Дещо з минулого…Історично пряник - символ свята, оскільки його інгредієнти не ставилися до дешевих і повсякденним. Перша письмова згадка про приправлені спеціями медові коржі - близько 350 р. до н.е. Вже стародавні єгиптяни знали про них. Римляни знали «panus mellitus»: намазані медом коржі, які з медом і випікалися. Медові коржі вперше в історії відомі під назвою «лебкухен» (сьогодні це німецькі різдвяні пряники), які у відомій нам сьогодні формі спочатку були винайдені в Бельгії в місті Дінан.
Солодке печиво з імбиром і корицею ідеально підходять для зимового періоду - так само як і аромат глінтвейну імбирна випічка насичує будинок пряними ароматами. Імбирне печиво - це відмінний варіант для подарунка дітям і друзям. Печиво можна випікати як зі свіжим імбиром, так і більш простий варіант - з меленим імбиром. Слід також знати про відмінності імбирного печива і імбирних пряників. Вибираючи рецепт випічки, слід пам'ятати, що печиво вийде хрустким і розсипчастим, а пряники будуть м'якими і більш пружними. Хрустке імбирне печиво люблять і діти, і дорослі.
ІНСТРУКЦІЯ ПРИГОТУВАННЯВ кастрюлі поєднати мед, цукор й вершкове масло, поставити на середній вогонь та постійно помішувати до розпущення цукру. Не кип'ятити! 2. Зняти з плити, трохи охолодити, додати розмішане яйце. 3. Половину борошна перемішати зі спеціями, какао і содою. 4. Вмішати пряне борошно в медово-яєчну суміш і добре вимісити тісто. Решту борошна домішувати 5. Загорнути тісто в харчову плівку і покласти у холодильник на ніч.
Поки печиво остигає, готуємо глазур. Для цього білок відокремлюємо від жовтка. Додаємо цукрову пудру і добре збиваємо. Додаємо лимонний сік і ще раз збиваємо. Якщо потрібна різнобарвна глазур, додаємо харчовий барвник потрібного кольору. Викладаємо глазур в кондитерський мішок і прикрашаємо імбирне печиво різними візерунками.