Коли в фірмі Едісона булифінансові труднощі, винахідник вирішив поліпшити справи, змусивши платити тих,хто користувався його апаратом. Однак володарі кінотеатрів та прокатники непоспішали розлучатися з грошима. На кожне звернення Едісона в суд вонивідповідали зустрічними позиками. Так розгорнулася юридична „патентна війна".

Номер слайду 7

Щоб мати змогу виграти, фірма Едісона об'єдналася з іншими компаніями, які такожволоділи рядом патентів. Виникла „Моушн пікчерз патент компанії" (МППК). Вонанамагалася повністю взяти під свій контроль виробництво та прокат фільмів. 24грудня 1908 року за вимогою тресту поліція Нью-Йорка закрила в місті більшеп'ятисот „нікель-одеонов", які не сплачували „данину". Цей день ввійшов в історіюамериканського кіно під назвою „чорне Різдво". В 1909 році на голлівудській Миши-роуд виросли павільйони першої стаціонарноїкінофабрики. Перша студія в Каліфорнії була збудована незалежною фірмою „Нестор" в 1911році. Через рік в Лос-Анджелесі було вже кілька студій. Перші студії мало чим булисхожі на сучасні. Це були дерев'яні споруди, де складалося обладнання, апаратура інескладний реквізит.

Номер слайду 8

В 1914 році в Голівуді починають будувати більш фундаментальні студії. Початокпоклав К. Лемле, який купив в долині Сан-Фернандо в десяти кілометрах від Лос. Анджелеса земельну ділянку, на якій виникло ціле містечко „Юніверсал сіті". Вньому було все необхідне для зйомок: великі павільйони, добре обладнані підсобніцехи, відкриті знімальні майданчики; вулиці, забудовані різноманітними будинкамирізних стилів та епох; свій звіринець; телеграфний та телефонний зв'язок таособиста залізнична гілка.

Номер слайду 9

Переходимо до другого питання „Система зірок". Звичайно систему „зірок" пов'язують з іменем Д. Ласкі, творця компанії „Феймосплейерз", але фактично вона була дитям багатьох „незалежних", які шукали шляхидля просування своїх фільмів на екрани і отримання надійного прибутку. Їхнаштовхнув на цю думку успіх окремих акторів у глядачів. Вже давно на адресудеяких фірм стали надходити багато листів від захоплених глядачів. Не знаючипрізвища акторів (вони не вказувалися тоді у титрах), шанувальники направлялисвою кореспонденцію безпосередньо героям картин.

Номер слайду 10

Чим більше зростав потік листів, тим очевидніше стала необхідність задовольнити цікавість шанувальників. Для цього у вступних титрах фільму стали вказувати імена виконавців головних ролей, а в пресі сповіщати дані про їх біографію та спосіб життя (найчастіше вигадані). Гонитва за „зірками" висунула ряд дійсно талановитихакторів, але вона мала і серйозні негативні сторони. Голівуд створював сотню фільмів і потребував сотню „зірок", і ось за допомогою реклами почали творити чудеса. Вчорашня манекенниця магазину готової сукні могла стати „зіркою" першої величини. Кар’єра таких «зірок» залежала від смаку глядачів, а ці смаки завжди змінювалися. До „зірок" всесвітньої величини відносять М. Пікфорд, Д. Фербенкс, Теодори. Гудмен ( псевдонім Теди Бар).

Номер слайду 11

М. Пікфорд. Д. Фербенкс

Номер слайду 12

Розшифруйте абревіатуру МППК. В якому році був створений Голівуд? Що означає вислів „патентна війна"? Перша студія в Каліфорнії? Поясніть вислів „чорне Різдво". (В якому році відбулася подія, названа „чорним Різдвом"? 7. З чиїм ім'ям пов'язують поняття системи „зірок"? 8. Назвіть „зірок" світової величини? Закріплення нового матеріалу

Номер слайду 13

(„Моушн пикчерз патент компанії")(1908 рік)(Боротьба винахідника Томас Едісона, що створив апарат для зйомки та показу картин, хотів змусити платити тих, хто користувався його апаратом)(1911 рік, фірма „Нестор")За вимогою тресту поліція Нью -Йорка закрила в місті більше п'ятисот „нікель-одеонов", які не сплачували „данину".)(24 грудня 1908 року)(Д. Ласкі)(М. Пікфорд, Д. Фербенкс, Теодори Гудмен (псевдонім Теди Бар)Відповіді

Номер слайду 14

Джерела інформаціїhttp://ekhsuir.kspu.edu/bitstream/handle/123456789/1527/17.pdf?sequence=1&is. Allowed=yhttps://ru.wikipedia.org/wiki/Голливуд

pptx
Додав(-ла)
Tiahun Anastasia
Додано
1 лютого 2021
Переглядів
6535
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку