Презентація. Імбирне печиво “Святкові ласощі”

Про матеріал
Презентація "Святкові ласощі" доповнить Ваш урок, позашкільний захід з приводу різних свят (Великдень, День закоханих, Новий рік чи просто печиво для нашого ЗСУ). Висвітлені події розвитку пряників; назви пряників, в залежності від гатунку борошна; рецепт для виготовлення пряників та глазурі (айсингу). Приклади розпису пряників до різних подій!
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентація до майстер-класуІмбирне печиво “Святкові ласощі”Підготувала вчитель трудового навчання: Гнатів Ольга Володимирівна

Номер слайду 2

Імбирний пряник — це солодкий харчовий продукт, приправлений імбиром, медом. Імбирне печиво – дуже смачна та пряна випічка. Зазвичай у нього додають різні кулінарні спеції такі, як імбир, кориця,какао, та запашний мід, завдяки чому ця випічка має просто неймовірний аромат.

Номер слайду 3

Дещо з минулого…Історично пряник - символ свята, оскільки його інгредієнти не ставилися до дешевих і повсякденним. Перша письмова згадка про приправлені спеціями медові коржі - близько 350 р. до н.е. Вже стародавні єгиптяни знали про них. Римляни знали «panus mellitus»: намазані медом коржі, які з медом і випікалися. Медові коржі вперше в історії відомі під назвою «лебкухен» (сьогодні це німецькі різдвяні пряники), які у відомій нам сьогодні формі спочатку були винайдені в Бельгії в місті Дінан.

Номер слайду 4

Солодке печиво з імбиром і корицею ідеально підходять для зимового періоду - так само як і аромат глінтвейну імбирна випічка насичує будинок пряними ароматами. Імбирне печиво - це відмінний варіант для подарунка дітям і друзям. Печиво можна випікати як зі свіжим імбиром, так і більш простий варіант - з меленим імбиром. Слід також знати про відмінності імбирного печива і імбирних пряників. Вибираючи рецепт випічки, слід пам'ятати, що печиво вийде хрустким і розсипчастим, а пряники будуть м'якими і більш пружними. Хрустке імбирне печиво люблять і діти, і дорослі.

Номер слайду 5

ІНГРЕДІЄНТИДля печива:- вершкове масло100 г- Цукор 120 г- Мед 200 г- Яйце 2 шт.- мука500 г- Розпушувач 10 г- кориця1 ч. л.Імбир на кінчик ножа. Для глазурі:- цукрова пудра 200 г- Яйце (білок)1 штлимонний сік 1/2 ч. л.

Номер слайду 6

ІНСТРУКЦІЯ ПРИГОТУВАННЯВ кастрюлі поєднати мед, цукор й вершкове масло, поставити на середній вогонь та постійно помішувати          до розпущення цукру.        Не кип'ятити!  2. Зняти з плити, трохи охолодити, додати розмішане яйце.   3. Половину борошна перемішати зі спеціями, какао і содою. 4. Вмішати  пряне  борошно в медово-яєчну  суміш  і добре вимісити тісто. Решту борошна домішувати  5. Загорнути тісто в харчову плівку і покласти у  холодильник на ніч. 

Номер слайду 7

Поки печиво остигає, готуємо глазур. Для цього білок відокремлюємо від жовтка. Додаємо цукрову пудру і добре збиваємо. Додаємо лимонний сік і ще раз збиваємо. Якщо потрібна різнобарвна глазур, додаємо харчовий барвник потрібного кольору. Викладаємо глазур в кондитерський мішок і прикрашаємо імбирне печиво різними візерунками.

Номер слайду 8

 Розкачати тісто і видавити формочками    пряники

Номер слайду 9

    Випікати пряники в розігрітій до 180 ° C жаровій шафі  10 хвилин.

Номер слайду 10

Технологія нанесення глазурі

Номер слайду 11

Номер слайду 12

ЯКУЮ ВСІМ ЗА УВАГУ!!!!!

pptx
Додано
31 грудня 2022
Переглядів
1075
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку