Презентація "Індивідуальна освітня траєкторія (читання)"

Про матеріал
Презентація містить матеріал про важливість індивідуальної освітньої траєкторії в умовах воєнного стану. Зразок ІТР з читання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Індивідуальна освітня траєкторія. Мій особистий шлях до успіху!

Номер слайду 2

Індивідуальна освітня траєкторія у класичному розумінні — це персональний шлях розвитку здібностей, особистісних якостей і психічних процесів дитини.

Номер слайду 3

В основі індивідуальної траєкторії лежить дитиноцентризм. Вона має на меті забезпечити максимально сприятливі умови для навчання й розвитку кожного учня.

Номер слайду 4

В умовах війни індивідуальна освітня траєкторія набула нового значення — дедалі частіше школи, особливо в регіонах, що постраждали від військових дій і звідки вимушено виїхала велика кількість дітей, застосовують індивідуальні освітні траєкторії для організації навчання учнів, які тимчасово проживають в іншій місцевості або за кордоном. 

Номер слайду 5

В контексті війни у мільйонів українських дітей з’явилася одна спільна причина, через яку вони потребують індивідуального підходу. Ця причина — неможливість відвідувати школу разом з іншими учнями, іноді навіть у дистанційному режимі. Це спричинено, тим, що діти перебувають у різних країнах в умовах тимчасового прихистку. Для більшості таких учнів можна застосувати термін «з особливими освітніми потребами» у широкому його розумінні.

Номер слайду 6

Водночас стратегічно важливо забезпечити для всіх дітей доступ до освіти, налагодити якісний освітній процес. У такому контексті індивідуальні освітні траєкторії, які в умовах реформи розглядалися як один зі шляхів забезпечення рівного доступу до освіти, зараз набувають особливого значення.

Номер слайду 7

Індивідуальна освітня траєкторія може застосовуватися до будь-якої дитини. В ідеальному розумінні індивідуалізації потребує кожен учень, адже кожен розвивається по-різному.

Номер слайду 8

В умовах війни індивідуальна освітня траєкторія — це одне з оптимальних рішень для дітей, які перебувають за межами країни в умовах тимчасового прихистку, або ж є внутрішньо переміщеними особами, чи не можуть відвідувати заняття через обстріли і небезпечну ситуацію у їхньому регіоні.

Номер слайду 9

Підставами, що спонукають до застосування індивідуального підходу, можуть бути підвищений інтерес та здібності учня до навчального предмета або, навпаки, повільне опанування навчальної програми з різних причин (через пропуски, хворобу тощо), зниження результатів навчання.

Номер слайду 10

У сучасній ситуації, коли школи реалізують дистанційне або змішане навчання, а учні перебувають в різних умовах через військові дії, індивідуальні освітні траєкторії можуть сприяти забезпеченню гнучкості навчання для окремих учнів.

Номер слайду 11

Індивідуальна освітня траєкторія з читання

Номер слайду 12

Успіх

Номер слайду 13

1. Читаємо текст до кінця.2. Слідкуємо, скільки слів дитина прочитає за хвилину.3. Ставимо запитання за змістом (свідомість).4. Учень оцінює свій результат щодо правильності (поскладове чи цілими словами, чи були помилки, чи правильно ставив наголос). За потребою допомагає вчитель.5. Оцінюємо за шкалою виразність читання.6. Дитина оцінює свою роботу. Якщо оцінка співпадає з оцінкою вчителя, це чудово.7. З’ясовуємо, над чим треба попрацювати, щоб покращити результат.8. Обираємо термін.9. Результати фіксуємо у портфоліо.

Номер слайду 14

Олег Буцень. У новій школі Переїхала Нюра на нову квартиру в інший район міста. Шкода їй було розлучатися із старою школою, особливо з подружкою Валею. У новій школі Нюра нікого не знала. Тому на уроках ні з ким не розмовляла, все придивлялась до учнів, до вчительки, до класу. Якось на великій перерві підійшла до неї однокласниця Галя і питає:— Ти ще ні з ким не дружиш?— Ні,— відповіла Нюра.— І я ні з ким не дружу,— зітхнула Галя.— Погані у нас в класі дівчиська: Ленка — задавака, Вірка — хитруля, Надька — брехуха, Ірка — задирака… Майже всіх дівчат класу перебрала Галя — всі погані виявились. Лише про себе нічого не сказала.— Просто не знаю, з ким ти зможеш у нас подружити.— Не турбуйся,— відповіла їй Нюра.— 3 ким я дружитиму, я ще не знаю. Зате знаю, з ким мені не треба дружити. Так чи не так?

Номер слайду 15

Читання {5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A} Темп Свідомість Правильність 10 96 слів березень98777 слів січень 654321 Виразність

Номер слайду 16

Використані джерела1.https://nus.org.ua/bez-rubryky/indyvidualna-osvitnya-trayektoriya-ta-indyvidualnyj-navchalnyj-plan-shho-tse-i-dlya-kogo/2.https://www.google.com/search?q=%D1%96%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B2%D1%96%D0%B4%D1%83%D0%B0%D0%BB%D1%8 C%D0%BD%D0%B0+%D0%BE%D1%81%D0%B2%D1%96%D1%82%D0%BD%D1%8 F+%D1%82%D1%80%D0%B0%D1%94%D0%BA%D1%82%D0%BE%D1%80%D1%96%D1%8 F+%D0%BA%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%BA%D0%B8&sxsrf=APw. XEdd. QWHX8ney3 Bs. Wwh. Hc. Ozf. T0 Gu1dog:1681663137089&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ah. UKEwju26uv667-Ah. Xrm. Is. KHa. Mg. Au. AQ_AUo. AXo. ECAEQAw&biw=1280&bih=577&dpr=1.5#imgrc=pcq. K7j. WEHx. YEt. M

pptx
Додано
16 квітня 2023
Переглядів
2487
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку