Презентація "Громадянин повинен знати"

Про матеріал
Презентація до уроку брейн-рингу "Громадянин повинен знати!"(підійде для учнів 9-11 класів)
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ГРОМАДЯНИН ПОВИНЕН ЗНАТИПозакласний захід в 11 класіБрейн - ринг

Номер слайду 2

Правила гри:1.​ Запитання зачитується один раз.2.​ На обговорення питань надається від 5 сек. до 1 хв. в залежності від конкурсу.3.​ Під час обговорення не приймаються підказки з залу та від членів інших команд.4.​ Відповідь записується на аркуші паперу до закінчення часу на обговорення.5.​ За кожну правильну відповідь команда отримує один бал, а за неправильну – нуль балів.6.​ Після оголошення підсумків гри кожна команда, що не згодна з результатами, має право подати апеляцію.

Номер слайду 3

Продовжіть вислів американського юриста XX ст. Луїса Брандейса: «Єдиним титулом в нашій демократії, вище за титул Президента, є титул…» ГРОМАДЯНИНА

Номер слайду 4

І КОНКУСР «Розминка» (мозковий штурм)

Номер слайду 5

ІІ КОНКУРС «Капітан знає!»

Номер слайду 6

ІІІ КОНКУРС «Правова допомога»

Номер слайду 7

ІV КОНКУРС «Чорний квадрат»

Номер слайду 8

37652148

Номер слайду 9

1. Кожен глава української держави, перш ніж почати виконувати свої обов’язки, має прийняти присягу. Для цього він кладе руку… На що?

Номер слайду 10

2. В давнину її виготовляли з дерева або металу, використовували як зброю. Археологи знаходили її в Трої і на території Кавказу, користувались нею татари і поляки, саме від останніх її перейняли собі козаки. З XVІ ст. вона не лише зброя, а й символ влади. Хто вона?

Номер слайду 11

3. Вона символ життя, крові та вогню, материнства, символ єднання народу та символ Батьківщини.

Номер слайду 12

4. Український історик, громадський та політичний діяч, автор більше 2000 наукових праць, завідувач кафедри історії у Львівському університеті. Президент УНР.

Номер слайду 13

5. Цей предмет має правильну форму. За нього часто вмирають люди. Спочатку відігравав роль «символу влади». В середні віки використовувались для різноманітного призначення та часто виступали в якості символів для численних знатних родів, виробничих гільдій, різноманітних міст, релігійних утворень тощо. Являється одним із символів держави. 

Номер слайду 14

6. Сучасники називали його людиною суворою: навіть побратими ставилися до нього з певним острахом. Цікавим є й той факт, що під час різноманітних перемовин із ворожою стороною він міг навіть вдавати божевілля, щоби збити з пантелику та нагнати страх, видавав неприродні звуки, вигукував дивні фрази, крутив головою. Знав латинську, французьку та турецьку мови. Попри те, що освіту здобув у єзуїтському навчальному закладі, майбутній гетьман залишався вірним православ’ю.

Номер слайду 15

7. В останній рік свого життя він власним коштом видав «Букварь южнорусскій», за яким навчатися грамоті рідною мовою мали дорослі українці в недільних школах. Буквар містив азбуку з друкованими та прописними літерами, тексти для читання, цифри, таблицю множення, переспіви Псалмів Давидових та п’ять щоденних молитов. Однак згодом Буквар був заборонений і вилучений з метою нерозповсюдження недільними школами. І це, не зважаючи на те, що «ничего в себе противного законам не заключает», як говорилось у доносі.

Номер слайду 16

8. Документ був написаний двома мовами – латинською та давньоукраїнською. Має преамбулу та 16 статей. Проте був написаний у вигнанні, тому чинним не був, а залишився пам’яткою філософсько-правової історичної думки.

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

pptx
Додано
6 червня 2021
Переглядів
1147
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку