Презентація "Інтерактивні технології кооперативного навчання"

Про матеріал
Презентація "Інтерактивні технології кооперативного навчання".Презентація "Інтерактивні технології кооперативного навчання".Презентація "Інтерактивні технології кооперативного навчання".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Застосування інтерактивних методів навчання як один із шляхів підвищення ефективності уроку.Інтерактивні технології кооперативного навчання

Номер слайду 2

Суть інтерактивного методу навчання полягає в тому, що навчальний процес відбувається тільки шляхом постійної, активної взаємодії всіх учнів.

Номер слайду 3

Сучасні інтерактивні навчальні технології:

Номер слайду 4

Робота в парах. Ефективна на початкових етапах навчання учнів роботі у малих групах. Вона сприяє розвитку навичок спілкування, вміння висловлюватись, критичного мислення, вміння переконувати й вести дискусію.

Номер слайду 5

Ротаційні (змінювані) трійки. Цей варіант кооперативного навчання сприяє активному, ґрунтовному аналізу та обговорюванню нового матеріалу з метою його осмислення, закріплення та засвоєння.

Номер слайду 6

Два - чотири - всі разомЄ похідним від парної роботи, ефективний для розвитку навичок спілкування в групі вмінь переконувати та вести дискусію.

Номер слайду 7

Карусель. Найбільш ефективний для одночасного включення всіх учасників в активну роботу з різними партнерами зі спілкування для обговорення дискусійних питань.

Номер слайду 8

Робота в малих групах. Важливими моментами групової роботи є опрацювання змісту і подання групами результатів колективної діяльності. Залежно від змісту та мети навчання можливі різні варіанти організації роботи груп.

Номер слайду 9

Робота в малих групах поділяються на: Суть його полягає в спільному пошуку групами згодженого рішення. Виключає протистояння, критику позиції тієї чи іншої групи. Всю увагу зосереджено на сильних моментах у позиції інших. Діалог

Номер слайду 10

Синтез думок. Після об’єднання в групи і виконання завдання учні не роблять записів на дошці, а передають свій варіант іншим групам, які доповнюють його своїми думками, підкреслюють те, з чим не погоджуються.

Номер слайду 11

Спільний проект. Має таку саму мету та об’єднання в групи, що й діалог. Але завдання, які отримують групи, різного змісту та висвітлюють проблему з різних боків.

Номер слайду 12

Пошук інформаціїКомандний пошук інформації (зазвичай тієї, що доповнює раніше прочитану вчителем лекцію або матеріал попереднього уроку, домашнє завдання), а потім відповіді на запитання.

Номер слайду 13

Коло ідей. Вирішення гострих суперечливих питань, створення списку ідей та залучення всіх учнів до обговорення поставленого питання.

Номер слайду 14

Інтерактивні методи відіграють важливу роль у сучасній освіті. їх перевага в тому, що учні засвоюють всі рівні пізнання (знання, розуміння, застосування, оцінка), займають активну позицію в засвоєнні знань, зростає їхній інтерес в отриманні знань.

pptx
Додано
17 квітня 2021
Переглядів
1525
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку