Презентація "Харчові отруєння"

Про матеріал
Презентація на тему: Харчові отруєння. В цій презентації учні ознайомляться зі збіркою порад, які допоможуть уникнути кишкових захворювань та отруєнь харчовими продуктами.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема: Харчові отруєння. Перша допомога при харчових отруєннях. Мета: ознайомити учнів із причинами харчових отруєнь; пояснити небезпеку самолікування харчових отруєнь; розвивати мислення; виховувати самостійність.

Номер слайду 2

— Якою повинна бути їжа?— Коли треба їсти?— Що завдає шкоди здоров’ю?— Якими повинні бути продукти?— Що таке штучна їжа?— Доведіть, що чіпси, сухарики, солодкі газовані напої тощо не варто споживати. Гра «Вільний мікрофон»

Номер слайду 3

Наше здоров'я залежить від того, що ми їмо, як швидко і як часто. Усі харчові продукти мають бути доброякісними і свіжими. Поспішна їжа, її погане пережовування спричиняють болі у животі, відчуття нудоти і блювання. Але найбільшу небезпеку несуть у собі харчові отруєння.

Номер слайду 4

Недоброякісні, зіпсовані продукти, консерви можуть містити палички ботулізму, хвороботворні мікроби, зокрема сальмонели, які живуть у кишечнику свиней, великої рогатої худоби, птахів, трапляються і в яйцях качок і гусей, можуть знаходитись у м’ясних і молочних продуктах. Потрапивши в організм людини, такі мікроорганізми виділяють отруту, яка спричиняє загальне отруєння організму.- Чому, на вашу думку, виникають харчові отруєння?

Номер слайду 5

● Мити руки перед їжею.● Їсти повільно і спокійно.● Старанно пережовувати їжу.● Овочі й фрукти мити під проточною водою.● Дотримуватись правил зберігання продуктів.● Уважно вивчати маркування продуктів, які швидко псуються.● Не використовувати в їжу продукти,у яких закінчився термін придатності.● Не вживати продуктів, які містять хімічні добавки, ароматизатори,барвники. Складання збірки порад, які допоможуть уникнути кишкових захворювань та отруєнь харчовими продуктами. Запам’ятайте! Відчувши ознаки харчового отруєння, негайно скажіть про це дорослим.

Номер слайду 6

Спробуйте пояснити прислів'я:● Здоров'я — всьому голова.● Найбільше багатство — здоров'я.● Здоров'я не купиш за гроші.● Як про здоров’я дбаєш, так і маєш.● Здоров'я маємо — не дбаємо, втративши — плачемо.● Здоровий не знає, який він багатий.

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
4.0
Загальна:
4.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Василенко Катерина Сергіївна
    Загальна:
    4.0
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    4.0
pptx
Додано
28 квітня 2020
Переглядів
6352
Оцінка розробки
4.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку