Презентація "Грип - хвороба тисячоліть"

Про матеріал
З початком осені українці щороку хворіють на грип та ГРВІ. Учні повинні знати, які симптоми грипу, коли варто викликати швидку та яку профілактику слід провести, щоб уникнути захворювання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

ознайомитися з проблемою захворювання грипом у світі; нагадати основні шляхи передачі захворювання і заходи щодо його профілактики; пояснити складність боротьби з грипом, розкриваючи властивості і форми вірусу; розкрити необхідність дотримань правил особистої гігієни.

Номер слайду 3

1580 рік – перша задокументована пандемія грипу. 1918 – 1920 рр. – сумнозвісна іспанка знищила 20 млн. людей. 1957 – 1958 рр. – виникла пандемія, яка отримала назву «азіатський грип» від якої тільки у США померло більше ніж 70 тис. людей. 1968 рік - «гонконгський грип» забрав життя 338 тис. людей.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Підвищення температури тіла; Рясне потовиділення; Слабкість; Світлобоязнь; Суглобові і м'язові болі; Головний біль; Біль в горлі; Сухий (у ряді випадків – вологий) хворобливий кашель

Номер слайду 6

Чхання (сильне, з відкритим ротом) 100-800 тис. Чхання (затримане, із закритим ротом) 10-15 тис. Кашель середньої сили 50-10 тис.

Номер слайду 7

Населення Захворювання на ГРВ, % Захворювання на грип, % Понад 1 млн 29,7 11,3 Близько 1 млн 24,1 10,9 Менш ніж 500 тис. 22,1 9,7

Номер слайду 8

Добре переносить глибоке замороження і може зберігатись в заморожених тушках птахів до одного року. Гине: Миттєво за температури 100°С. Через 2 – 3 хвилини за температури 65 - 70°С. Через 30 – 40 хвилин за температури 50 - 60°С. Вірус пташиного грипу

Номер слайду 9

Епідемії грипу в Північній півкулі відбуваються, як правило, між листопадом і березнем. Час вироблення антитіл триває 2 – 4 тижні. Висока активність антитіл, викликана щепленням, тримається декілька місяців і починає спадати через шість місяців після вакцинації. Тому заздалегіть вакцинація не рекомендована.

Номер слайду 10

Спад рівня успішності учнів, який компенсують підвищенням навантаження. Невиконання планів і учбових програм у призначений термін. Спад якості викладання через відсутність учителів, які хворіють або доглядають за хворими дітьми. Тому карантин – це дійсно вихід із ситуації. Висока стомленість учнів і вчителів на кінець навчального року. Загроза не дуже успішного складання випускних і вступних іспитів.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

При появі перших симптомів грипу хвора людина обов'язково повинна залишатися вдома — щоб не провокувати ускладнення власної хвороби і не наражати інших людей на небезпеку, смертельну для деяких з них. Такими симптомами є: - підвищена температура тіла; - біль у горлі; - кашель; - нежить; - біль у м'язах. З будь-якими з цих симптомів не варто виходити з дому навіть заради візиту до лікаря — його слід викликати додому. Призначене лікарем симптоматичне лікування у домашніх умовах може бути достатнім для одужання. Якщо стан хворого не погіршується, необхідно продовжувати лікування вдома до повного зникнення симптомів.

Номер слайду 17

Якщо стан хворої людини погіршується, не зволікайте з госпіталізацією, адже тепер під загрозою — її життя. Викликайте "швидку" чи терміново звертайтеся безпосередньо до лікарні, якщо присутні наступні симптоми: - сильна блідість або посиніння обличчя; - затруднення дихання; - висока температура тіла, що довго не знижується; - багаторазове блювання та випорожнення; - порушення свідомості — надмірна сонливість чи збудженість; - болі у грудній клітці; - домішки крові у мокроті; - падіння артеріального тиску. Продовжувати лікування вдома за наявності цих симптомів — небезпечно. Затримка з госпіталізацією може призвести до смерті хворого.

Номер слайду 18

ppt
Пов’язані теми
Біологія, Позакласні заходи
Додано
27 січня 2019
Переглядів
1361
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку