Презентація "Інформаційні системи та технології. Інтернет-технології"

Про матеріал
Розробка презентації на тему: "Інформаційні системи та технології. Інтернет-технології" (Базовий модуль)
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема № 1 «Інформаційні технології в суспільстві»infosvit2017.blogspot.com. Тема уроку: «Інформаційні системи та технології. Інтернет-технології»

Номер слайду 2

1. Інформаційні системиІнформаційна система – це сукупність засобів і методів здійснення інформаційних процесів (зберігання, опрацювання, подання і передачі даних)infosvit2017.blogspot.com. Засоби ІС — це об’єкти живої та неживої природи. Методи ІС — це способи дії (взаємодії) об’єктів.

Номер слайду 3

Інформаційна система складаєтьсяinfosvit2017.blogspot.com. Матеріальна складова ІСІнформаційна складова ІС

Номер слайду 4

Етапи становлення сучасних інформаційних системinfosvit2017.blogspot.com. Початковий (60-ті роки XX ст.)Систематичне запровадження нових інформаційних технологій (70-ті роки XX ст.)Об’єднання інформаційних систем (з 80-х років XX ст.)

Номер слайду 5

Класифікація інформаційних системinfosvit2017.blogspot.com. За ступенем автоматизації ручні автоматизовані автоматичніЗа сферою призначення економічна медична географічна адміністративна виробнича навчальна екологічна криміналістична військова. За місцем діяльності наукові автоматизованого проектування організаційного керування керування технологічними процесами

Номер слайду 6

2. Інформаційні технологіїІнформаційні технології — це сукупність цілеспрямованих дій щодо опрацювання даних за допомогою комп'ютера. Технологія - це сукупність прийомів і методів реалізації конкретного процесу, шляхом послідовних операцій для досягнення високої ефективності в певному виді діяльності infosvit2017.blogspot.com

Номер слайду 7

Етапи становлення інформаційних технологійinfosvit2017.blogspot.com

Номер слайду 8

3. Smart-технологіїinfosvit2017.blogspot.com. Smart-технології (від англ. smart — розумний) — це поєднання кількох інформаційних технологій або технологічних об’єктів в одному ≪розумному≫ об’єкті. Smart-TV (рис.а) — комп’ютеризований телевізор з великою кількістю функцій. Smart-Phone (рис.б) — телефон із функціями комп’ютера, відеокамери та ін. Smart-Home (рис.в) — будинок із системою домашніх пристроїв, що здатні виконувати повсякденні завдання без участі людини. Smart-board (рис.г) — поєднання маркерної дошки, проекційного екрана, сенсорного пристрою, з’єднаного з комп’ютером, та ін. Smart-education (рис. д) — інтернет-навчання з використанням освітнього контенту з усього світу завдяки об’єднанню методик, технологій і зусиль навчальних закладів.абвгд

Номер слайду 9

infosvit2017.blogspot.com4. Технології штучного інтелекту. Штучний інтелект (англ. Artificial intelligence) наука (розділ математичної лінгвістики та комп’ютерних наук) та набір технологій, які дозволяють комп’ютеру виконувати різні функції, притаманні людині. Отже Штучний інтелект – це імітація людського інтелекту за допомогою технічних ІСУ 1950 році англійський учений Алан Тюрінг написав статтю «Обчислювальні машини та інтелект». Він описав процедуру, за допомогою якої можна визначити момент, коли машина зрівняється в плані розумності з людиною. Ця процедура отримала назву «тест Тюрінга». Тест Тюрінга — емпіричний тест, ідея якого полягає в тому, що людина взаємодіє з одним комп’ютером і однією людиною. На підставі відповідей вона має визначити, з ким розмовляє: з людиною чи комп’ютерною програмою. Завдання комп’ютерної програми — ввести людину в оману, змусивши зробити неправильний вибір.

Номер слайду 10

infosvit2017.blogspot.com. Машина, яка зламала код Енігми. Під час Другої світової війни Тюрінг працював в британському криптографічному центрі, де займалися розшифровкою закодованих німецькою шифрувальною машиною «Енігма» повідомлень. Створена за його участі ЕОМ «Колос», почала в 1943 році зламувати надскладні шифри німців. Цей проект був настільки секретним, що після закінчення війни машина була розібрана на деталі не більші за фалангу людського пальця, а матеріали були опубліковані лише на початку нашого століття. Черчилль називав Тюрінга «головним здобувачем перемоги над Гітлером».

Номер слайду 11

infosvit2017.blogspot.com. Категорії штучного інтелекту. Обмежений, або вузький (ANI, Artificial Narrow Intelligence) — спеціалізується в одній конкретній області. Загальний, або широкий (AGI, Artificial General Intelligence) — може виконувати творчі завдання, притаманні людиніШтучний суперінтелект (ASI, Artificial Superintelligence) - перевершує людський у всіх областях. Наразі людство вже досить успішно застосовує вузький штучний інтелект.

Номер слайду 12

infosvit2017.blogspot.com. Напрямки штучного інтелекту

Номер слайду 13

infosvit2017.blogspot.com. НанотехнологіїНе менш цікавим і перспективним є ще один технологічний напрям. Нанотехнології (від грец. — карлик) — це технології опрацювання об’єктів атомарних розмірів (кілька нанометрів). Тобто це технології молекулярного рівня. Нанотехнології являють собою міждисциплінарну область наук (хімія, фізика, інформатика тощо). Група фізиків під керівництвом Чарльза Сайкса з університету Тафтса (США) створили найменший у світі електричний нанодвигун, який складається з однієї молекули. Найбільш перспективною галуззю вважають медицину. Розроблено проекти та змодельовано поведінку нанороботів, здатних маневрувати судинами людського організму для лікування ракових захворювань, склерозу та ін. Наступний крок — практична реалізація подібних проектів

Номер слайду 14

infosvit2017.blogspot.com. Штучні нейронні мережіМозок людини є природною нейронною мережею, яка складається з величезної кількості нервових клітин — нейронів, пов’язаних між собою. Нейрон штучної нейронної мережі є спрощеною інформаційною моделлю нервової клітини. Штучна нейронна мережа — це штучні нейрони, пов’язані між собою багатьма зв’язками. Нейронна мережа (нейромережа) — це інформаційна система, здатна до навчання. Як дитина вчиться розрізняти на малюнках тварин, роблячи все менше помилок, так і нейронна мережа здатна використовувати накопичений досвід. У світі створено кілька типів людиноподібних роботів, у тому числі зі штучним інтелектом

Номер слайду 15

infosvit2017.blogspot.com. Приклади використанняштучного інтелекту. У вересні 2017 року на саміті ІВМ в Києві було представлено робота Макса, який міг підтримувати розмову, відповідати на питання та виконувати команди, задані у довільній формі. Усе це завдяки використанню суперкомп’ютера фірми ІВМ — Watson з системою штучного інтелекту, основне завдання якої — розуміти питання, сформульовані природною мовою, і знаходити на них відповіді в базі даних.

Номер слайду 16

infosvit2017.blogspot.com. Olli — безпілотний автобус, створений Local Motors, який використовує технологію штучного інтелекту IBM Watson для допомоги людям із обмеженими можливостями. Безпілотні автомобілі Google. Безпілотні автомобілі Штучний інтелект відповідає за розпізнавання навколишніх об’єктів — другого автомобілю, пішоходу або іншої перешкоди. Над цим проектом працюють великі технологічні компанії (Google, Uber, Tesla тощо)

Номер слайду 17

infosvit2017.blogspot.com. Цікаво У Китаї, у місті Ченду відкрився готель Smart LYZ в якому всі без винятку працівники готелю мають штучний інтелект: роботи зустрічають туристів, проводять реєстрацію і допомагають заселитися в номер. Перший готель з роботами з'явився в Японії 2015 тому, проте там зберігається значна частка участі людей.

Номер слайду 18

infosvit2017.blogspot.com5. Інтернет-технологіїХмарні технологіїХмарні технології пов’язані з наданням користувачам зручного постійного й повсюдного доступу до віддалених ресурсів Хмарні технології передбачають:користування сервісами поштових серверів;зберігання даних у віддалених сховищах;використання онлайн-додатків: Office Web Apps, Google-Apps тощо;поширення застосунків для організації дистанційної освіти;телекомунікацію засобами Skype, Viber тощо;використання ресурсів віддалених серверів для обчислень, конвер-тації файлів та ін.

Номер слайду 19

infosvit2017.blogspot.com Інтернет речейІнтернет речей - це сукупність під’єднаних до Інтернету фізичних пристроїв — ≪речей≫, оснащених засобами приймання й передавання інформації.Інтернет речей здатний прискорити прогрес суспільства, оскільки створить умови для здійсненнябагатьох процесів без участі людини. За різними даними, у світі до Інтернету під’єднано понад 16 млрд пристроїв. До 2022 року їх буде 29 млрд, 18 — належатимуть Інтернету речей. За допомогою Інтернету камери відеоспостереження та автомобільні сигналізації через мобільні пристрої сповіщають власників про проник-нення злодіїв. Безпілотні автомобілі дотримуються маршруту, реагують на дорожню ситуацію.

Номер слайду 20

infosvit2017.blogspot.com Туманні технологіїТуманними технологіями називають розподілене зберігання даних та/або процес організації обчислень між окремими дистанційно віддаленими пристроями. На відміну від сконцентрованих ≪хмарних≫ серверів таких гігантів, як Google, Apple, Microsoft, Intel тощо, у туманних технологіях дані та/або обчислення не мають централізованих серверів, а розпорошені, наче туман, між безліччю віддалених пристроїв. Це дозволяє надійніше захистити файли даних від перехоплення зловмисниками. Блокчейн та криптовалюта;Інтернет-банкінг;Інтернет-маркетинг;Даркнет

Номер слайду 21

Міні-проекти. Підготуйте інформацію з заданої теми. Візуалізуйте знайдену інформацію, зручними для Вас засобами. Додайте відеоролики з обраної теми. Вкажіть джерела інформації. В роботі потрібно використати не менше 3-5 джерел. Захист роботи 3-5 хвилин. Домашнє завдання

Номер слайду 22

Теми для проектів. Блокчейн та криптовалюта;Інтернет-банкінг;Інтернет-маркетинг;Даркнет

pptx
Додано
2 листопада 2022
Переглядів
1507
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку