Презентація "Хімічні явища в природі"

Про матеріал
Що таке хімічні явища та які їх ознаки? Хімічні явища – це явища,що відбуваються з речовинами, при яких розпадаються молекули на атоми та в результаті з одних речовин утворюються інші. Ознаки хімічних явищ Виділення тепла і світла. Зміна кольору Виділення газу. Поява запаху.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Хімічні явища в природі

Номер слайду 2

Хімічні явища -хімічне явище (реакція) - явище, при якому утворюються нові речовини. Під час хімічних явищ руйнуються тільки молекули, а атоми залишаються незмінними, вони тільки перегруповуються. Ознаки хімічної реакціїзміна кольору; виділення газу; поява запаху; утворення осаду; виділення тепла та світла

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Фотосинтез Це процес, під час якого рослини поглинають вуглекислий газ з атмосфери і під впливом сонячного світла виробляють кисень і органічні сполуки. Цим киснем ми і дихаємо. Органічні сполуки вживаємо в їжу. Дихання, наше з вами в тому числі, - це теж хімічне явище. Ми вдихаємо вироблений рослинами кисень, а видихаємо вуглекислий газ. Але не тільки вуглекислий газ утворюється в результаті дихання. Головне в цьому процесі те, що завдяки диханню виділяється велика кількість енергії, і цей спосіб її отримання дуже ефективний. З погляду хімії дихання - це процес окислення вуглеводів (як варіант: білків, жирів) за допомогою кисню, в результаті реакції виходять вода, вуглекислий газ і енергія. 

Номер слайду 7

Щоразу після літньої грози ви можете спостерігати ще одне поширене в природі хімічне явище - утворення озону. Озон (О3) в чистому вигляді являє собою газ синього кольору. У природі найбільша концентрація озону - у верхніх шарах атмосфери. Там він виконує роль щита нашої планети. Який захищає її від сонячної радіації з космосу і не дає Землі остигати. У природі озон в більшості своїй утворюється завдяки опроміненню повітря ультрафіолетовими променями Сонця . А також при електричних розрядах блискавок під час грози. В невеликій концентрації (як після грози) озон безпечний. І навіть корисний, оскільки розкладає шкідливі речовини в повітрі. По суті, дезінфікує його. Проте у великих дозах озон дуже небезпечний для людей, тварин і навіть рослин, для них він отруйний.

Номер слайду 8

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ !

pptx
Додано
7 жовтня 2022
Переглядів
23745
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку