Презентація "Графіки елементарних функцій в ЗНО"

Про матеріал

В умовах науково-технічного прогресу проблема графічного представлення інформації набуває особливого значення. Це пов'язано з тим, що в сучасному виробництві все ширше використовується представлення інформації у вигляді графічних залежностей як найбільш економічної, наочної та змістовної.

Тому графічні завдання включені в усі блоки програми зовнішнього незалежного оцінювання з фізики.

Доведено, що використання графічного методу при вивченні фізики у школі не реалізовано в повній мірі і вимагає визначення елементів графічного методу, оволодіння якими задовольнить виконання державних вимог до рівня загальноосвітньої підготовки учнів, що, у свою чергу, сприятиме формуванню предметної компетентності учнів Але, на жаль, кількість годин, що виділяються на засвоєння дітьми цього обсягу знань, зведено до мінімуму. Така ситуація в школі згубно позначається на якості знань дітей з фізики. Це призводить до виникнення проблем, як при періодичній, так і при підсумковій перевірці засвоєних знань і стосується усіх досліджуваних у школі розділів фізики без винятку. Це створює складності для учнів при підготовці до ЗНО.

Курс «Види графічних завдань в ЗНО з фізики і способи їх розв'язання» розроблений для учнів старшої школи, які проявляють підвищений інтерес до вивчення фізики. Курс також розрахований на вчителів, які готують учнів до іспитів. Курс передбачає ознайомлення із загальними методами розв'язування графічних задач. Основними завданнями пропонованого курсу є: - поглиблення в учнів знань та умінь, сформованих протягом вивчення основного курсу фізики; - ознайомлення із загальними прийоми та методи розв'язання графічних задач; - засвоєння учнями загального принципу зображення змісту фізичної задачі; - розвиток логічного мислення під час розв'язування графічних задач; - поглиблення та розширення міжпредметних зв'язків з фізики та математики.

У зв'язку з цим, я вважаю, що при підготовці учнів до ЗНО, необхідно повторити теоретичний матеріал, типові завдання, формувати вміння самостійно вирішувати фізичні завдання, вміння розв'язувати комбіновані задачі з використанням матеріалу даного курсу.

pptx
До підручника
Фізика (академічний рівень, профільний рівень) 11 клас (Бар’яхтар В.Г., Божинова Ф.Я., Кирюхіна О.О., Кірюхін М.М.)
Додано
24 грудня 2018
Переглядів
1840
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку