Презентація "Гриби цвілеві"

Про матеріал
Ця презентація допоможе здобувачам освіти покращити свої знання з теми гриби. Розглянути їх різноманітність.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ГРИБИ ЦВІЛЕВІ МАКСИМІВ ВІТА

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Рід Пеніцил. Виникають на продуктах у вигляді блакитних або зелених плівочок. Міцелій добре розгалужений, складається з багатьох клітин. Кожна клітина одноядерна. Конідієносці багатоклітинні, мають вигляд китичок різного ступеню складності. Плодові тіла утворюються рідко. Мають вигляд кульол, у середині яких знаходяться сумки зі спорами. Види роду Пеніцил мають антибактеріальні властивості. У 1929 році англійський учений А. Флемінг виділив речовину, яку назвали пеніциліном.

Номер слайду 5

Пеніциліни- це антимікробні препарати. Вони перешкоджають синтезу пептидоглікану, котрий є основним компонентом клітинної стінки бактерій. Блокування синтезу пептидоглікану призводить до загибелі бактерій.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Рід Аспергіл. Відрізняється від пеніцилу формою конідієносців: на верхівці- потовщення, що несе на собі паличко подібні вирости, від яких відшнуровуються ланцюжок спор( конідій). Деякі види утворюють зрідка плодові тіла, подібні тілам роду Пеніцил. Різні види аспергілів використовують для добування лимонної, щавлевої, глюконової, фумарової кислот. Із них одержують ферменти, що використовують у харчовій, текстильній та інших промисловостях.3

Номер слайду 8

При дозріванні оболонка спорангія розривається і клейкі численні спори потрапляють в оточуюче середовище. При несприятливих умовах (наприклад, при нестачі поживних речовин) відбувається статеве розмноження- зигогамія, утворюється зигоспора (зигота), яка вкрита товстою шипуватою оболонкою. Після періоду спокою зигота проростає у невеличку гіфу із зародковими спорангіями. При цьому відбувається редукційний поділ.

Номер слайду 9

Мукор, або біла пліснява. Утворює розгалужений міцелій з однієї клітини. Живиться рештками організмів або продуктами їхньої життєдіяльності. На продуктах харчування, грунті, гної утворює пухнастий білий наліт, що з часом чорніє. Спорангії розвиваються на кінцях довгих негалузистих спорангієносцях, що піднімаються над субстрактом.

Номер слайду 10

Не споживати продукти з цвіллю!!!

pptx
Додав(-ла)
максимів віта
Додано
7 травня 2020
Переглядів
1216
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку