Презентація "Індивідуальні можливості"

Про матеріал
Презентація "Індивідуальні можливості" до години спілкуання з елементами практикуму "Талант – то крапля здібностей і море праці"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ІНДИВІДУАЛЬНІ МОЖЛИВОСТІ

Номер слайду 2

Ступені розвитку індивідуальних можливостей людини

Номер слайду 3

Продовжіть фразу:1. Часто мене приємно дивував своїми можливостями ...2. Мене дивує своїми досягненнями в спорті …3. Краще за всіх уміє в класі вислухати, зрозуміти і підтримати ...4. Якщо в класі нудно, то значить в ньому відсутній ...5. Мені цікаво спостерігати, як біля дошки відповідає ...6. Найкраще у класі співає ..., танцює …7. Найбільшою мірою захопленість технікою проявляє...8. Найдобрішою людиною в класі можна назвати ..9. Найкраще у класі малює ...10. Найнаполегливіший серед однокласників є… 11. Я можу сказати, що найстильніша серед нас… 12. Поетом-початківцем можна назвати…13. У нашому класі найкреативнішим є ...14. Найбільш обдарована особистість в нашому класі - це ...15. Здібним учнем можна назвати…

Номер слайду 4

Розкладіть по три слова на три групи так, щоб у кожній групі було щось спільне:карась, літати, орел, вівця, пір'я, луска, шерсть, плавати, бігати

Номер слайду 5

Оцінка результатів1 -й варіант:а ) карась, орел, вівця;б) бігати, плавати, літати;в) шерсть, пір'я, луска. У цьому варіанті виділено загальні істотні ознаки. Розумовий тип. Логічне мислення. Домінування лівої півкулі. 3-й варіант: одночасне виконання 1-го і 2-го варіантів тесту. Змішаний тип. 2 -й варіант: а ) карась, плавати, луска; б) орел, літати, пір'я; в) вівця, бігати, шерсть. Тут предмети і явища узагальнені за їх функціональними ознаками. Художній тип. Образне мислення. Домінування правої півкулі. Синтезування цілісного образу.

Номер слайду 6

Ключ до тесту Перший тип: 6-8 трикутників. Тип керівника, хороші викладачі. Яскраво виражене прагнення до лідерства, добре розбираються в людях. Другий тип: 5 трикутників. Дуже відповідальні люди, хороші організаторські здібності. До дрібниць продумує свою діяльність. Третій тип: 4 трикутника. Різноманітність інтересів і талантів. Схильність до індивідуальної роботи. Четвертий тип: 3 трикутника. Тип вченого. Раціональний, об'єктивний, легко переключається з одного виду діяльності на інший. П'ятий тип: 2 трикутника. Інтерес до мистецтва і людини. Тонко відчуває все нове і незвичайне. Шостий тип: 1 трикутник. Винахідник, конструктор, художник. Володіє багатою уявою.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Сенкан  Перший рядок - тема сенкана, одне слово, іменник або займенник;    другий рядок - два прикметника, які описують властивості теми;    третій рядок - три дієслова , що розповідають про дії теми;    четвертий рядок - речення з чотирьох слів, що виражає особисте ставлення автора сенкана до теми;    п'ятий рядок - одне слово (будь-яка частина мови), що виражає суть теми; свого роду резюме.

pptx
Додано
7 грудня 2019
Переглядів
1104
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку