Презентація "Гриби. Характеристика царства"

Про матеріал
Презентація на тему "Гриби". Для 6 класу. Загальна характеристика царства та основні види.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Гриби. Загальна характеристика. Отруйні гриби.

Номер слайду 2

Гриби – це…Гриби – це гетеротрофні організми, більшість з яких здатні розмножуватися спорами. Гриби – це окреме царство. Вони бувають одноклітинні та багатоклітинні. Клітини грибів еукаріотичні. Вони не мають хлоропластів, і не здатні до фотосинтезу. Тому до них надходить кисень, а від них виходить вуглекислий газ. Ось чому гриби не ввійшли до одного царства Рослини.

Номер слайду 3

Будова шапкового гриба. Давайте пригадаємо будову шапкового гриба. Воно складається з грибниці та плодового тіла, яке в свою чергу складається з ніжки та шапки. Розгляньмо малюнок.1-грибниця2-плодове тіло3-шапка4-ніжка

Номер слайду 4

Симбіоз грибів з рослинами*Симбіоз – взаємовигідне співжиття. Багато грибів живуть у симбіозі* з деревами. Наприклад, підберезники живуть у симбіозі* з коренями берези. Оскільки береза – рослина, і має автотрофне живлення вона синтезує поживні речовини і спускає їх у корінь, а там грибниця бере з кореня берези їх для себе. У свою чергу гриб вбирає лишню вологу. Симбіоз грибів з рослинами – мікориза.

Номер слайду 5

Фото грибів. Бліда поганка (-)Лисичка (+)Сатанинський гриб (-)

Номер слайду 6

Отруйні гриби. Отруйні гриби – гриби, які містять отруту. Наприклад, бліда поганка містить отруту аманітин. Під час грибного сезону у лікарні потрапляють люди з отруєнням грибами. Збирайте лише знайомі гриби!Якщо вже сталося отруєння, промийте шлунок водою, і викличте швидку за номером «103»!

Номер слайду 7

Додаткова інформація: Гриби, які харчуються мертвими рештками це сапротрофи. Гриби можуть розмножуватися спорами, а одноклітинні переважно поділом клітин. Отруєння блідою поганкою найчастіше має смертельний кінець. Збирайте відомі гриби!

Номер слайду 8

Висновки. Гриби відносяться до окремого царства. Гриби – гетеротрофи. Бліда поганка містить аманітин. Симбіоз коренів грибів і дерев – мікориза. Гриб складається з грибниці та плодового тіла (шапка+ніжка)При отруєнні промити шлунок водою і викликати швидку. Підберезники і береза утворюють мікоризу. Багатоклітинні гриби розмножуюються в основному спорами, а одноклітинні – поділом клітини.

Номер слайду 9

Тестування. Перейдіть за посиланням, яке надіслано у чат Meet-зустрічі, або введіть у строку пошуку «На урок тест». Виберіть посилання «Тести – онлайн школа «На урок» та введіть туди код, який ви бачите на екрані або в чаті зустрічі в строку «Код тестування». Введіть своє прізвище та ім’я. Натисніть «Приєднатися». Пройдіть тест. Ви отримали свою оцінку. Щоб перевірити свої відповіді прогорніть до низу.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Товстолес Лариса
    лаконічно, доступно. дякую
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
28 жовтня 2021
Переглядів
1806
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку