Презентація "Хартія вільної людини"

Про матеріал
Людство зустріло початок Двадцять першого століття як добу невпевненості. Сучасна людина досі долає силу тяжіння великих випробувань і надій минулого; вириваючись із цієї історичної гравітації, вона почувається перед майбутнім невпевнено і вразливо. Нова генерація людей повинна впевнено та гордо іти вперед, виховувати у собі мужність, патріотизм та волю, любов до близьких та повагу до інших. Саме такими ідеями просякнута Українська Хартія Вільної Людини
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ЦІННОСТІ УКРАЇНСЬКОЇ ХАРТІЇ ВІЛЬНОЇ ЛЮДИНИ – ОРІЄНТИР ДЛЯ ЖИТТЯ В ЧАС НЕВИЗНАЧЕНОСТІПроєкт Королівської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів (з досвіду роботи)Керівник: педагог-організатор Ковальська С. В.

Номер слайду 2

Вільна країна – вільна людина. Завдання проекту: Сприяти вихованню високо моральної особистості;вчитися відповідати за своє життя, свої вчинки ;навчально-виховний процес в школі спрямувати на формування національних і духовних цінностей дитини;розвивати творчий хист учнівської уяви, від якої залежить майбутнє шкільної молоді;плекати національну гідність;пам’ятати історію нашого народу;жити по-совісті.

Номер слайду 3

Наріжними каменями Хартії є три прості думки:І. Відповідальність за своє життя, а отже, його успіх, добробут і щастя нікому не може бути переданою. Ми самі несемо відповідальність за себе.ІІ. Мораль і духовні цінності не можуть бути відкладеними на завтра. Вони завжди потрібні сьогодні.ІІІ. Ми будуємо те, що уявляємо, а отже, від глибини, масштабу і творчого хисту нашої уяви залежить наше майбутнє

Номер слайду 4

 «Ми здатні перемогти нинішні загрози і небезпеки» гасло для учнівської молоді

Номер слайду 5

Бути вільною людиною Вільна людина-це людина, яка сама керує своїм життям, чинить на свій власний розсуд і сама перед собою несе відповідальність за наслідки своїх вчинків. Значно простіше виконувати чиюсь волю, тоді відповідальність за наслідки можна перекласти на іншого. Це і є ознака розрізнення. Одні здатні приймати рішення, інші чекають прийняття рішення за них. Міцне, здорове суспільство - це суспільство вільних людей, які, звичайно, діють за власною волею, але в межах суспільного компромісу, не зачіпаючи інтересів іншої людини.

Номер слайду 6

2. Бути українцем Бути українцем – це не просто мати відповідне громадянство. Це набагато більше. Бути українцем означає дивитися на світ певним чином, як закладено в культурі нашого народу. Споконвіку рисами, притаманними українцям, вважаються гостинність, працелюбність, любов до рідної землі, поетичність, волелюбство. Велике значення в житті справжнього українця відіграють родина та праця. У нашій традиції поважне ставлення до батьків та людей старшого покоління. Сьогодні українець має вміти поважати минуле, знайти своє гідне місце в житті та зробити внесок в майбутнє країни та кожного з нас.

Номер слайду 7

 3. Бути громадянином. Для того, щоб бути гідним громадянином своєї країни, треба багато і наполегливо працювати. Мається на увазі не тільки виконання певних обов’язків перед суспільством і поширення знань про Батьківщину. Перш за все, треба бути активною людиною у широкому розумінні цього слова. Не слід миритися з жорстокістю і брехнею, не слід байдуже проходити повз нещасного. А головне – не можна погоджуватися з тим, коли багатша людина знущається з біднішої, коли сильніша держава тисне на слабшу. Життєвим гаслом свідомого громадянина повинна бути справедливість, честь і відданість своїй Батьківщині.

Номер слайду 8

4. Любити. Любіть Україну, як сонце любіть,як вітер, і трави, і води…В годину щасливу і в радості мить,любіть у годину негоди. Любіть Україну у сні й наяву,вишневу свою Україну,красу її, вічно живу і нову,і мову її солов’їну.

Номер слайду 9

Одне з найважливіших завдань вільної людини-самостійно мислити.5. Мислити. Мислити означає працювати,читати і творити, відповідаючи духу та потребам часу.

Номер слайду 10

6. Бути господарем Головне суспільне завдання-відновити в українцівпочуття господаря держави,навчити відповідати за себе,своїх близьких і простір свого життя. Господар починається з піклування про прості речі: порядоксвого дому,вулиці,школи. Бути господарем означає поважати працю інших людей.

Номер слайду 11

7. Бути лідером«Щоб керувати собою, використовуйте голову. Для управління іншими використовуйте серце ». Елеонора Рузвельт (Eleanor Roosevelt)«Завдання лідера бути сильним, але не грубим; добрим, але не слабким; зухвалим, але не агресивним; вдумливим, але не ледачим; скромним, але не боязким; амбітним, але не зарозумілим; з почуттям гумору, але без дурниць ». Джим Рон«Люди, партнери, команда - тільки вони мають значення. Формула успіху будь-якого твого справи знаходиться в поєднанні людей, які будуть навколо тебе. Відпускай без жалю тих, хто не хоче йти вперед разом з тобою. Не варто нікого тягнути - така людина насправді хоче жити іншим життям. Іди без сумніву від тих, хто залишав ножі в твоїй спині. Зрадив тебе раз за дрібний прайс - зрадить ще раз, коли ціна зросте. Довіряй без роздумів всім іншим. Неможливо жити без стовідсоткового довіри - воно або є, або його немає. Віддай своє життя власної інтуїції, спирайся на досвід, знання і свою команду. Чи не вигадуй і не роби вигляд. Чи не старайся справити враження. Просто будь тим, ким ти є. Якщо ти зробив щось гідне - розумні і правильні люди оцінять це і підуть з тобою. Інші тобі просто не потрібні ". Нік Фельдман

Номер слайду 12

8. Бути відкритим суспільству Відкрите суспільство – це суспільство, яке базується на визнанні того факту, що ніхто не має монополії на істину, що різні люди мають різні погляди та інтереси, і що існує потреба в установах, які б захищали права усіх людей і давали б їм змогу жити разом в мирі і злагоді... Основними рисами, що характеризують відкрите суспільство, є верховенство права, демократично обрана влада, інститути громадянського суспільства, захист прав меншин” . Це визначення цілком відповідає образу відкритого суспільства, яке дає в своїй праці Карл Поппер.

Номер слайду 13

9. Бути успішною державою Успіх нашої держави має насамперед полягати у подоланні соціальної відчуженості між людьми. Ми повинні домогтися відновлення демократичного управління, порушеного сьогодні. На роки вперед ми, українські громадяни, повинні забезпечувати регулярну зміну влади, щоб прищепити їй чітке розуміння про її підпорядкованість людям. Це можливо лише за умови свободи слова і демократичних прав, які треба захищати постійно. В Україні має бути реалізований базовий принцип: держава не заважає своїм громадянам, створює вільні умови для тих, хто працює, та захищає найбідніших.

Номер слайду 14

10. Бути учасником демократичної спільноти народів Природнім і безальтернативним шляхом для України є об'єднання з простором європейських народів.Європейська інтеграція означає для нас не зовнішній, а внутрішній політичний курс.

Номер слайду 15

pptx
Додано
20 листопада 2020
Переглядів
2543
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку