Презентація "Хмарні технології як чинник розвитку ХХІ століття"

Про матеріал
Хмаро орієнтоване навчальне середовище (ХОНС) - «штучно побудована система, що складається з хмарних сервісів і забезпечує навчальну мобільність, групову співпрацю педагогів і учнів для ефективного, безпечного досягнення дидактичних цілей.Хмарні технології є інноваційною альтернативою традиційному навчанню, забезпечують неперервність у навчанні, сприяють формуванню конкурентоспроможного ІТ — спеціаліста, створюють такі умови для використанням комп’ютерних технологій, що навчальний матеріал стає предметом активної практичної та розумової діяльності кожного учня.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Хмарні технології, як чинник розвитку навичок XXI століття. Підготувала вчитель інформатики Борщівського НВК «ЗНЗ І-ІІІ ст. №3 – гімназія ім. Р. Андріяшика» Притула Оксана

Номер слайду 2

Хмарні технології – що це таке? Хмара – це модель надання зручного мережевого доступу до обчислювальних потужностей і ресурсів (серверу, програми, бази даних, сховища тощо) на віддаленому сервері в інтернеті. Хмаро орієнтоване навчальне середовище (ХОНС) - «штучно побудована система, що складається з хмарних сервісів і забезпечує навчальну мобільність, групову співпрацю педагогів і учнів для ефективного, безпечного досягнення дидактичних цілей» С. Г. Литвинова

Номер слайду 3

Номер слайду 4

З історії хмарних технологій1960 р. – концепція «хмарних» обчислень. Джон МаккартіКоли- небудь комп’ютерні обчислення стануть надаватися подібно комунальним послугам

Номер слайду 5

З історії хмарних технологій1999 р - компанія Salesforce стала першою компанією, яка запропонувала Saa. S-механізм для роботи хмарних систем.2002 р. - компанія Amazon створила хмарний сервіс AWS Platform. Він фактично став першим хмарним сховищем. 2006 р. – компанія Google почала впроваджувати сервіс Saa. S під назвою «Google Apps» та платформу як сервіс «Google Apps Engine». 2008 р - Microsoft презентувала свій перший хмарний сервіс «Azure Services Platform».

Номер слайду 6

Послуги хмарних сервісів

Номер слайду 7

ОСНОВНІ ТИПИ ХМАРНИХ ПОСЛУГ: Iaa. S (Infrastructure as a Service – інфраструктура як послуга. Saa. S (Software as a Servicе) – програмне забезпечення як послуга. Dropbox – найвідоміше хмарне сховище файлів. Evernote – зручна і практично безрозмірна записна книжка в хмарі. Google Photo – безкоштовна програма для роботи з цифровими фотографіями. Мегаплан – зручна црм-система та менеджер проектів. Asana – планувальник завдань . Unisender, Smartresponder – хмарні системи розсилки і-мейл повідомлень. Prezi – створення презентацій в хмарі без необхідності копіювати на флешку. Todoist, Any-DO – ресурси для особистого планування завдань і часу. Uberconference – кімната для проведення вебінарів. Toggl.com – відстеження часу на виконання завдань та багато інших. Paa. S (Platform as a Service) – платформа як послуга. Всіма нами улюблений Андроїд і інші платформи для розробки додатків.

Номер слайду 8

Категорії «хмар» за формою власностіПриватна хмара  - це хмарна інфраструктура, яка призначена для використання виключно однією організацією. Публічна хмара  - це хмарна інфраструктура, яка призначена для вільного використання широким загалом. Гібридна хмара - це хмарна інфраструктура, що складається з двох або більше різних хмарних інфраструктур.

Номер слайду 9

ЧОМУ КОРИСТУВАЧІ ВИБИРАЮТЬ ХМАРИ: Хмарні ресурси легко інтегруються між собою в єдиний масив, який можна настроювати і керувати залежно від завдань. З допомогою хмарних ресурсів ви можете легко отримати необхідні ресурси під тимчасовий проект або мінімізувати витрати в не сезон. Легко розширити або зменшити обсяг займаного вашою інформацією простору або потужність використовуваних вами ресурсів. Легко отримати якусь програму, програму або ресурс і легко від нього відмовитися. Ви не купуєте обладнання, не дбаєте про його амортизацію або утилізацію. Щоб перестати користуватися хмарним сервісом, досить пройти легку процедуру .

Номер слайду 10

Доступність та зручність для користувача. Щоб скористатися всіма можливостями технологій, людині достатньо бути там, де є інтернет, і мати пристрій, в якому є інтернет-браузер. Надійність. Центри хмарних даних мають резервні джерела живлення, регулярне резервування даних, високу стійкість до атак хакерів. Крім того, вони серйозно охороняються і підтримуються професійними співробітниками. ЧОМУ КОРИСТУВАЧІ ВИБИРАЮТЬ ХМАРИ: Легко економити на оренді сервісів, ресурсів.

Номер слайду 11

Чому саме хмарні технології? Cloud Computing («Хмарні обчислення») є перспективним напрямком, де обчислення і обробка даних із персональних комп'ютерів переноситься на сервери всесвітньої мережі, користувач має доступ до матеріалів із будь-якого пристрою в потрібний момент. Хмарні технології є інноваційною альтернативою традиційному навчанню, забезпечують неперервність у навчанні, сприяють формуванню конкурентоспроможного ІТ — спеціаліста, створюють такі умови для використанням комп’ютерних технологій, що навчальний матеріал стає предметом активної практичної та розумової діяльності кожного учня.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Хмарні технології в сучасних реаліях. Google Docs Google Maps Яндекс Карти Asana Hip. Chat. Slack

Номер слайду 14

За оцінками дослідницької компанії IDC, до 2018-го року Saa. S охопила третину світового ринку корпоративного ПЗ, а щорічний дохід компаній, що надають Saa. S-послуги, склав близько 50,8 млрд доларів США. Для порівняння, за оцінкою цієї ж компанії, в 2013-му році аналогічний показник дорівнював 22,6 млрд доларів США. Найбільш швидке зростання серед існуючих форм хмарних обчислень демонструє Software-as-a-Service, - програмне забезпечення як послуга.

Номер слайду 15

Цифри, що стосуються використання Saa. SСередня компанія використовує 1427 різних хмарних сервісів. Середньостатистичний офісний співробітник в країнах Північної Америки та ЄС використовує 36 хмарних сервісів в своїй роботіСереднє підприємство використовує 210 різних хмарних сервісів для забезпечення спільної роботи (Slack, Asana і т.д.18,1% файлів, завантажених в хмарні служби обміну файлами, містять конфіденційні дані

Номер слайду 16

По-перше, це - висока якість послуг, що надаються і сервісів, що дозволить компаніям працювати більш ефективно. Як наслідок, варто очікувати зміни ринку праці в IT та інших областях, адже фахівці, здатні підтримувати інфраструктуру середніх компаній, залишаться без роботи. З іншого боку, створення якісних сервісів вимагатиме все більшої кількості кваліфікованих програмістів. Перспективи, які відкриває нам використання хмарних технологій

pptx
Додав(-ла)
Притула Оксана
Додано
22 березня 2020
Переглядів
2431
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку