Презентація інтегрований урок "Гроші"

Про матеріал
Що таке гроші ? Гроші – одне з найдавніших явищ у житті суспільства, які привертають до себе особливу увагу вчених. Люди з давніх-давен проявляли неабиякий інтерес до грошей, навколо яких існує багато таємниць і парадоксів. Незважаючи на багатовікові дослідження і велику кількість визначень грошей, сьогодні також існує багато думок щодо їх сутності та виконання ними функцій, а також їх ролі в житті кожного з нас і суспільстві в цілому.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Вони – великий творець. Там, куди вони течуть,зростають будинки, простираються автостради, пустеля перетворюється в оазис, болота – в розкішні сади… Вони – найжорстокіший тиран, вони – благодійний покровитель! Чим більше людина бажає мати свободи, тим більше змушена служити їм! »

Номер слайду 2

Відкритий урок на тему: “ВАЛЮТА”

Номер слайду 3

Гроші — особливий товар, що є  загальною еквівалентною формою вартості товарів і послуг. Вартість товарів і послуг втілюється в понятті ціна.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Стабільна національна валюта держави – це ознаки її економічної і політичної стабільності, авторитету у світі і благополуччя її громадян. Валютний курс - це співвідношення, за яким одна валюта обмінюється на іншу, або "ціна" грошової одиниці однієї країни, що визначена в грошовій одиниці іншої країни. Установлення курсу називається котируванням валюти.

Номер слайду 7

Пропонуємо виконати практичну вправу. Задача. Курс валюти станом на 29.09.2021 р. становить – 26,60 грн./дол. Давайте ж підрахуємо скільки складе ваша стипендія в університеті за вказаним курсом долара, якщо зараз в національній валюті – гривні вона дорівнює 986 грн.

Номер слайду 8

Чи можете ви сказати, що таке гроші та навіщо вони нам потрібні?

Номер слайду 9

Як називаються гроші інших країн?

Номер слайду 10

https://banknotes.finance.ua/ua/https://valuta.online.ua/ukr/money/https://index.minfin.com.ua/ua/reference/currency/sign/

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Серія відеороликів «Гривня – наш символ» на каналі НБУ на You. Tube

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Чи мали ви хоча б раз у своєму гаманці банкноту, яка втратила свій вигляд чи була надірваною?

Номер слайду 15

Як ви думаєте, що роблять з банкнотами й монетами, які вийшли з обігу чи мають значні пошкодження?

Номер слайду 16

Чи знаєте ви, як розпізнати підроблену банкноту?

pptx
Додав(-ла)
Вігурська Юлія
Додано
8 грудня 2021
Переглядів
473
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку