Презентація "Сенсомоторика навколо нас"

Про матеріал
Дошкільний вік - особливий, унікальний за своєю значимістю період у житті людини. Це час активного пізнання оточуючого світу, сенсу людських відносин, усвідомлення себе в системі предметного і соціального світу, розвитку пізнавальних здібностей. Сенсомоторика (від лат. Sensus - почуття, відчуття і motor - двигун) - координація сенсорних і моторних компонентів діяльності.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Сенсомоторика навколо нас» (на формування зорового сприймання) ЗДО №16

Номер слайду 2

Зорове сприймання лежить в основі: ПАМ'ЯТІ МИСЛЕННЯ УВАГИ

Номер слайду 3

Розвиток зорового сприймання проводиться не ізольовано, а в поєднанні з розвитком пізнавальної діяльності, включаючи і інші сприймання: слухове, тактильне.

Номер слайду 4

Завдання розвитку зорового сприймання: Вчити розрізняти предмети на дотик. Формувати вміння виділяти ознаки в предметі та вміння співвідносити їх за ознаками. Розуміти зв’язок між об'єктами і сприймати зображення в цілому. Формувати вміння складати з частин ціле. Формувати сенсорні еталони форми. Сприяти розвитку розумінню зв'язку малюнку з дійсністю.

Номер слайду 5

Ігри та вправи, які сприяють розвитку зорового сприйняття: Розвиток зорового сприймання за допомогою фігур Поппельрейтера

Номер слайду 6

Дидактична гра «Будиночок»

Номер слайду 7

Гра «Запамятай та відтвори»

Номер слайду 8

Гра «Хто зник? Що зникло?»

Номер слайду 9

Гра «Предмет + схема»

ppt
Додано
18 жовтня
Переглядів
25
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку