Презентація "Вітаміни і мікроелементи"

Про матеріал
Презентація на тему: Вітаміни та мікроелементи. В цій презентації учні зможуть поглибити знання про вітаміни і мікроелементи, їх вплив на здоров'я. Дізнатися про перевагу натуральних продуктів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема: Вітаміни і мікроелементи. Мета: поглибити знання учнів про вітаміни і мікроелементи, їх вплив на здоров'я; довести перевагу натуральних продуктів; розповісти про негативний вплив на здоров'я смажених страв; виховувати навички культури і гігієни правильного харчування, бережливого ставлення до свого здоров'я; формувати мотиваційну установку на споживання корисної для здоров'я їжі.

Номер слайду 2

Здоров'я — основа усього на світі,Здоровими хочуть бути всі діти. Для цього потрібно щоденно вмиватись,Робити зарядку і за погодою вдягатись,Себе гартувати водою і сонцемІ солодко спати з відкритим віконцем.І їсти усе, що на стіл подають,Бо ж страви нам росту і сил додають.

Номер слайду 3

Вітамін А - сприяє росту, допомагає зберегти нормальний зір. Його багато у моркві, маслі, сирі, яйцях, печінці, помідорах, зеленій цибулі, гарбузі, риб'ячому жирі. Вітамін В - дуже потрібний для розумової і фізичної праці, поліпшує травлення. Його багато у житньому хлібі, вівсяній та гречаній крупах, у горосі, квасолі, жовтку яєць, печінці, м'ясі. Вітамін С - запобігає застуді, поліпшує кровообіг, сприяє росту. Багато в капусті, картоплі, помідорах, цибулі, щавлі, часнику, лимоні, чорній смородині. Вітамін D - зміцнюю кістки. Його багато в молоці, печінці, житньому хлібіЗапам’ятайте! Нестача вітамінів або мінеральних речовин може спричинити захворювання.

Номер слайду 4

З білком на грядці, квітну, в’юсяІ в борщ попасти не боюся. Змагатись з м’ясом – моя доля,А люди звуть мене …(КВАСОЛЯ)Без цукру я завжди скучаю,Тож швидше дайте мені чаю!Я ж – ВІТАМІНІВ вам сто тон!Усі впізнали? Я…(ЛИМОН)Мене, біленьке, наливали. Пили поживні МІНЕРАЛИМаленькі дітки й кіт Мурко. Всім на здоров’я – Я…(МОЛОКО)Візьміть лопати – й на городи,Смачні копати ВУГЛЕВОДИ. В мішку, як пані, їду з поля,Завжди в пошані Я … (БАРАБОЛЯ)

Номер слайду 5

Страви, які можна приготувати з овочів.

pptx
Додано
28 квітня 2020
Переглядів
973
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку