Презентація "Харчова промисловість України" 9 клас

Про матеріал
Презентація "Харчова промисловість України" з курсу 9 класу за матеріалами підручника С.Коберніка
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Харчова промисловість України 9 клас

Номер слайду 2

www.themegallery.com Структура галузі Харчова промисловість - група виробництв, що забезпечують переробку сировини сільського, рибного та лісового господарства на харчові продукти та напої

Номер слайду 3

Місце харчової промисловості у господарстві Україні

Номер слайду 4

www.themegallery.com

Номер слайду 5

Чинники розміщення підприємств

Номер слайду 6

Виробництво цукру Орієнтується на сировину (лісостепова зона) Основні виробники: Вінницька, Хмельницька та Тернопільська області. На відходах працює спиртова промисловість Переживає спад виробництва: зменшення попиту на буряковий цукор на світовому ринку й зростання на тростинний

Номер слайду 7

Глобінський Каланчацький Пирятинський Баштанський Тульчинський Вапнярський Звенигородський Васильківський «Бель Шостка Україна» Корпорація «Клуб Сиру» ~50 заводів Виробництво тваринних жирів, сиру ТОВ «Люстдорф»

Номер слайду 8

Плодоовочева промисловість Продукція: заморожені, сушені, квашені та консервовані овочі та фрукти; картопляні чіпси; фруктові та овочеві соки; джеми, желе, варення, кетчупи, соуси тощо Набуває експортного значення завдяки діяльності компаній: «Нестле» (завод у селищі Торчин Волинської області, що виробляє продукцію під маркою «Торчин»), «Чумак» (м. Каховка Херсонської області), «Верес» (заводи у Черкасах, Каневі, Мукачевому) Райони: південні області України, Закарпаття

Номер слайду 9

Рибна промисловість Рибну продукцію постачають також судна-заводи, що виловлюють рибу у Світовому океані. Переробка риби на судні-заводі Виробництво розвинене у портових містах Причорномор’я та Приазов’я: Одесі, Чорноморську, Маріуполі, Запоріжжі Бердянську, Очакові…

Номер слайду 10

БОРОШНОМЕЛЬНО-КРУП’ЯНА І ХЛІБОПЕКАРНА ПРОМИСЛОВІСТЬ БОРОШНОМЕЛЬНО-КРУП’ЯНА: Підприємства забезпечують виробництва харчової промисловості та населення борошном (пшеничним, житнім, ячмінним, кукурудзяним, вівсяним) та крупами (пшоняною, ячневою, кукурудзяною, вівсяною, рисом, гречкою, горохом, сочевицею). зорієнтовані на сировину та споживача, розміщені на всій території України. Найбільші центри — Київ, Харків, Одеса, Миколаїв, Запоріжжя, Львів, Тернопіль. ХЛІБОПЕКАРНА ПРОМИСЛОВІСТЬ: випускає понад 300 видів хлібобулочних виробів. Її виробництва розміщені практично повсюдно в містах, селищах і селах країни

Номер слайду 11

Виробництво кондитерських виробів близько 800 підприємств: 90% - борошняні кондитерські вироби (печиво, вафлі, торти), 10% - цукристі: шоколад, карамель, цукерки, драже тощо. Найбільші виробники: Roshen (Київ, Вінниця, Маріуполь, Кременчук, є філії за кордоном), ЗАТ «АВК» (Дніпро, Донецьк, Луганськ, Мукачево), ЛКФ «Світоч» (Львів; контрольним пакетом акцій володіє швейцарська корпорація Nestle), ЗАТ «Крафт Фудз Україна» (є частиною компанії США, Тростянець, Вишгород), ЗАТ «ВО «Київ-Конті» (Костянтинівка)

Номер слайду 12

Виробництво молочних продуктів На ринку України працюють французькі ТНК: Lactalis («Лакталіс») — у Миколаєві й Павлограді, Bel («Бель») — у Шостці, Danone («Данон») — у Херсоні та Кременчуці Понад п’ятсот підприємств Найбільші молокопереробні комбінати та заводи розміщені у Києві, Харкові, Дніпрі, Одесі, Львові, Запоріжжі, Лубнах (Полтавська область), Первомайську (Миколаївська область)

Номер слайду 13

www.themegallery.com

Номер слайду 14

Виробництво пива та безалкогольних напоїв Світові пивоварні концерни: САН ІнБев Україна» (пивзаводи Чернігова, Харкова, Миколаєва) - 32 % Carlsberg Group ( Киів, Запоріжжя, Львів) - 29,5% вітчизняні пивні корпорації: ЗАО «Оболонь» (24,5%) (Київ, Фастов, Охтирка), ПрАТ «Ефес Україна» (Донецьк) (5,2%) ТзОВ ТВК «Перша приватна броварня» (Львів, Радомишль) (2,8%) виробники безалкогольних напоїв: Бровари («Кока-Кола»), Київ («Росинка») натуральних соків та газованих напоїв: Миколаїв («Сандора», дочірня компанія «Пепсі»).

Номер слайду 15

Виробництво м’яса та м’ясних продуктів Продукція: свіже, морожене м’ясо, м’ясні напівфабрикати, ковбасні вироби та м’ясні консерви найбільші м’ясокомбінати: у Києві, Харкові, Полтаві, Одесі, Луганську, Львові.

Номер слайду 16

Олійно-жирове виробництво Продукція: соняшникова, ріпакова, кукурудзяна олії, маргарин, майонез, кулінарні жири тощо. 90 % олії виробляють із насіння соняшнику. Чинники розміщення: в районах вирощування (на 1т олії витрачають від 3-8 т насіння). Найбільші підприємства: в Дніпрі, Кропивницькому, Запоріжжі, Полтаві, Харкові, Одесі, Вінниці, Чернівцях, Слов’янську. Лідери з виробництва: «Кернел» (Полтава), володіє торговими марками «Щедрий дар», «Чумак», «Стожар», Дніпровський завод, входить до складу американської ТНК Bunge («Бунге»), випускає олію під брендом «Олейна». Україна є найбільшим світовим експортером соняшникової олії, постачаючи її у 110 країн.

Номер слайду 17

Виробництво виноградних та плодово-ягідних вин Чинники розміщення: первинне виноробство - в районах вирощування сировини, а вторинне та розлив вина — як у цих районах, так і в місцях споживання продукції Найбільші виробники виноградних вин та коньяків: Крим, Закарпаття, Одеська, Херсонська та Запорізька області. Відомі бренди виноробної промисловості: «Алушта», «Сонячна Долина», «Чорний Доктор», «Наддніпрянське», «Троянда Закарпаття».

Номер слайду 18

Виробництво тютюнових виробів Продукція: цигарки, цигарковий тютюн, махорк нікотинові препарати, лимонна та яблучна кислоти, засоби боротьби зі шкідниками рослин. найбільші тютюнові фабрики: у Кременчуку, Прилуках, Києві, Харкові, Львові (перебувають у власності японської (Japan Tobacco International), британської, американської (British American Tobacco), швейцарської (Philip Morris) компаній. Невеликі тютюнові фабрики у Дніпрі, Одесі, Донецьку контролюються вітчизняним капіталом. сировина та готові тютюнові вироби завозяться більш ніж із 40 країн світу: Бразилії, США, Зімбабве, Туреччини, Греції, Індії, Казахстану, Киргизстану

Номер слайду 19

Дякую за увагу !

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 11
Оцінки та відгуки
  1. Бєлая Оксана Володимирівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Бойчук Тетяна Леонідівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Махота Светлана
    Дякую за змістовний та корисний матеріал до уроку!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Мітрохіна Олена В'ячеславівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  5. Ралко Валентина Василівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  6. Рябченко Ольга Василівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  7. Седель Юлія
    Дякую! чудова робота!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  8. Кокарєва Лідія Григорівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  9. Трапезникова Олена Василівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  10. Горовий Іван
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  11. Карпевич Леся Степанівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 8 відгуків
ppt
Додано
17 лютого 2021
Переглядів
25907
Оцінка розробки
5.0 (11 відгуків)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку