Презентація "Голуб миру летить в Україну"

Про матеріал
21 вересня в Україні та в усьому світі відзначають Міжнародний день миру. Сьогодні мир в Україні є бажанням кожного українця.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Голуб миру летить в Україну!

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Що може бути кращим за сонечко зранку, за усміхнені обличчя, за радість і спокій в очах людей, за квітучі міста і села, за радісний дитячий сміх. Спокій, відсутність пострілів, безхмарні дитячі сни і лише сльози радості. Усе це є найбільшим щастям. Це і є мир!!!

Номер слайду 4

У будь-яку пору року на вулиці можна зустріти і навіть погодувати голубів. Ці птахи зовсім не вибагливі, і мужньо терплять зимову негоду. Голуби досить мініатюрні, мешкають на багатьох континентах. Перевага цієї птиці полягає в тому, що людина змогла її приручити, як стверджують вчені, ще більше п'яти тисяч років тому

Номер слайду 5

Існує поширена думка, що голуб символізує душу людини та її зв'язок з Богом, будучи посередником між небом і земним життям. Буде цікаво дізнатися, символом чого є голуб, торкаючись різних прикмет. Біла птиця, яка сидить або спокійно літає біля будинку, означає майбутнє щастя і зустріч. Однак, якщо голуб б'ється у вікно, то це поганий символ, що попереджає про можливі швидкі витрати і втрати.

Номер слайду 6

Найбільше у світі щастя – це мир, коли люди живуть спокійно, земля не здригається від страшних вибухів. Щороку 21 вересня люди у різних куточках планети відзначають Міжнародний день миру, свято, покликане змусити всіх не тільки задуматись, але й зробити що-небудь заради спокою на Землі. Мир у рідній Україні – це найзаповітніше бажання усіх українців, котре вони висловлюють вголос так згуртовано, як ніколи раніше.

Номер слайду 7

Із давніх-давен символом миру вважався голуб. У країнах Сходу цей птах — священний, добрий вісник богів. Існує легенда про те, як голубки богині кохання Венери звили гніздо в шоломі бога війни Марса. У свою чергу, Марс, щоб не руйнувати пташину оселю, відмовився від військових дій, які могли б принести великі людські втрати.

Номер слайду 8

Біблійна легенда про голуба миру. Після всесвітнього потопу Ной випустив голуба, аби довідатися, чи спала вода на землі. Голуб повернувшись, приніс оливкову гілочку як свідчення благодатних умов для проживання . З того часу почали вважати зображення голуба з оливковою гілочкою символом миру, добра та благополуччя.

Номер слайду 9

Найбільшу популярність вислів «голуб миру» отримав після закінчення Другої світової війни. Саме в цей час відомим художником Пабло Пікассо було створено емблему: це був білий голуб, який ніс у дзьобі оливкову гілочку. Голуб — прагнення до польоту, свободи, миру. Білий колір — символ чистоти, чесноти, радості. Оливкова гілка — символ перемоги, миру та примирення.

Номер слайду 10

Малюємо голуба

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Ми, українські школярі,звертаємось до всіх народів світувід щедрої, квітучої землі. Скажімо разом: Ні – війні,так – МИРУ й сонцю в небі голубому!МИР – це злагода, це – воля,і рідна мова й пісня мами колискова!Наші серця закликають до МИРУ!Хай буде МИР!Хай буде мир у нашій рідній Україні!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Касяновська Таня
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
20 вересня 2023
Переглядів
5887
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку