Презентація "Харчові та енергетичні потреби людини"

Про матеріал
Учитель може використати дану презентацію під час вивчення теми "Обмін речовин та перетворення енергії в організмі людини"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Харчові та енергетичні потреби людиниЇжа повинна бути ліками, а не ліки-їжею Гіппократ

Номер слайду 2

Загальновідомий факт. Рівень здоров’я людини на 50 відсотків залежить від умов і способу життя, на 20 відсотків – від генетичних факторів, ще на 20 відсотків – від екології середовища й лише на 10 відсотків – від медицини. Сучасна медицина зі своїм арсеналом у 12 тисяч медикаментів виявляється в багатьох випадках безсилою перед 10 тисячами захворювань, зареєстрованих у міжнародній класифікації.

Номер слайду 3

Здоровий спосіб життя: Збалансоване харчування. Фізичні вправи, загартування. Відсутність шкідливих звичок. Доброзичливе ставлення до інших. Правильний розподіл свого часу.

Номер слайду 4

Найважливіше для здорового способу життя – це харчування, причому збалансоване!Більше овочів , фруктів, продуктів, які містять корисні для нашого організму речовини.

Номер слайду 5

Харчові продукти містять поживні речовини. Тваринного походження. Рослинного походження. Основні поживні речовини: білки, жири, вуглеводи, вітаміни, органічні кислоти, вода, мінеральні солі

Номер слайду 6

Ми – те, що ми їмо продукти , корисні для органів , на які вони схожіЛегені Очі Морква Горіх Мозок Серце Помідор Інжир Мошонка Нирка Квасоля Шлунок Підшлункова залоза. Батат Гриби Цитрусові Кістки Селера Імбир

Номер слайду 7

Тарілка здорового харчування

Номер слайду 8

Піраміда збалансованого харчування1:1:4 Білків 80-100г. Жирів 100г. Вуглеводів 400-500г

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Збалансоване харчування не передбачає надлишку або нестачі будь-яких поживних речовин. Авітаміноз - відсутність вітамінів. Гіповітаміноз - нестача вітамінів. Гіпервітаміноз – багато вітамінів.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Харчування і здоров’яколи якість і кількість їжі відповідають потребам організму. Критерії раціонального харчування:калорійна цінність продуктів харчування;склад їжі;режим харчування;наявність «баластних речовин».

Номер слайду 14

Енергетичний балансспіввідношення енергії, що надходить до організму з їжею, та енергії, що витрачається внаслідок діяльності організму. Так, розумова праця з незначним фізичним навантаженням потребує в середньому 167,4 к. Дж енергії на 1 кг маси тіла на добу, а важка фізична праця – 255,2 к. Дж енергії на 1 кг маси тіла на добу.

Номер слайду 15

Наслідки надмірного харчування. Атеросклероз. Гастрит. Цукровий діабет. Ожиріння

Номер слайду 16

Наслідки недостатнього харчування. Дистрофія. Обмеження росту. Затримка статевого дозрівання

Номер слайду 17

Завдання: Опрацювати §5,6. Підготуйте питання на вибір: З’ясуйте умови зберігання продуктів. Дізнайтесь, яку інформацію надають етикетки на продуктах. Запропонуйте поради до обіднього столу,обґрунтуйте їх. Складіть правила приготування та прийому їжі, обґрунтуйте їх.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Товстолес Лариса
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Пащенко Ольга Віталіївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додав(-ла)
Ємеліна Олена
Додано
21 вересня 2022
Переглядів
1142
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку