Презентація "Ігровий калейдоскоп"

Про матеріал

Презентація містить розвивальні ігри для уроків математики, навчання грамоти, трудового навчання в 1 класі за новою програмою. Даний матеріал можна використовувати під час проведення тематичного тижня "Осінь".

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Гра «Віднови приклади» Допоможи Сороці відновити приклади + 2 = 3 +1 = 3 1+ = 3 3- =1

Номер слайду 2

Гра «Що змінилось?»Учитель ставить на столі 5 іграшок: заєць, ведмідь, вовк, лисиця, їжак. Учні називають: перший – заєць, другий – ведмідь і так далі. Потім учні заплющують очі, а вчитель переставляє іграшки місцями. Учні розплющують очі і розповідають, що змінилося. Можна забрати їжака і ведмедика – вони пішли спати.

Номер слайду 3

Гра «Добери риму» У вирій літечко побігло, В садах, в городах все ... (достигло). Зібрали люди урожай, Щоб мати в хаті... (коровай). Бо й хліб, й до хліба треба мати, Щоб ситно... (перезимувати). В коморі повно щоб було, А в хаті спокій і... (тепло). 

Номер слайду 4

Природа і фантазія 1 гном: На землі, під деревами і кущами, ми знаходили чимало дарів природи: соснові та ялинові шишки, жолуді, лісові та волоські горіхи, каштани, насіння ясена та клена… Із них виготовляли різні вироби: фігурки людей, звірів або птахів, композиції, що відтворюють певні явища, події, ситуа­ції. (Демонструє). Вироби з таких матеріалів прийнято називати лісовою мініатюрою.2. гном: А я нагадаю як треба природні матеріали збирати у лісі, парках, скверах, полях, на луках. Необхідно дотримуватися певних правил поводжен­ня на природі. Не можна зрізати або ламати живі гілки, зривати лис­тя. Не можна зривати чи збивати плоди дерев (шишки, жолуді, каш­тани, горіхи тощо). їх необхідно збирати після повного дозрівання. Для роботи збирають лише те, що само відмерло і впало на землю. Любіть природу, бережіть її, милуйтеся її красою! Все на землі потрібно берегти: І птаха, й звіра, і оту травинку. Не чванься тим, що цар природи ти, Бо врешті ти - лише її частинка.

Номер слайду 5

«Відгадай загадки» Чарівник прийшов у ліс. Розкажіть, хто добре знає, Фарби, пензлика приніс. У діброві та садочку Стали жовтими листочки. Осінь

Номер слайду 6

Яке коротке літо восени буває? Бабине літо

Номер слайду 7

Кличуть нас ліси, поля, сади,Дозбирати осінні плоди.Із дерев спадає листя жовте. То землею ходить місяць… Жовтень

Номер слайду 8

Краплі з неба, дахів, стріх,Дощ холодний, перший сніг,Почорнів без листя сад. Що за місяць? …Листопад

Номер слайду 9

Гра «Подаруй осені словечко»То ж яка вона, наша Осінь? Щедра Рання Працьовита Золота Дощова Пізня

pptx
Додано
5 червня 2018
Переглядів
1201
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку