Презентація "Григорій Савич Сковорода"

Про матеріал
Григорій Савич Сковорода — видатний український філософ-містик, богослов, поет, педагог. Мав значний вплив на сучасників і подальші покоління своїми байками, піснями, філософськими творами, а також способом життя, через що його називали «Сократом». Сковороду називають проповідником філософії любові і свободи. Розроблена філософом концепція життєвої мудрості вражає і сьогодні. Цьогоріч 22 листопада в Україні на державному рівні відзначатимуть 300-річчя від дня народження Григорія Сковороди. Дата ювілею відомого українця увійшла до переліку ювілейних дат ЮНЕСКО 2022 року. Презентація розрахована для використання при дистанційній формі навчання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Григорій Савич Сковорода (1722-1794)

Номер слайду 2

Видатний український філософ-містик, богослов, поет, педагог. Мав значний вплив на сучасників і подальші покоління своїми байками, піснями, філософськими творами, а також способом життя.

Номер слайду 3

Висловлювання відомих людей про творчість Г. С. Сковороди«Якби ніхто нічого не знав про Г. Сковороду, якби час не пощадив для нас його рукописні твори…, якби народ не зберіг легенд про його дивовижне життя, якби зосталася одна- єдина його епітафія, то і вона блиснула би для людства спалахом дивовижної сили і осяяння:«Світ ловив мене, та не впіймав!» (І. Драч).

Номер слайду 4

«Г. Сковорода, мов та Діва Божа, — істина, хто в убогості творив промисел Божий — продовжував рід людський, примножував для власної вигоди чесною працею добро» (М. Жулинський).

Номер слайду 5

«Його біографія, мабуть, ще краща за його твори, але які гарні його твори» (Л. Толстой).

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Біографічні відомості

Номер слайду 8

Спадщина Григорія Сковороди

Номер слайду 9

Г. Сковорода на грошових знаках21 червня 1996 року Національний банк України  випустив срібну ювілейну монету номіналом 1 000 000 карбованців з посвятою великому українському філософу і вченому XVIII століття Григорію Сковороді (1722—1794 рр.)

Номер слайду 10

15 вересня 2006 року Національний банк України випустив банкноту номіналом 500 гривень, на аверсі якої зображено Григорія Сковороду.

Номер слайду 11

Пам’ятники Г. СковородіПам’ятник Г. Сковороді (Київ) Пам’ятник Г. Сковороді (Київ, МАУП) Пам’ятник Г. Сковороді (Лохвиця) Пам’ятник Г. Сковороді (Переслав, Меморіальний музей) Пам’ятник Г. Сковороді (Харків, Покровський сквер), скульптор І. П. Кавалерідзе. Пам’ятник Г. Сковороді (Харків, Педагогічний університет), скульптор І. П. Ястребов. Пам’ятник Г. Сковороді (Чорнухи) Пам’ятник Г. Сковороді (Любляна, Словенія).

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Меморіальний музей Г. С. Сковороди

Номер слайду 14

"Світ ловив мене, але не спіймав"

pptx
Додано
6 листопада 2022
Переглядів
527
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку