Презентація "Імітація вітражу та 3D-аплікація"

Про матеріал
Презентацію можна використати на уроці образотворчого мистецтва або на заняттях гуртка
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Майстер-клас на тему:“Імітація вітражу та аплікація в стилі 3 D”

Номер слайду 2

Вас вітає Надеждівський ЗПЗСОБілозерського району. Херсонської областіУчитель початковихкласів. Та образотворчого мистецтва. Бойко Наталія Іванівна

Номер слайду 3

Вітра́ж (фр. vitrage, від лат. vitrum — скло) – один із видів монументального живопису, орнаментальна або сюжетна декоративна композиція зі скла та інших матеріалів, що пропускають світло.. Виконується із кольорового скла, або кольорового оргскла, перетинки між такими скляними елементами з'єднуються. Раніше для з'єднання використовували олово, свинець, як метали, що легко піддавались обробці. Зараз елементи скла можуть фіксуватись на міцній клейовій основі.

Номер слайду 4

У середні віки вітражі виконували роль "Біблії для бідняків", дозволяючи вірянам, які не вміли читати по-латині, дізнаватися зміст Євангелія.

Номер слайду 5

Мистецтво вітражів досягло розквіту в добу пізнього середньовіччя. Сонячне світло крізь вітражне скло огортає інтер'єр глибоким, барвистим світлом.

Номер слайду 6

Вітражне мистецтво гармонійно пов’язане з навколишнім природним середовищем. Важливо враховувати його ідейність та психологічне сприйняття, тому що вітраж може викликати певні емоції і настрій, в залежності від кольорів, іх поєднання, пропорцій і форм. Через світлі, яскраві або ніжно-пастельні кольори в оселю проникають ще веселіші проміні сонця, які додають гарного настрою як фізичного так і емоційного.

Номер слайду 7

Ми створимо імітацію вітражу. Для цього потрібно приготуватискло (в ідеалі - фоторамка);коректор;кольоровий папір або картон темних кольорів;малюнок, який хочемо перенести на скло ( можна взяти звичайну розмальовку)

Номер слайду 8

Хід виконання роботи Беремо малюнок та підкладаємо його під скло.2. Для зручності можна прикріпити краї малюнка скотчем, щоб зафік- сувати.3. Потім коректором обводимо контури малюнка.4. Коли “вітраж” намальований, пере-вернемо його на зворотню сторону та підкладемо під скло кольоровий папір.5. Вставляємо малюнок під склом у рамку. Робота готова!6. Якщо готової фоторамки немає, можна краї скла обклеїти папером або кольоровим скотчем.

Номер слайду 9

Дитячі роботи

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Аплікація – це малюнок, отриманий шляхом закріплення на будь-якій основі шматочків різних матеріалів, вирізаних попередньо за шаблонами.

Номер слайду 13

аплікація буває: Види аплікаційпростаоб’ємнавипуклаодноколірнабагатокольорова

Номер слайду 14

За використаними матеріалами: з паперу, природних матеріалів, з натуральної та штучної шкіри. За об’ємом: плоска, рельєфна, об’ємна. За технологією виготовлення: вирізна, виривна. За тематикою: орнаментальна, природня, фантазійна. За призначенням: прикраса, оновлення, ремонт. За способом прикріплення: зшивна, клейова. Аплікації діляться:

Номер слайду 15

Пропоную ще один вид аплікації з паперу, якому самі діти дали назву-3 D Що для цього необхідно мати?Клей; Ножиці;Картон білий для основи;Олівець та лінійку;Два однакових малюнка, роздру-кованих на комп’ютері (зображення злегка зжате,приблизно вдвічі).

Номер слайду 16

Хід роботи. На зворотній стороні малюнка розмічаємо смужки на відстані 0,5 сантиметра.2. Так само розкреслюємо другий малюнок зі зворотньої сторони. Потім по черзі відрізаємо по одній смужці з кожного малюнка та наклеюємо їх на картонну основу одна під одною.4. Так продовжуємо наклеювати смужки, поки не з'єднаємо два малюнка .5. З власного досвіду підскажу, що краще працювати в парі. Але будьте уважними, не переплутайте смужки та не спішіть все розрізати!

Номер слайду 17

Дитячі роботи

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Космічні фантазії1. Пилипенко Д.2. Калінчук Д.3. Задерновська Н.

Номер слайду 21

Якщо ви звернули увагу, найкраще виглядають роботи , де зображені картини природи,особливо гарно виглядає підводний світ або космічні простори. Малюнки із зображенням людей або тварин мають трохи кумедний вигляд, бо у них по чотири ока , а не по два.

Номер слайду 22

Дякую за увагу!Успіхів!Натхнення!Фантастичних робіт!Творчих учнів!Креативнихідей!Здоров'я!

pptx
Додано
3 листопада 2020
Переглядів
2355
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку