Недоброякісні, зіпсовані продукти, консерви можуть містити палички ботулізму, хвороботворні мікроби, зокрема сальмонели, які живуть у кишечнику свиней, великої рогатої худоби, птахів, трапляються і в яйцях качок і гусей, можуть знаходитись у м’ясних і молочних продуктах. Потрапивши в організм людини, такі мікроорганізми виділяють отруту, яка спричиняє загальне отруєння організму.- Чому, на вашу думку, виникають харчові отруєння?
● Мити руки перед їжею.● Їсти повільно і спокійно.● Старанно пережовувати їжу.● Овочі й фрукти мити під проточною водою.● Дотримуватись правил зберігання продуктів.● Уважно вивчати маркування продуктів, які швидко псуються.● Не використовувати в їжу продукти,у яких закінчився термін придатності.● Не вживати продуктів, які містять хімічні добавки, ароматизатори,барвники. Складання збірки порад, які допоможуть уникнути кишкових захворювань та отруєнь харчовими продуктами. Запам’ятайте! Відчувши ознаки харчового отруєння, негайно скажіть про це дорослим.