Презентація "Гра з піском"

Про матеріал
Подано короткий опис проведення ігор з піском для дошкільнят. Багато психологів бачать в окремих пісчинках символічне відображення автономності людини, а в піщаній масі – втілення Життя у Всесвіті.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентація практичного психолога. Луківського ДНз. Попфалуші Олесі Андріївни. Сендплей- гра з піском

Номер слайду 2

Пісок із давен вважався у багатьох народів,как символ щастя, довголіття, благополуччя і багатства.

Номер слайду 3

…Часто руки знають, як розв’язати загадку, з якою інтелект боровся дарма». К. Г. Юнг                                 Багато психологів бачать в окремих пісчинках символічне відображення автономності людини, а в піщаній масі – втілення Життя у Всесвіті.

Номер слайду 4

Організовуємо роботу!!! Роботу за допомогою засобів пісочної терапії з дітьми дошкільного віку здебільшого проводять індивідуально або в мікрогрупах по 3-4 дитини.     1. Створити розвивальне  середовище (Основні предмети, що повинні бути: пісок, підноси або ящики, різноманітні мініатюрні об’єкти, ємкості для води, декілька полиць та столів.)    2. Розробити  перспективне  планування  роботи  з  дітьми 2-3 років;    3. Розробити  конспекти  занять , ігор;   

Номер слайду 5

Види ігор : Навчальні Цей вид ігор з піском застосовують на початку проведення пісочної терапії. Вони призначені для ознайомлення дітей із можливостями втілення їхніх фантазій за допомогою піску, а також для засвоєння ними базових технік і прийомів роботи з піском. пізнавальні Їх застосовують для поглиблення знань дошкільників про довкілля, формування уявлень про закономірності й правила взаємодії, співіснування різних істот і предметів навколо.проективні.виконання невизначеного завдання, яке формулюють на кшталт «Зроби те, не знаю, що», дитина переносить, проектує ті життєві негаразди, які її турбують, та пов’язані з ними негативні емоції на пісок та ігри з ним.

Номер слайду 6

Етапи роботи з пісочної терапії : орієнтувальний, або ритуал занурення у «пісочний світ», що передбачає сенсорну стимуляцію — зорову, слухову, дотикову; засвоєння правил роботи з піском основний — терапевтичні ігри та домашнє завдання релаксаційний — завдання на розслаблення та/або вільна гра завершальний — ритуал виходу з «пісочного світу».

Номер слайду 7

СЕНДПЛЕЙСьогодні дуже популярним став метод sandplay, що з англійської дослівно означає «пісочна гра». Власне, це той метод, завдяки якому дитина з піску і невеличких фігурок будує свій індивідуальний і неповторний світ у мініатюрі. Граючись, вона виражає на піску те, що спонтанно виникає в її свідомості.

Номер слайду 8

СЕНДПЛЕЙ

Номер слайду 9

pptx
Додано
10 січня 2020
Переглядів
819
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку