Презентація "Ігрові проекти в закладах дошкільної освіти"

Про матеріал
У пошуках упровадження ефективних інноваційних технологій у систему дошкільної освіти доцільно використовувати і метод проектів, хоча він не є принципово новим явищем у сучасній практиці. У межах роботи над проектом у ДНЗ необхідно враховувати вікові особливості дітей дошкільного віку, не ставити перед ними віддалені завдання, не вимагати охопити одночасно декілька напрямків діяльності.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ІГРОВІ ПРОЕКТИ В ДНЗПідготувала: Вихователь ДНЗ №16 Лінчук Д. Я.

Номер слайду 2

ОСОБЛИВОСТІ ІГРОВИХ ПРОЕКТІВСпланована діяльність залишається відкритою до завершення роботи. Учасники приймають на себе певні ролі в грі, театралізації. Ступінь творчості дуже високий, але домінує ігрова діяльність. 

Номер слайду 3

ПРИКЛАДИ ПРОЕКТІВГра-подорож в підводне царство. Подорож у історичне минуле. Будуємо казкове сніжне містечко. Сюжетно-рольова гра «Театр»Сюжетно-рольова гра «Кафе»Гра «Вулицями рідного міста»

Номер слайду 4

Гра «Вулицями рідного міста»Вид проекту: ігровий. Кількість учасників: груповий. Характер контактів: серед дітей однієї групи. Тривалість проекту: короткостроковий (два тижні)Участники проекту: вихователі, вихованці старшої групи «Ромашка», батьки.

Номер слайду 5

Актуальність Велике значення для пізнавального, соціально-особистісного та морального розвитку дітей дошкільного віку має знайомство з рідним містом, його визначними місцями, вулицею, на якій мешкає дитина, з відомими людьми, які будували наше місто.

Номер слайду 6

ПРОБЛЕМА За результатами діагностування було виявлено, що більшість дітей мають недостатньо знань про рідне місто. Діти не замислюються про те, що місто, в якому вони живуть - це їхня мала батьківщина, важко називати вулицю, на якій вони мешкають, недостатньо знань про пам'ятки архітектури, визначні місця, про походження герба міста.

Номер слайду 7

МЕТА ПРОЕКТУРозширення знань дітей про рідне місто. Прилучення до історії та культури рідного міста, визначних пам’яток. Створення фотоальбама «Вулицями рідного міста».

Номер слайду 8

ЗАВДАННЯ ПРОЕКТУ1. Продовжувати знайомити дітей з історією рідного міста, його визначними місцями.2. Ознайомити з походженням назви міста.3. Закріпити знання дітей про знайомі вулиці, де знаходиться будинок, дитячий садок.4. Розширювати знання про герб рідного міста та історію його створення.6. Залучати батьків до участі у проектній діяльності.7. Виховувати любов до рідного міста, його історії, уміння бачити красу рідного міста, радіти їй та берегти.8. Виховувати морально-патріотичні почуття.

Номер слайду 9

РЕАЛІЗАЦІЯ ПРОЕКТУ I етап - підготовчий, включає:1. Анкетування батьків знань та уявлень про рідне місто, його історію, визначні місця.2. Діагностування дітей з метою виявлення рівня сформованості знань та уявлень про рідне місто.

Номер слайду 10

ІІ етап. Розробка проекту. Підібрати необхідну літературу, ілюстраційний матеріал, матеріал для ігрової діяльності для успішної реалізації проекту. Зацікавити дітей та батьків темою проекту, спонукати їх до спільної діяльності, спрямованої на досягнення мети проекту. Скласти перспективний план заходів.

Номер слайду 11

IІI етап – основний:1. Заняття «Моє рідне місто - Бердичів»Мета:  Уточнити знання дітей про назву рідного міста, історію виникнення міста та основні памятки історії. Викликати в дітей почуття захоплення красою рідного міста.2. Знайомство з гербом міста. Мета: Дати поняття у тому, що таке герб, пояснити символіку герба м. Бердичева. Виховувати шанобливе ставлення до символіки міста.3. Розгляд ілюстрацій, альбому,набір вітальних листівок з видами міста.

Номер слайду 12

4. Консультація для батьків на тему «Виховання у дітей дошкільного віку любові до рідного міста».5. Поради для батьків «Як розповісти дітям про визначні місця рідного міста?».6. Прогулянки дітей з батьками вулицями міста.

Номер слайду 13

7. Складання розповіді «Що цікавого знаходиться на моїй вулиці?»Мета: Закріпити з дітьми знання про домашню адресу.8. Конкурс малюнків на тему "Вулиця, на якій я живу" (спільно з батьками).9. Розгляд альбому «Моє улюблене місто» (Парк відпочинку ім. Т. Шевченка, будинок творчості ім. Разумкова, міська бібліотека).10. Бесіда «Вони прославили наше місто» (Б. Хмельницький, Ян Тишкевич).11. Розгляд фотографій меморіалу «Слава Героям!». Бесіди з дітьми про те, хто в їхній сім'ї служив в армії, був або перебуває на війні.

Номер слайду 14

12. Дидактична гра «Дізнайся, де я перебуваю». Мета: Закріпити знання про визначні місця рідного міста: «Костьол Святої Варвари», монастир-фортеця Босих Кармелітів, Миколаївський собор. 13. Фото-челендж «Де я побував /побувала у рідному місті?»14. Конструювання «Макет визначної пам'ятки історії мого міста».

Номер слайду 15

4 етап. Продукт проектної діяльності. Створення презентації результатів проекту. Фотоколаж малюнків на тему «Вулиця на якій я живу». Оформлення фотоальбому «Мій дім – моє місто». Створення макету міста з основними пам'ятками історії.

Номер слайду 16

Дякую за увагу

pptx
Додано
18 жовтня
Переглядів
19
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку