Презентація "Формування свободи дій і поведінки засобами образної виразності відповідно до вікових особливостей дітей"

Про матеріал
Засобами образної виразності виступають рухи, пози, жести, міміка, пантоміміка, які допомагають розвантажити організм, налаштувати на позитивне мислення. Під “свободою дій” ми розуміємо природні і невимушені дії дитини, а “поведінку” трактуємо, як прояв адекватних, позитивних, моральних якостей, таких необхідних у сучасному світі. Не секрет, що дитину не можна тримати в ідеальних (“стерильних”) умовах. Вона повинна бачити і розуміти різні сторони нашого життя: добро і зло, радість і смуток, багатство і бідність, любов і ненависть. Важливо те, щоб дитина природно, невимушено і вільно діяла у будь-яких ситуаціях, а головне – не втрачала людяності та доброзичливості.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Формування свободи дій і поведінки засобами образної виразності відповідно вікових особливостей дітей» Вихователь: Лінчук Д.Я.

Номер слайду 2

Засоби образної виразності: рухи; пози; жести; міміка; пантоміміка.

Номер слайду 3

Першими театралізованими діями малюки молодшої групи оволодівають у процесі: різноманітних ігор-забав, потішок, хороводів; під час прослуховування виразного читання віршів і казок дорослими.

Номер слайду 4

Молодший дошкільний вік характеризується схильністю до наслідування дорослих, однолітків. Тому організовую роботу з формування свободи дії і поведінки фронтально та підгрупами.

Номер слайду 5

промовляти деякі фрази, зображуючи жестами дії персонажів; можуть не лише самостійно виконувати деякі ролі, а й діяти разом з ляльковими персонажами. Дітям молодшого дошкільного віку складно вимовити текст ролі повністю, тому вчимося:

Номер слайду 6

Використовую у роботі різноманітні ігри та вправи: імітаційно-ігрові вправи або ігри-відтворення “Покажи зайчика” (сумного, полохливого, веселого, швидкого…); “Покажи песика” (грайливого,веселого, сумного…); “Скажи таким самим голосом”. Гра «Зміни голос». Дітям пропонують зобразити ситуацію, коли: Лисиця (Заєць, Вовк та ін.) вітається з Ведмедем, якого боїться; виконати пісеньку Кози з казки «Вовк і семеро козенят» голосом Вовка (Кози); сказати голосом одного з трьох ведмедів: «Хто сидів на моєму стільці…?», «Хто їв із моєї миски…?» та ін.

Номер слайду 7

прості етюди “Сонечко встає”, “Сонечко сідає” З метою розкріпачення і усунення внутрішньої скутості дітей проводжу спеціальні етюди, вправи з розвитку емоцій, формуючи свободу дій і поведінки.

Номер слайду 8

Вправа «Лисичка підслуховує» .

Номер слайду 9

Використовуючи схильність дітей до наслідування, намагалась домогтися виразної імітації голосом різних звуків живої і неживої природи.

Номер слайду 10

Роботу по формуванню свободи дій і поведінки засобами образної виразності здійснюю під час: Занять: театралізована діяльність; художньо-мовленнєвої діяльності; мовленнєвого спілкування; дитина в соціумі; Повсякденній та самостійній діяльності.

Номер слайду 11

Спостерігаючи за театралізованою діяльністю дітей, можна зробити висновки, що її особливостями є наслідування дій і поведінки дорослих, героїв казок і мультфільмів. Переважає прояв тенденції гри “для себе”.

ppt
Додано
18 жовтня
Переглядів
12
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку