Презентація "Інфографіка в навчанні"

Про матеріал
Використання такого інструменту, як інфографіка (інформаційна графіка) дозволяє перетворити складний текст або багато цифр на яскраву графіку з акцентами на ключовому змісті, що допомагає зробити будь-яку інформацію в навчанні більш доступною та легше її запам'ятати.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Інфографіка

Номер слайду 2

Інфографіка - це наочний спосіб подачі даних у графічній формі. Застосовувати її можна, де завгодно: для навчання, для ілюстрації журналістського матеріалу, в статистичному звіті і т. Д. Інфографіка допомагає структурувати великі обсяги інформації, а також більш наочно показує співвідношення предметів за різними параметрами і демонструє тенденції. І якщо раніше ми просто малювали схеми і креслили таблиці, то останнім часом інфографіка розцвіла і перетворилася на ціле мистецтво. Причому зробити це своїми руками може кожен - бути дизайнером або художником зовсім необов'язково. Для цього зараз придумали багато корисних сервісів. Але для початку потрібно зробити декілька підготовчих кроків.

Номер слайду 3

Етапи побудови інфографіки:1. Визначтеся з темою вашої інфографіки та її призначенням. Що це буде? Просто цікаві факти, статистика, порівняння, пояснення поняття, схема роботи, структура предмета? Навіщо це потрібно? Щоб запам'ятати, зрозуміти, здивувати, змусити що-небудь зробити? Кому це предназачено?2. Подумайте, як це можна зобразити графічно. Дайте собі півгодини-годину на те, щоб придумати якомога більше варіантів подачі інформації. Не бійтеся підходити до цього нестандартно, використовувати порівняння, метафори, паралелі. Запишіть всі можливі способи, що не чіпляйтеся за щось одне. По можливості, залучіть до мозкового штурму колег, друзів або родичів. Які асоціації з вашою темою будуть у них?3. Вивчіть вже готові роботи інших людей. Тепер, коли ви виплеснули на папір всі свої ідеї, саме час підживитися чужими. Подивіться на те, що вже робили до вас. Може бути, це змусить вас відмовитися від якогось банального ходу і подивитися на ваші ідеї з іншого боку. Надихатися можна на наступних сайтах:styleandflow.comvisual.lygood.is5coins.ruinfografics.ruinfographer.ruinformationisbeautiful.netdatavisualization.ch

Номер слайду 4

4. Зберіть всі дані, які ви хотіли б відобразити у своїй інфографіці. Чим більше перевіреної інформації у вас буде, тим якісніше і переконливіше буде виглядати ваша візуалізація. Постарайтеся зібрати все, що вам доступно по даній темі (і навіть трохи більше). Врахуйте, що сухі цифри можуть швидко набриднути - розбавте їх парою-трійкою цікавих фактів по темі. У зборі відкритих статистичних даних по всьому світу допоможе один із сервісів Google: Google Public Data Explorer5. Знову поверніться до своїх початкових ідей, конкретизуйте і доповніть їх, враховуючи те, що вам вдалося дізнатися з двох предудищіх пунктів. Ще раз погляньте на свої дані (цифри, факти та іншу інформацію, яку ви хочете донести до тих, хто буде дивитися на вашу інфографіку) і подумайте, як їх можна представити: в діаграмах, таблицях, блок-схемах, шкалах, хмарах і т . д. Виберіть одну, найбільш підходящу, ідею - вона і стане вашим каркасом.6. Продумайте сценарій і намалюйте чернетку своєї майбутньої інфографіки. Можна навіть просто на серветці. Головне, візуально зрозуміти, що за чим буде йти, чи всього вистачає і чи не потрібно що-небудь викинути.7. Приступайте до оформлення своєї візуалізації. Можна, звичайно, найняти професійного дизайнера, але часто набагато простіше, дешевше і швидше виходить зробити це самостійно за допомогою одного з безкоштовних сервісів:infogr.ampiktochart.comvisual.lyeasel.ly8. Коли все буде готово, перевірте свою інфографіку на кількох «піддослідних». Чи все їм зрозуміло? Які у них виникають питання? Чи не потрібне що-небудь додати, додатково пояснити? Чи не занадто багато цифр, картинок, тексту? Якщо після такого опитування інфографіку можна поліпшити, зробіть це.

Номер слайду 5

Освітня інфографіка. Освітня інфографіка - тип інфографіки, покликаний допомогти в засвоєнні та систематизації великого обсягу інформації за певними предметів і галузей знань. Навіщо це потрібно, адже є підручники, в яких все добре і зрозуміло викладено? Одне грамотне зображення коштує 1000 слів. Воно здатне спростити зміст і в той же час передати всю необхідну інформацію. Зображення роблять інформацію більш привабливою і переконливою.

Номер слайду 6

Безкоштовні сервіси для створення інфографіки та візуалізації даних. Piktochart - http://piktochart.com/Venngage - http://venngage.com/Visual.ly - http://visual.ly/Easel.ly - http://www.easel.ly/Інфографіка:

Номер слайду 7

Діаграми і графіки: Hohli Builder - http://charts.hohli.com/Google Charts - https://developers.google.com/chart/Infogr.am - http://infogr.am/

Номер слайду 8

Мультисервіс (створення інфографіки, презентацій , блок-схем, інтелект-карт і так далі): Cacoo - https://cacoo.com/Сreately - http://creately.com/

Номер слайду 9

Inkscape - http://inkscape.org/en/ - безкоштовний графічний редактор, схожий на Illustrator і Corell. Draw. Встановлюється на комп'ютер. Vizualize - http://vizualize.me/ - сервіс, що дозволяє перетворити звичайне текстове резюме в ефектну інфографіку. Google Public Data Explorer , - http://www.google.com/publicdata/directory - бібліотека відкритих статистичних даних з усього світу. У тому числі є дані від Росстата по регіонах РФ. Dipity - http://www.dipity.com/ - для СТВОРЕННЯ сервіс інтерактивних Таймлайн , в які можна додавати відео, аудіо, ілюстрації, посилання і багато іншого. Додатково:

pptx
Додав(-ла)
Стєбєльська В. А.
Додано
18 травня 2022
Переглядів
1354
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку